Een F16 in de tuin !

Neen niet in mijn eigen tuin maar wel in de tuin van “het Museum For Freedom”  (klik)in de deelgemeente Ramskapelle. Ik heb al meer over dit Museum verteld dat voornamelijk de oorlogsjaren in onze streek  belicht.
Spectaculair om zien was dat wel, jammer dat we er geen uurtje vroeger  waren , dan was er iemand van het leger aanwezig en konden de twee kleinzoons eens in de cockpit zitten. Het vliegtuig op zich was al spectaculair om zien en zeker als je op een soort platvorm ernaast naar binnen kon kijken en een heleboel uitleg erbij kreeg!

De F16 blijft er enkel gedurende de Paasvakantie staan en verhuist dan weer . Niet enkel voor de F 16 is dit Museum- gegroeid uit een privé initiatief en met veel steun en sympathie van de plaatselijke bevolking – een bezoek waard !


Het kleine vliegtuigje dat er al stond heeft even  plaats moeten ruimen voor het indrukwekkend andere exemplaar! Het verschil in grootte komt hierdoor nog beter uit.
Een vroegere foto door mij genomen van de voorkant van het museum dat gevestigd is in een oude school. Je ziet nog een paneel staan toen ik in 2011 met de twee kleinkinderen een vijftigtal cartoonpanelen ging zoeken in de vier deelgemeenten. ( http://dekindertjes.skynetblogs.be/apps/search/?s=for+freedom+ramskapelle)
De uitgang en tevens binnenkoer van het museum.

PS. Het zijn drukke tijden voor mij. Het is paasvakantie en dan zijn de twee kleinzoons hier. We zijn al alle dagen op stap gegaan. Ook de foto verslagen vragen wat werk om die dan door te sturen naar de seniorenvereniging.
Wees gerust zodra het  wat kalmer is kom ik gretig terug reageren op jullie blogs!! Nu gaat het maar met mondjesmaat.

 

8 gedachtes over “Een F16 in de tuin !

    • Een privé initiatief gesteund door de gemeente en regelmatig bezocht door Canadezen die de jaarlijkse herdenking (met een mars van 33 km in november )van de bevrijding van onze streek door de Canadezen enorm appreciëren. Een bezoek méér dan waard!

    • Als eerbetoon voor de piloot van deze F16 die in de oorlog een held was ( Mike Donnet reeds overleden) vlogen er zaterdag twee F16 over Ramskapelle . Heel laag en met een oorverdovend lawaai! Ik had het wel willen meemaken.
      Voor jou ook een mooie paasperiode Antje!

Geef een reactie