El Rinconcillo, een bar van 1670.

El Rinconcillo :
Alleen al omdat het de oudste bar van Sevilla is, namelijk opgericht in 1670, is dit lokaal een bezoek waard. El Rinconcillo, dat je kunt vertalen als ‘het hoekje’ is gelegen in het centrum in de wijk Santa Catalina, Calle Gerona 40, Sevilla.
Het ligt in de buurt van de Metropol Parasol.
In deze bar beland je direct in Sevilliaanse sferen want behalve toeristen komen de locals hier ook graag. Het is een geschikte bar als start van een tapas route. Er wordt verteld dat deze bar de grondlegger is van de bekende tapas.
Wij zijn er naar toe geweest. Het hoekhuis is op het gelijkvloers , niet erg groot en in rijen staan de mensen geplakt aan de bar waar ze al staande drinken en hapjes eten.  De befaamde Iberico hespen hangen aan haken aan het plafond. De kleine gelagzaal heeft wanden met prachtig azuleja’s  .Een paar foto’s heb ik kunnen maken , het was er te druk en veel foto’s zijn wazig . Ik moest ook opletten dat ik bezoekers niet te prominent in beeld had 🙁

Voor ons was er geen plaats meer en we waren al bezig om naar buiten te gaan , toen de kelner kwam en zei dat we boven wel konden eten. Ondertussen wisten we al dat we geen tapas konden bestellen maar dat het een menu( en dat spreken ze uit als menjoe) moest zijn. Gezien die menu’s toch niet duur zijn ,volgden we de kelner naar boven.  In de verschillende kamers stonden er tafels en waren er mensen aan het eten. In één van die kamers was er toevallig een tafel voor 6 personen vrij!! Ik weet begot niet meer wat ik heb gegeten die avond, maar het was lekker en we hebben ons geamuseerd. Dronken bah neen,  en van één flesje rode wijn voor ons 6 daar word je toch niet dronken van. We dronken allemaal veel water. Vergeet niet dat het tijdens ons verblijf behoorlijk warm was met temperaturen boven de 30°
Het was al donker toen we door de smalle steegjes terugkeerden naar ons hotel. De steegjes zijn goed verlicht en ook de kerken  waar we langs liepen baadden in het licht.

ps. omdat ik zo volledig mogelijk informatie wil geven ( soms geholpen door een reisgenote) en hiervoor opzoekingen moet doen, lukt het me niet zo gemakkelijk om blogrondes te doen. Ik kom zeker terug als  het verslag van deze prachtige reis af is.

  

13 gedachtes over “El Rinconcillo, een bar van 1670.

  1. Een voor- of nadeel, het is maar hoe je het bekijkt, is het zo met digitale fotografie dat een mens maar blijft fotograferen en dan kom je thuis met honderden foto (vaak veel gelijkende). Begin daar dan maar uit te sorteren en keuzes te maken, daar kruipt inderdaad heel veel werk en tijd in zonder alle informatie gerekend, nog eens zoveel tijd! Maar je foto’s en reisverslag is dan ook de moeite waard om te zien en lezen! Heel informatief en ook leerrijk! Aan de foto’s te zien, kan ik me wel bedenken dat jullie het daar erg naar jullie zin hebben gehad en geamuseerd hebben 🙂
    Fijne groetjes, Heidi

  2. Hun snacks zien er wel hartig uit.

    Voilà, heb mijn achterstand hier ingehaald. Mijn excuses dat ik het zo ver liet komen, maar ik heb momenteel 2 jobs en dat valt best niet mee. Ben zo ongeveer 6,5 dagen in de week aan het werk.

  3. het is die avond dat we terug naar het hotel gekeerd zijn samen met een Spaanse furie die ons de weg heeft gewezen,denk ik

Geef een reactie