Een positieve noot

Ik had een beetje tijd nodig om te wennen dat Vlekje hier niet meer is. Ik heb haar verschillende manden , kussentjes, dekentjes , etens-en waterbakken opgeruimd. Het lijkt allemaal niet veel en het is niet groot maar toch zijn er nu veel lege plekken in huis . Ik had  de eerste dagen het er erg moeilijk mee. Onbewust keek ik waar ze wel kon zitten of luisterde ik of ze niet miauwde.
De twee “buiten” poezen ( geen zwerfkatten , die hebben wel een thuis ) kwamen me elke dag bezoeken : de ene zit trouw op afstand te kijken en de andere springt als een gek luid miauwend tegen het keukenraam. Ze lijken het niet te snappen dat Vlekje niet komt kijken. Maar ze zijn beiden allang tevreden dat ze eten krijgen en zitten of liggen dan nog wat na te genieten. Ik vind het leuk dat ze dagelijks eens langskomen ( ik weet ook wel dat het om het eten te doen is , maar toch)

Ik heb mijn gedachten verzet met nog wat in de tuin te werken. Niet lang het was er te koud voor en vandaag voelde de wind zelfs ijzig aan. Dan maar binnenshuis bezig geweest met verstelwerk voor de dochter en voor mezelf lange broeken verkorten. Ik ben gekrompen denk ik  🙂
Om het huis wat op te fleuren heb ik twee takken geknipt van de krulhazelaar en paasversiering aangebracht. Vaas staat op de vensterbank waar  een mand van Vlekje stond. In de hall wat paasgerief bij de planten. Een positieve noot in een tijd dat het bol staat van droevige berichten.

16 gedachtes over “Een positieve noot

    • Wat vind ik het fijn dat ik je hier zie verschijnen. Ik ben lange tijd wat uit roulatie geweest wegens ziekte. Maar onkruid vergaat niet en nu zijn we er weer. En dan moeten we toch wel in ons kot blijven. Maar zodra ik weer op stap mag dan is Oostende een doel en zal ik niet nalaten om eens goedendag te komen zeggen!

  1. Het is ook begrijpelijk dat je vlekje missen. Je hebt wel mooie paas taken versierd. Fleurt wel op in huis. Staat gezellig. Wij doen niet aan. Omdat aan denken van corona toestanden. Ik vind zo vreselijk. Ik blijf de hele tijd al thuis. Ik ga niet naar ergens toe. Zo bang. 🌷🌷🌷

    • Ik ga ook nergens heen hoor. De kinderen hebben de eerste tijd voor mij boodschappen gedaan maar nu er in het warenhuis in mijn beurt veel maatregelen zijn getroffen doe ik zelf mijn boodschappen en dan kan ik zeker weer voor 14 dagen terug voort.

  2. Oh, na zó’n lange tijd Vlekje rond je heen te hebben gehad, gaat dat vast nog wel een poosje duren, eer dat het gemis wat minder wordt.. ik heb dat ook ervaren en honden worden nooit zó oud..! Wel mooi dat je het op kon brengen de boel in paassfeer te maken.. het is momenteel allemaal al zo ellendig met dat virus en we moeten er inderdaad voor waken er mentaal aan onderdoor te gaan hè.. een beetje gezelligheid in huis kan helpen. Hiér staan de paasspulletjes in ieder geval ook al..!

    • Ik heb het wel zien aankomen ,maar dan beslissen dat het niet langer meer verantwoord is en naar de dierenarts gaan was verschrikkelijk. Het is een héél lieve dame die me geruststelde en troostte. .Ik had veel aan dat gesprek. Ik heb ook veel steun gehad aan de kinderen en mijn vrienden.. Veel telefoontjes en chatberichtjes. Bijna geen tijd om te piekeren en door het betere weer kan ik me ook afreageren in de tuin. Want het hele huis herinnert aan Vlekje.

Geef een reactie