Met goeie moed 2022 ingezet

op één van die koude , mistige en regenachtige dagen zocht ik iets op de zolder. En toen ik in de dozen die er stonden keek vond ik een plastiek zak vol met knuffels van de kinderen. Ik bracht die mee naar beneden en was eigenlijk verwonderd dat ze op de zolder waren beland. Ach ik ken mezelf, ik kan zo moeilijk dingen weggooien .Weggeven wel maar die knuffels zagen er wat afgeleefd uit. Dat heb je als kinderen er graag mee spelen. Ik heb me bezig gehouden om de meeste in de wasmachine te steken en nadat ze droog waren werden ze flink geborsteld, genaaid of een nieuw strikje omgedaan. Nu staan ze op het logeerbed uit te kijken of er speelkameraadjes gaan langs komen! Het aapje is zo schattig ! Ik herinner me dat die zoveel zoentjes had gekregen waardoor de snoet versleten was en mijn moeder er een nieuw stukje stof heeft opgenaaid. En het kleine hondje op de eerste foto was het slaapkameraadje dat overal werd meegesjouwd. De oudste zoon had een klein roze varkentje dat hij in zijn jaszak overal mee naartoe nam. Maar die is letterlijk versleten en weggegooid. En de Holly Hobby heeft een plaatsje gevonden in de zetel in dezelfde kamer.

Met driekoningen begin ik meestal met het opbergen van de kerstspullen en het afbreken van de kerstboom. De versieringen in de hal zijn al gedeeltelijk weg , maar in de living laat ik ze tot morgenavond nog . Mijn vriendin komt eten en het is toch gezellig als de kerstboom nog staat en de lichtjes buiten en binnen nog branden. Deze driekoningen taart heb ik zelf gebakken en het grootste deel is mee met de zoon voor zijn hele gezinnetje. Dochterlief krijgt er eentje als ze volgende week langs komt. Super lekker , ik heb wat toegevoegd aan het originele recept , geslaagd al zeg ik het zelf 🙂

Gezien het Kerstverlof er bijna op zit ben ik toch eens op een avond gaan kijken naar Art Light. Gelukkig reed het shuttle busje want het was die avond erg koud en zo kon ik tot het einde met de shuttle rijden en te voet terug wandelen.

Ook nog wat lichtjes in de straten…

8 gedachtes over “Met goeie moed 2022 ingezet

    • Dat is een wijde verspreide traditie. Je vindt die taarten bij bakkers en zelfs in groot warenhuizen. Een amandeltaart met een boon erin. Wie de boon vindt in zijn stukje taart is voor één dag de Koning en moet door zijn familie op zijn wenken gediend worden ! 🙂

    • Ik ben vandaag gestart met het binnenhalen van de buitenverlichting en met het verwijderen van de kerstbollen in de kerstboom.Morgen de boom afbreken en kerstversieringen in huis zelf opruimen. Ik vind het jammer dat we weer een jaar moeten wachten om er opnieuw aan te beginnen.

  1. Ik heb ook nog twee grote zakken vol met knuffels van mijn zoon, klaar om aan hem mee te geven.
    Lekker hé, zo’n driekoningentaart. Ik had dat eigenlijk nog nooit gegeten, laat staan gemaakt. Maar ze komt zeker in de herhaling!

Geef een reactie