Plaza de España

 

Het halvemaanvormige Plaza de España is een van de bekendste pleinen van Sevilla. Ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 werden er diverse gebouwen opgetrokken in het Maria-Luisapark, waaronder dit ontwerp van Aníbal González Álvarez.
Het enorme plein met een doorsnee van 200 meter heeft de vorm van een halve maan en wordt omringd door gebouwen. Het idee erachter is dat Spanje haar ex-kolonies omarmt. Het merendeel van deze gebouwen wordt vandaag gebruikt door de overheid. Geheel onderaan deze gebouwen bevinden zich 52 tegelmozaïeken, fresco’s waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in azulejo’s (typische Andalusische tegeltjes). Midden op het plein staat een fontein en het middenplein wordt door vijf bruggetjes verbonden met de zijkant.
Je kan er een kort maar romantisch boottochtje maken. Het was die dag zo warm dat er weinig interesse voor was . Het lijkt erop dat er niet veel volk was , maar op het plein was het niet om uit te houden en iedereen zocht vlug de schaduw op onder de galerij .

Vlak vòòr dit immense gebouw is er een groot park ,het Maria Luisa park, en is het bekendste openbare park van Sevilla. De omgeving is ook autovrij. Behalve koetsen en een enkele keer een “billen”kar   zie je er alleen wandelaars. Dit park wordt omschreven als een paradijs vol  lange wandeldreven, paviljoenen, rustgevende fonteinen en prachtige tuinen met mediterrane bomen en kleurrijke bloemen. Maar daar hadden we jammer genoeg geen tijd voor. Ten andere wilden we wel even onze benen rust gunnen ( want het was al een flinke wandeling naar die plaza ) en onze dorst lessen. Dat konden we even doen aan de openbare  kraantjes met drinkbaar water!! Veel water kwam er wel niet uit.  Maar dat  hebben we in een heel chique kader gedaan!
Die twee kraampjes vonden we wel leuk op de plaza maar  toch leek het niet de ideale plaats ervoor.

Morgen zie je dan het chique kader waar we onze dorst lesten!!!!!

 

 

17 gedachtes over “Plaza de España

  1. Naar deze plaatjes kijk ik al veel liever dan naar deze van de stierengevechten! Niet dat de foto’s niet mooi waren, want ze waren goed schoten maar het idee erachter, het dierenleed van de stierengevechten vind ik niet zo mooi en fijn. Deze zijn veel mooier en aangenamer om naar te kijken en je uitleg is ook telkens goed! Daar zou ik ook wel willen wandelen en foto’s maken. Dat bootje varen lijkt me ook wel romantisch. Wel jammer dat jullie geen bezoek hebben kunnen brengen aan het volgens mij mooie Marie Luisa park. Daar had je ook wel heel mooie foto’s kunnen maken. Misschien een volgende keer als je er ooit nog eens zou willen op vakantie gaan? 🙂
    Fijne avondgroetjes, Heidi

  2. Ik wil terug!!! Ik denk dat ik dit het mooiste stuk van Sevilla vind. De grandeur van de gebouwen, de prachtige mozaïeken. En jij hebt alles weer zo mooi in beeld gebracht!

  3. Wat moet dat een zalig gevoel gegeven hebben daar onder een blauwe hemel te mogen rondwandelen en genieten van al die mooie plekjes.Je hebt ook weer heel kleurrijke foto’s gemaakt.

Geef een reactie