Aardbeien en Damme

Wat hebben aardbeien nu met Damme gemeen? Niets.
Ik nam verleden week een namiddagje vrij. De boog kon niet alle dagen gespannen staan en  daarbij ik had last van mijn pols . De drukspuit uren stevig induwen was al lastig en daarna de verfborstel hanteren . Het bezorgde me kramp in mijn pols ( last van een beetje reuma ten gevolge van een vroeger auto ongeluk).
Ik belde een vriendin ( van de maandelijkse reünie ) op of ze geen zin had om mee te gaan om aardbeien in Moerkerke. Onmiddellijk bereid en zo reden we naar Moerkerke waar ze lekkere en zoete aardbeien kweken. Je kunt er sedert een week terecht aan de koelkasten die er opgesteld staan naast de serres en dit tot bijna  het einde van het jaar. Ter plaatse verorberden we al een half bakje. Ze zijn ook veel goedkoper dan in de winkel!! SSt ,niet verder vertellen ,ik vind ze zoeter dan die van Hoogstraten
Het was mooi weer , ik bedoel de zon scheen want de wind maakte het fris. We reden niet recht naar huis maar naar Damme. Daar maakten we een wandeling door het dorp en merkten dat het blijkbaar sluitingsdag was voor veel zaken. Maar vriendin die overal leuke adresjes kent wist een omheinde binnentuin zijn achter een klein restaurant . We waren de enigen niet die er van de zon genoten.
Zij nam een koffie met pannenkoeken en ik een muntthee met een dame blanche. Het ijs was lekker en de chocolade was warm.( maar het ijs van de Post is nog beter  hèhèhè !)

Toen we eerst een wandeling maakten zagen we een koppel ooievaars op het dak van het stadhuis. Ik heb erg moeten inzoomen om de ooievaars toch enigszins te kunnen zien.

Op onderstaande foto zie je links op de schoorsteen iets wits. Dat zijn de ooievaars op een nest.

Een grappig winkeltje vlak naast de Damse vaart!

 Aan de andere kant van de Damse vaart  recht over het winkeltje staat een lange bank tegen een gevel. Ik was juist te laat om een foto te maken van fietsers die daar meestal uitrusten . Ze maakten zich klaar om verder te fietsen. Tegenlicht een foto van de molen in Damme.

Het was erg rustig  in Damme op deze doordeweekse namiddag en zeker door al die gesloten zaken. Zelfs de boekenwinkel was dicht.

Alleen het info kantoor hield open deur.

Op dit tuinterras hebben we genoten van een mild zonnetje en natuurlijk ook van dat andere hé  ;-).

25 gedachtes over “Aardbeien en Damme

  1. Damme ken ik vooral als kaasdorp en dorp waar er elk jaar een boekenmarkt plaats vindt (vond?). Dat ook de aardbeien er zo bekend waren, is nieuw voor mij waarvoor dank om dit te delen. Aardebeien zou ik – letterlijk – elke dag kunnen eten :-). Hele mooie foto log. Het zet aan om er zò naartoe te gaan. En oh dat schattige winkeltje :-).

    • De boekenwinkels zijn er nog en de boekenmarkt bestaat ook nog.Damme is ook bekend om zijn goeie restaurants en gezellige koffiehuizen De aardbeien komen uit het naburige dorp Moerkerke .Van heinde en ver komen aardbeien kopen. Een heleboel automaten staan aan de rand van de serres. Je hebt keuze aardbeien die qua vorm niet moeders mooiste zijn ( 1€) ,kleine aardbeien (1,50 €) en de grote ( 2,50€) per halve kilo. Allemaal even zoet.

    • Onverwachts was het wel, maar ja het weer was die namiddag ook zo mooi( maar koud)met een helderblauwe lucht en witte wolken en zoals we daar beschut zaten voelde je de warmte van de zon. Geen weer om te werken ,hahahaha!

  2. wow, dat was pas een leuke namiddag! ik at gisteren mijn eerste aardbeien, nam een potje mee naar ‘t werk. Een zaligheid dat dat was, heel veel smaak.

Geef een reactie