De feestdagen zijn voorbij

 

Lieve mensen ,ik wens jullie allemaal een goede start in dit nieuwe jaar. En laat ons hopen dat we dit jaar wat meer vrijheid krijgen en elkaar weer kunnen knuffelen!
Zelf heb ik  het op mijn blog een tijdje laten afweten . Laat ons zeggen dat ik een serieus dipje heb gehad door wat lichamelijke kwaaltjes zoals een flinke aanval van sinusitis . Vochtig en mistig weer was de oorzaak. Het was al zolang geleden dat ik daar nog last van had . Tja en dan wat onvoorzichtig geweest ,wandelen bij mistig en regenachtig weer  🙁 Daar bovenop kreeg ik  plots last van hoge bloeddruk wat bij mij nogal duizelingen veroorzaakt. Een beetje teveel kaartjes en brieven geschreven om die toch nog redelijk op tijd in de bus te krijgen. Door corona heb ik gemerkt dat ik méér correspondentie kreeg dan andere jaren en ook veel meer telefoontjes . Dat laatste kwam ook wel omdat je minder op bezoek kon gaan naar elkaar dan andere jaren. Ook heb ik veel koekjes, muffins, oliebollen, pannenkoeken en wafels gebakken. In één woord wat veel hooi op de spreekwoordelijke vork genomen. Ach ja ik doe dat ook graag .
Het enige wat me geholpen heeft om aan die duizelingen te ontsnappen is rusten en wat meer slapen. Dat heb ik ook gedaan . Zo was ik met de feestdagen toch wat fitter .
Ik heb wel mooie feestdagen gehad , alles in mineur natuurlijk want een familiebijeenkomst met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen zat er niet in . Het jaarlijks oud en nieuw gaan vieren bij mijn vriendin in Lokeren zat er  ook niet in. Maar de bubbels die ik heb ,bezorgden me  een leuke kerst- en nieuwjaarsperiode .

Ik heb veel  kerstfilms bekeken al lijken die allemaal wat op elkaar. Feel good films met happy ends . Niet ingewikkeld en met veel misverstanden die op het einde altijd een goede afloop kennen. Op regenachtige en mistige dagen , lekker languit in de zetel , is dat goed te doen.
Elk jaar opnieuw ben ik verslaafd aan kerstfilms en soms zie ik er drie per dag. ( eerst opnemen en dan de andere dag bekijken. Gewoon de reclame doorspoelen en na een dik uur heb je de film gezien :-). Ik kan me dan lekker ergeren aan al die vrouwen met lange pijpekrullen ,die met hoge hakken door de sneeuw ” dartelen” ,gekleed in frivole kleren waarbij ik het al koud krijg als ik ze zie lopen .
Dorpen volgepropt met kerstbomen en kerstlichtjes en sneeuw bij de vleet en dan de obligate kerstboom die midden in het dorp staat en waar met veel ceremonie de lichtjes worden aangestoken onder het drinken van a cup of hot chocolat. Daar wordt wat hot chocolat gedronken. Ik zou er alvast maagpijn van hebben! Misschien zit er ook iets sterker in die cup of chocolat, wie weet!
En de meeste verhalen beginnen met een man of vrouw die vanuit de grote stad naar zo’n kerstdorp reist om er tot rust te komen of hun familie op te zoeken.
En toch kijk ik …elk jaar opnieuw.  Tot ik het zo beu ben als koude pap. Maar ondertussen heb ik wel mijn  Engelse detective films en andere crimi’s opgenomen. Dat is dan voor na nieuwjaar…wanneer ik  mijn kerstmuts weer heb opgeborgen en mijn dagelijks leven weer als voorheen verloopt!


 

 

15 gedachtes over “De feestdagen zijn voorbij

 1. een veel gezonder jaar voor jou Magda
  haha, ja die kerstfilms, honingzoet zijn ze en je weet zo al wat er zal gebeuren, maar in de kerstperiode kijk ik er ook al eens naar

  • Ik hoop dat dit nieuwe jaar beter mag zijn dan de twee vorige jaren. Ik doe er alvast mijn best voor. Het is niet gemakkelijk als je geremd wordt in je doen en laten met daar bovenop de veiligheidsregels voor Covid -19. Die kerstfilms vind ik passen voor de meest donkere periode van het jaar met de lichtjes van de kerstboom en kaarsjes als aanvulling! Ik heb er van genoten en je moet je heus niet inspannen om het verhaal te volgen ,hahaha! Het mag jou ook jou goed gaan in dit nieuwe jaar

 2. ik heb zoals alle jaren naar de Sound of Music gekeken en natuurlijk naar het nieuwjaarsconcert Beste wensen voor 2021 en hopelijk kunnen we elkaar nog eens zien voor een wandeling of een koffietje of wie weet een korte trip naar een Belgische stad

 3. Schattig kaarten heb je gehad. Wij hebben maar 1 gehad via blog vrienden. Ik heb ook aardig kerstfilm gezien. Sommige zag ik dezelfde personen die spelen in de film. Maar goed. Wat heb je veel kerststerren er staan. Giftig voor de konijnen. Ik had lantaarntjes staan op de tafels met lichtjes erin. Helaas geen sneeuw gehad. Ik ben altijd blij weer voorbij is. Broer kwam wel de eerste kerstdag eten bij ons. Hij is maar alleen. Veel gepraat over Ferry zijn werk…………… Binnenkort ook afgelopen. Voor jou fijne dag.

  • Ik heb de kaartjes nog niet geteld maar het waren er dit jaar enorm veel. Ik heb wel veel minder kerstwensen gekregen via mail. Het is alsof de mensen meer tijd besteed hebben aan kaartjes te schrijven. De kerststerren waren in de aanbieding: 2 voor de prijs van één . En ze waren al goedkoop! Ik heb dan in de hall een soort minituintje gemaakt!
   Ja dat is waar in de verschillende kerstfilms zag de soms dezelfde acteurs spelen. Soms dacht ik dat ik de feilm nog niet gezien had omdat de titel wat anders was, maar toch was het dezelfde film 🙂

  • Marylou voor jou ook een veilig en gezond jaar waarin je veel mag gaan wandelen en…. foto’s maken. Dat kan je zo goed en je logjes zijn altijd interessant. Ik heb in elk geval al veel bijgeleerd van het leven in de natuur waar ik vroeger gaan aandacht aan gaf!!

 4. Kerstfilm en muziek is niet aan mij besteed. Oudejaar ging hier geruisloos voorbij. Hopelijk kunnen we weer samenkomen dit jaar.
  Ook mijn beste wensen voor het nieuwe jaar.

  • gelukkig zijn we allemaal verschillend en wordt er op TV ook zodanig veel verschillende dingen getoond dat iedereen wel zijn gading vindt. Het allerbeste voor 2021 ! en dat je nog veel “avonturen” mag beleven !!

Geef een reactie