Op weg naar Cordoba

Een paar onverwachte gebeurtenissen weerhielden me deze week om te bloggen…

De derde dag van ons verblijf in Sevilla namen we twee taxi’s en reden naar het treinstation om naar Cordoba te reizen. Vooraleer op een Renfe trein (de nationale treinmaatschappij van Spanje )te stappen was er nogal controle. Eerst wachten op het bovenperron tot het lint( zoals op een luchthaven open werd gedaan en we met een roltrap naar het perron konden. Op het perron was er controle zoals bij een vliegtuigreis. De ticketten vermeldden het wagon nummer en het nr van je zitplaats. Vòòr het instappen werd gecontroleerd of je in de juiste wagon stapte. De rit duurde een half uurtje!

Het station van Cordoba is een nieuw en modern gebouw met een galerij  met winkeltjes en kleine eetgelegenheden. Nog een blik op het station en onze dag kon starten. We wandelden langs een mooie brede laan met originele fonteinen en hier en daar stond een mimosa boom te bloeien. Mooi ,maar na een tijdje stelden we vast dat we in de verkeerde richting liepen en nooit in het centrum terecht zouden komen!! Ach het was mooi weer en we hadden alle tijd. Terugkeren deden we niet , we wandelden door  straten met prachtige huizen en pleinen, liepen door smalle steegjes, vroegen al eens de weg en keken op de stadskaart.

13 gedachtes over “Op weg naar Cordoba

 1. Het station heeft de allure van een luchthaven. Maar gezien er al eens op een station in Spanje een aanslag is gebeurd, is het niet te verbazen dat er daar strengere controle is! Fonteinen zijn altijd een leuk en mooi item om naar te kijken en van te genieten… En de plaza/promenade ziet er ook ruim en rustig uit.
  Fijne groetjes, Heidi

  • Ja dat hebben ze mij verteld van die aanslagen. En het was een snelheidstrein en daar nemen ze toch geen risico zo te zien . De trein Sevilla-Cordoba is een rechtstreekse trein zonder ergens te stoppen. De controle verliep erg vlot .

 2. jawadde, ze zijn daar precies heel grondig wanneer je het spoor gebruikt.
  Misschien niet slecht, wat je hier allemaal in treinen tegenkomt…

  • we hebben inderdaad het geluk van iemand bij te hebben die zie behoorlijk in het Spaans kan uitspreken en dat was meegenomen!!

   • In het station was aan het loket iemand die ons in het Engels kon helpen en voor ons het meest gunstige tarief heeft uitgezocht

Geef een reactie