Daarom zag je me niet …

Overal rond me hoorde ik vorige week grasmachines , heggenscharen , hakselen , verticuteermachines . Het was niet echt ideaal  om met die koude wind buiten te werken , maar het was droog en de zon was er regelmatig. Zo dook ik de tuin in. Echt snoeien zat er niet in want alles was na het overlijden van opa serieus gesnoeid en verschillende bomen zijn verdwenen . Als de stam al eens een omtrek heeft dat je er met beide armen niet meer rond kunt dan begrijp je wel dat het tijd was om die te kappen. Mijn tuin heeft nu ook niet de allures van een park! En zoals iedereen plant je kleine struiken en bomen die dan met de jaren zo uitgroeien dat je hulp van buiten uit nodig hebt voor het onderhoud.

Hetgeen ik de vorige week heb gedaan is meer opkuisen.  Ik heb een deel van de paadjes rond het huis met waspoeder bestrooid en daar is alle mos en groenaanslag verdwenen. Maar ik zag het niet zitten om de grote terrassen ook zo te behandelen. Ik zou nogal wat dozen waspoeder nodig hebben. Daar heb ik met “verdelger voor onkruid op paden en terrassen” gesproeid. Het terras achteraan waar je me meestal kan vinden bij goed weer(want het ligt er erg beschut) heb ik met de drukspuit gereinigd en daarna ook gesproeid met “onkruidverdelger voor paden en terrassen “.

Het trottoir vooraan het huis  was met een dikke laag mos begroeid dank zij de bomen die de gemeente daar heeft aangeplant. Esdoorns nog wel , die metershoog kunnen worden en die nu ze nog jong zijn met hun wortels  de trottoirstenen omhoog duwen. Op sommige plaatsen kwam het mos zeker 2 cm boven de stenen uit! Op een dag dat de temperatuur wat milder was en de wind wat minder scherp heb ik 25 m trottoir gedrukspuit en tevens nam ik het muurtje van de omheining ook mee.

Nu ik toch bezig was ben ik een emmer witte verf gaan halen en heb ik het muurtje geverfd. Dat was toch al een paar jaar geleden. Ik was zo bezig dat ik niet in de gaten had dat het verfbakje -waar je een beetje verf in doet en dan  de verfroller in doopt- plooibaar was. Ik wilde het bakje een heel eind verder zetten maar had niet in de gaten dat de verf over de rand liep. Eén spoor verf op het pas gespoten trottoir en mijn afgeknipte jeans ook één en al verf.PPff!
Ik heb dan maar weer de drukspuit uitgehaald en het trottoir afgespoten. Door deze vertraging geraakte ik die dag niet klaar met verven en heb ik de andere dag het muurtje afgewerkt. Op de foto zie je in de verte nog sporen van verf maar ik wilde daar niet meer spuiten om de omheining van de nieuwe buur niet vies te maken! Mijn trottoir lijkt als nieuw en steekt af tegen de rest van de straat ! Ook daar heb ik nadien met onkruidverdelger gespoten! Ik ben niet van plan om de hele zomerperiode onkruid te wieden. Ik weet het dat het niet milieuvriendelijk is, maar ik overdrijf daar ook niet in….

Eenmaal terug in huis in de warmte kon je me samenvegen! Zo, nu weet je waarom ik niet op jullie blogjes kwam reageren de vorige week. Enkel een logje maken zat er nog in ,meer niet.

20 gedachtes over “Daarom zag je me niet …

    • Buiten werken doe ik graag, was altijd een uitlaatklep van in de tijd dat ik nog werkte. Ik had een geestelijk belastend werk en in de tuin kon ik me afreageren. Ik heb nog een moestuin gehad van 20m op 15 m en kweekte al mijn groenten en klein fruit.

  1. Mijn man en ikzelf zijn ook tuinfanaten. Ik heb soms moeite met de elektrische maaimachine van de buren die een grasmatje hebben. Een boek lezen komt er dan niet van. Fleurig verhaal.

    • Ja je hebt van die buren die op de meeste onmogelijke tijdstippen hun gras afmaaien. In onze gemeente mag je niet op zondag gras maaien of hagen scheren met elektrische heggenscharen… Met de hand al wat je wil maar niet met machines.

    • O maar ik ben het gewoon en dan is het ook niet zo zwaar. Ja als je in het voorjaar alles netjes maakt ben je weer voor een hele poos gerust. Als je een tuin hebt is er altijd wel iets in te doen maar als je het bijhoudt valt het best mee.

Geef een reactie