licht uit!

Vandaag doe ik het kerstlicht uit.


Ik ga de lichtjes in de struiken voor mijn deur doven en de kerstboom is deze week al verwijderd en de lichtjes in huis begin ik alvast ook op te bergen. Nu nog de dozen terug opvullen met al het kerstgerief. Hoewel ik  dit jaar niet alles heb gebruikt . Juist genoeg om het voor mij gezellig te maken. Er waren hier geen familiefeestjes dit jaar .
Alleen laat ik de kaartjes met kerst en nieuwjaarswensen nog even staan. In deze donkere dagen brengen ze toch warmte in je hart . Ook is het afgelopen om naar al die zeemzoete kerstfilms te kijken. Ik heb ervan genoten maar nu zou het een overdosis worden.
De kerstsfeer is hier al begonnen toen kleinzoon nog vòòr Sinterklaas al het kerstgerief van de zolder haalde en de kerstboom optuigde. Nog nooit stond die zolang in huis. Gelukkig geen last van afvallende naalden 😉 !

 

Nog even een terugblik op de kerstlichtjes in de stad.

Zelfs het station was mooi verlicht en in de bomen  bij het binnenkomen van de stad ( hierboven)waren er mooie lichtslingers aangebracht

 

De lichtjes op mijn oprit

Kaartjes op verschillende kasten. Die blijven nog eventjes staan vooraleer ik ze allemaal in een album steek. Dit jaar zijn er opvallend méér dan vorig jaar

8 gedachtes over “licht uit!

 1. Voor mij mogen de lichtjes nog wat blijven, de dagen zijn zelf al vrij donker. En dat duurt nog wel even.
  Ook hier kwamen veel meer kaarten, een positief trekje van corona.

  • Er zijn nog veel duistere dagen en een beetje extra licht is toch mooi. Zeker als je tegen de duisternis thuiskomt. Het is alsof het huis je welkom heet. Dus blijven de kerstlichtjes hier nog wat langer ipv in een doos opgeborgen te worden.

 2. Woensdag komen ze de kerstboom halen…

  maar nu staat deze hier nog te fonkelen Magda

  het valt me af dat de eindejaarsverlichting, bijna overal nog aanstaat

  dat zal wel iets met virus te maken hebben

  prettige avond

  • De kerstboom ligt al in zijn doos op de zolder te wachten op volgend jaar. Maar de kerstlichtjes binnen en de lichtslingers buiten blijven nog wat verder branden. Het is inderdaad opvallend hoeveel kerstverlichting er nog blijft . Ook in mijn onmiddellijke omgeving. Corona zit er wellicht voor iets tussen.

 3. Lichtjes gaan uit. Wat heb je veel lichtjes gedaan. Nu is het weg. Dit jaar weer terug. Gaat toch heel snel. Mooi gedaan allemaal. Kaarten blijft verlopig nog staan. Groot gelijk. Nog nagenieten. Fijne dag.

Geef een reactie