Begijnhof van Oudenaarde

Na het bezoek aan het Museum van Oudenaarde trokken we nog even verder. Een grote wandeling zoals de gids voorstelde zagen we allemaal niet meer zitten. We wilden wèl letterlijk gaan zitten, 😉  .
Hij overtuigde ons voor een korte wandeling en we kwamen aan de  poort van het Begijnhof van Oudenaarde. Het roodgeschilderde poortgebouw met barokke poort draagt in het fronton de beeltenis van de pestheilige, de Heilige Rochus.

Achter deze poort kwamen we in een mooie en rustige omgeving. Rondom zagen we witte huisjes , een tuintje( vroeger een kruidentuintje) en een neogotische kapel. Langs twee smalle paadjes kon je langs de huisjes lopen en kwam je in een verrassend mooie tuin vol paaslelies. Enkele witgekalkte huisjes dateren uit de 17de eeuw maar het grootste deel van de woningen zijn later heropgebouwd.

 Op het ogenblik dat wij het begijnhof bezochten stonden er massa’s paaslelies in bloei! De meeste huisjes zijn bewoond door sociaal zwakkeren . Ook worden sommige huisjes gebruikt voor sociaal werk en kinderopvang.

De gids had gelijk . Het was de moeite om deze wandeling nog te doen. Daarna keerden we terug om op de markt  letterlijk even te gaan zitten in een café en iets te drinken. Toen was het tijd om terug naar de trein te stappen. De treinreis van anderhalf uur verliep vlekkeloos en in Brugge stond een dubbelgelede bus klaar aan de voorkant van het station (waar de talrijke nieuwe perrons voor de bussen pas in gebruik waren genomen ) om ons huiswaarts te voeren. Door de werken aan de A11 rijden er soms zondags geen treinen tot in Knokke  en zorgt de Lijn voor het vervoer van passagiers voor Heist -Duinbergen en Knokke.

18 gedachtes over “Begijnhof van Oudenaarde

  1. Oh.. dat lijkt echt wel wat op dat overbekende Begijnhof in Brugge hè.. met die narcissen er ook allemaal zo voor die witte huisjes.. zó mooi! Deze plaats staat nu écht op mijn lijstje ‘nog te zien’ hoor.. er is blijkbaar heel wat moois te zien! 🙂
    Groetjess!

    Like

    • Ja deze uitstap is ons allemaal erg bevallen en het orgelpunt van deze dag was wel het begijnhof. We waren allemaal al moe maar de gids had echt niet overdreven toen hij aandrong om nog een kleine inspanning te doen en dat we het zeker niet zouden beklagen ,hahaha!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.