Op de koffie

Toen we op weg waren naar de Plaza de España liepen we voorbij een prachtig hotel:

Hotel Alfonso XIII. Dit is een luxehotel in de Andalusische hoofdstad Sevilla. Het werd gebouwd als luxeaccommodatie voor de wereldtentoonstelling van 1929 die gedeeltelijk in Barcelona en gedeeltelijk in Sevilla plaatsvond. De bouw duurde van 1916 tot 1928. Het hotel is vernoemd naar Koning Alfons XIII van Spanje, die het gebouw destijds ook opende.Het interieur is rijkelijk gedecoreerd met azulejos en smeedijzeren elementen. Het hotel beschikt over 147 kamers en suites die allemaal uniek zijn. (https://www.booking.com/hotel/es/starwoodalfonso.nl.html :op deze site zie je foto’s van dit hotel)

We zouden in het terugkeren dit hotel eens een bezoek brengen. Het blijkt dat je op de koffie mag gaan in dergelijke luxehotels, zelfs als je er niet logeert!! Dat wilden we wel eens uitproberen.
Inderdaad toen we terugkeerden en het bordes opliepen  werden de deuren door de portier vriendelijk voor ons opengedaan. Op de vraag of we op de koffie mochten werden we doorverwezen naar een binnenterras.

Een groot binnenplein met in het midden een fontein en rondom prachtige gevels vol azulejos. Natuurlijk hebben we allemaal even rondgelopen op het gelijkvloers in dit hotel en ons ogen uitgekeken naar al die luxe . Er was zelfs een hoekje ingericht waar schrijftafel en zetel van Koning Alfonso XIII stonden tentoongesteld.

Met veel egards werden we bediend door een kelner en hij was ook zo vriendelijk om een foto van ons te nemen. Of de koffie daar beter smaakte dan elders? Ach het was toch even binnen  kijken in een wereld vol luxe waar je alleen maar kan van dromen( ik toch). Prijzig de koffie en het gebak ? Ik had er best die 12 euro voor over.

 

Komen jullie mee?

 

25 gedachtes over “Op de koffie

 1. Prachtige foto’s van een prachtige gebouw! Luxe kent zijn prijs, maar dat beslis je zelf of je die prijs wil betalen. En je leeft maar een keer, dus… 🙂 😉
  Fijne avondgroetjes, Heidi

 2. Twaalf euro is vrij duur. Maar tja, een mens zit ook niet iedere dag op het binnenterras van hotel Alfonso de dertiende hé ? 🙂 Tijdens zo’n vakantie mag het al een keertje wat meer zijn, Magda.

  • Zo zien wij zessen dat ook. Je gaat niet vlug daar terug naar toe gaan hé! Eten en drinken is er absoluut niet duur. Wij betaalden over de middag voor tapas tussen de 30 à 40 euro met drank ( vnl water in die hitte) inbegrepen voor ons zessen. En we hadden zeker voldoende gegeten. ‘s Avonds had je al menu’s ( drie gangen)voor 15 euro per persoon en een grote fles water inbegrepen! Altijd buiten op terrasjes.

 3. Nu moet je wel stoppen met je logjes hoor, ik wil zo op het vliegtuig stappen! 😀
  Ik herinner me dat hotel ook, maar wij durfden er niet binnen stappen, hadden we beter wel gedaan!
  🙂

 4. Zoiets zou ook voor Lucretia wat zijn, om zo’n luxe hotel binnen te lopen om er rond te kijken hehe.. we deden dat in Rome ook! Maar dan zouden we toch maar ( en zéker op míjn verzoek) ergens anders wat goedkoper net zulke lekkere koffie te gaan drinken..! 12 euro vind ik wel erg stevig betaald voor wat daar op de bordjes ligt.
  Groetjesss!

  • Ach voor een keertje vonden we dat nu echt niet duur! Foto’s kunnen de luxueuze sfeer niet echt goed weergeven. Zo maar naar buiten gaan zou niet op prijs gesteld worden, tenslotte kwamen we binnen en vroegen of we iets konden drinken en werden we begeleid tot het binnen terras! Het is een uitbating van een hotel en niet echt een bezienswaardigheid zoals ene kerk of kasteel.

  • voor “a room with a view “ben ik wel bereid iets meer te betalen.De koffie was heerlijk en de taartjes eveneens. In Brugge is de prijs navenant

 5. Pracht en praal.Indrukwekkend maar zou er zelf niet willen verblijven.Voor een luxe hotel hadden ze de desserten wel wat mooier mogen aanbieden.Ik ben dan ook iemand die in alles schoonheid zoekt.Maar het voornaamste is dat jullie een fijne vakantie hadden en alles goed konden bekijken.

  • Ik heb de prijzen gezien, pppfff. Was al tevreden met ons hotel dat mooi ,uniek en niet prijzig was! Veel keuze was er niet meer en we waren ook met minder content want de hitte buiten was ondraaglijk en daar op dat binnenplein was het heerlijk fris!!

Geef een reactie