goed weer wandeling

Op een dag dat het tegen de middag helder weer werd en de zon al even tussen de wolken verscheen reed ik naar mijn vriendin om samen met haar een wandeling te doen . We zouden eens naar de kinderboerderij  “De zeven torentjes” gaan ( klik ) . Sedert alle niet essentiële zaken gesloten zijn is ook deze boerderij gesloten dwz de cafetaria is gesloten, maar het domein is open en je kunt er rondwandelen en naar de dieren kijken. De kinderen kunnen nog steeds gebruik maken van de speeltoestellen. Wij waren er niet alleen verschillende echtparen met enthousiaste kinderen liepen er ook rond.


De boerderij is vernoemd naar de duiventuil met zeven torentjes.


De neerhof dieren zaten in grote kooien

In een grote weide liepen er veel geitjes rond. Ze waren allemaal om ter zotst aan het rondrennen en kwamen dan bij de stal staan waar vader en moeder geit waren opgesloten. maar over de opendeur naar hen mekkerden. Vader geit kreeg ik niet op de foto. Die sprong zo woest op en neer dat elke foto mislukte. Hij had een donkerbruine vacht en moeder was helemaal wit. Mooie mix van kleuren bij de kroost hé !


Het was niet zo verstandig van ons om in de weide te wandelen want het was er drassig. Maar het was wel prettig om tussen die dartele geitjes te lopen. Jammer genoeg hebben we ze niet zien springen op de boomstukken die er geplaatst waren. Ik stond even achter een boom die neer lag in de hoop dat ze nader zouden komen. Ai ,ik kon met moeite mijn laarsje uit het slijk trekken!
Ook nog vlug een foto (maar ik was er te ver vandaan om een betere foto te maken)van een speeltuig  vòòr de gesloten cafetaria.

Op het binnenplein  de grote schuur, stonden er zitbanken maar dat was nu niet aan te raden om daar plaats te nemen. Was er ook een hoekje met tuinkruiden en de grote attractie voor kinderen de tractors waar ze mogen op klauteren.

In één van de stallen stond een enorm groot exemplaar van een koe en een vaars die erg nieuwsgierig was. Voederbieten en hooi lag er gestapeld en in een box waren dierenartsen bezig met de verzorging van een schaap die gekwetst was.


In een andere stal hoorden we het knorren van twee grote varkens, zagen we een paard en een pony en een ezel . Een geit in een box naast het gekwetste schaap keek afwisselend naar de dierenartsen en naar ons. Ze vertrouwde het blijkbaar niet.

Toen was  het tijd om vlug op te stappen want het begon te regenen. Een leuke wandeling hadden we toch maar gehad.
Het is me opgevallen dat mensen die je helemaal niet kent tegenwoordig gemakkelijker goedendag zeggen en sommigen slaan al vlug een praatje met je. Op afstand en met mondmasker op. Want op het hele domein moet je een mondmasker opzetten( ik had die even laten zakken toen een foto van mij werd gemaakt).

Wat zullen de dieren het fijn vinden als ze straks weer allemaal kunnen buiten lopen!

8 gedachtes over “goed weer wandeling

  1. Bij de kinderboerderij hier blijven ze heerlijke take-away doen, zoals pannenkoeken, wafels, warme dranken, her en der staan banken, het is er heerlijk vertoeven. Ook tussen de speeltuigen en de dieren. Toch nog een heel klein beetje de wereld van vroeger…..

    • O dat lijkt me leuk. Dat hadden ze hier ook best kunnen doen. Want er kwamen ouders met kinderen en een warme choco zou best smaken en een pannenkoek natuurlijk ook wel. Het was er jammergenoeg doods en stil . Alle banken stonden er nat en groenig bij ,niet uitnodigend om daar te gaan zitten.

  2. Prachtig wandeling heb je gemaakt. Leuke dieren kwam je tegen. Leuke beesten. Wat is daar gezellig om toe te gaan. Ik hou wel erg van. Dieren omheen… Corona hopelijk is later weer voorbij. Dan kunnen mensen vaccinatie halen. Kunnen weer uitleven. Daar wacht ik er op. Fijn weekend!

    • O wat leuk en dan nog wel zoveel jaren terug. Ik denk niet dat er daar ondertussen veel is veranderd. De cafetaria is een heel eind gesloten geweest en nu er weer nieuwe uitbaters zijn , zorgt corona dat het terug gesloten is. Ik weet het niet zeker maar ik denk dat de kinderboerderij zelf ook een tijdje gesloten was. Nu mag je er in met een mondmasker op en in een éénrichtigsverkeer. Dat valt best mee waant zo druk is het er nu ook niet.

Geef een reactie