De tijd vliegt…

Goeie morgen!

Ik kreeg dit log niet afgewerkt en gisterenavond geraakte ik niet eens op internet. Ik heb gemerkt dat ik niet de enige was. Drukke tijden op internet tegenwoordig denk ik Ook ik had het druk en in feite was dit  wel welkom want niks doen is  niets voor mij. Ik overloop de voorbije dagen.
Maandag

Achter glas is het genieten van het zonnetje. Lekker lang ontbijten , krantje lezen en dan  een douche nemen en me aankleden. Er is nergens haast bij.
Maar ik probeer toch een zekere regelmaat in te bouwen . Ik maak een soort planning wat ik allemaal wil doen te beginnen met dingen die ik gemakkelijk uitstel. En dat is niet gemakkelijk want ik vind elke keer weer iets dat zogenaamd dringend eerst moet gebeuren !
Deze week was het aandachtspunt gras afrijden.  De grasmachine was nagezien en klaar voor een nieuw seizoen. Maar dat ding wilde niet starten. Ik heb een rechterarm die nu een halve meter langer is dan mijn andere arm door het telkens opspannen van de motor. Elk jaar heb ik dat probleem en na een paar keer gras afrijden ondervind ik voor de rest van het seizoen geen startproblemen meer.
Uiteindelijk heb ik voorbije zaterdag Aveve opgebeld en mijn probleem uitgelegd. Normaal breng ik de grasmachine zelf terug nadat iemand me geholpen heeft om de machine in de koffer van mijn auto te steken. Maar nu had ik niemand. Aan de ene buur wilde ik het niet vragen hij behoort ook tot de risicogroep  en de andere buur is overdag uitwerken, en de zoon mag absoluut niet komen want schoondochter heeft een milde corona en is al meer dan een week thuis in quarantaine en is er nog niet helemaal bovenop. Maar Aveve stelde voor om de grasmachine deze week te komen ophalen. Voor een goeie klant doen ze toch veel hé ,hahahaha! Alleen moest ik wat geduld hebben. Sedert ze ook bloemen en planten mogen verkopen is het erg druk in de winkel .

Dinsdag
Deze morgen kwam een chauffeur met een camion de grasmachine ophalen. Hij wilde het toch eerst eens zelf proberen. Hij heeft acrobatische toeren uitgehaald maar kreeg de motor uiteindelijk in gang. Zou komen omdat de machine een hele winter stilstaat en bij het verversen van olie raakt die niet onmiddellijk gesmeerd. Ik heb goed gekeken hoe hij met de machine heen en weer schudde alsof hij er een dansje mee maakte. Zo’n gek gezicht ,ik kreeg er zowaar de slappe lach van. Zal het ook doen als dat ding de volgende keer weer start kuren heeft! 🙂
Hij is blijven wachten tot ik de machine zelf kon opstarten en is pas weggegaan toen ik al rondjes reed! Een heel karwei want het gras was ten eerste vochtig en ten tweede erg lang. Zonder opvangbak rond gereden. Als  het gras wat is opgedroogd ga ik nog eens  afrijden maar dan met opvangbak. Dochterlief heeft voorgesteld dat zij dat komt doen. Ik heb dat niet afgeslagen  😉

Woensdag
Ik heb sedert een jaar een tuinman die in het voorjaar en najaar de tuin in orde zet , verticuteert en het grote snoeiwerk op zich neemt. Maar hij kan nu niet komen want hij woont nl in Nederland en mag de grens niet over! Hij belde me op en zei ” en wat nu” Ja afwachten tot de grenzen weer opengaan . Maar wanneer !
Gelukkig heb ik iemand gevonden in België die in bijberoep tuinier is en bereid is om me te helpen tot mijn tuinman terug kan komen. Volgende zaterdag komt hij af .
Dochterlief is afgekomen en heeft het gras dat erg vlug was opgedroogd gewoon bijeen geharkt en in tuinzakken gestopt. Zelf heb ik de grasmachine eens stevig dooreengeschud  nadat het weer eens niet lukte om die gestart te krijgen. Maar na die schudding startte de motor vlotjes. Goeie tip van de chauffeur! Ik denk wel dat het vanaf nu wel zal lukken. Ik heb dan nogmaals het gras afgereden maar met de opvangbak.. Ja daar kwam toch nog flink wat af.

Het was mooi weer  maar nu ook niet zo warm om  in een ligstoel te zonnen. Dan maar verder struiken bijgesnoeid en de buxus met een grote snoeischaar een beetje bijgeknipt . Oogt verzorgder als die uitstekende sprieten weg zijn. Ondertussen draaide de wasmachine overuren: de twee  kattenmanden werden gewassen en ook de drie kattendekentjes. Ook de handdoeken waar ze af en toe op de bedden lag boven. Nadien heb ik de haperingen in de handdoeken bijgeknipt. Poes bleef nl. gemakkelijk met haar nagels haperen in de handdoeken.

Toen ik in de vooravond achter mijn pc kroop was er geen verbinding en kon ik geen logje maken. Pas tegen middernacht leek alles weer in orde. Maar ik kroop dan toch liever in mijn bed na een dag van “hard werken” !

wordt vervolgd

10 gedachtes over “De tijd vliegt…

 1. Hier gaat het internet ook soms erg traag… Wat heb jij al hard gewerkt! Wij zijn vorig jaar naar een appartement met een groot terras verhuisd want ik vond het niet leuk in de tuin te werken. Gelukkig zijn we allemaal verschillend

 2. Iedereen is toch wel netjes op afstand van je gebleven hoop ik? je weet immers van niémand of ie de ziekte al niet onder de leden heeft hoor.. veiligheid vóór alles!
  Maar je was weer lekker ouderwets op dreef magda.. doet me goed te lezen dat je dat allemaal weer lukt hoor!

  • Jaja ik voel me goed en ik herleef nu ik weer van alles kan doen. Het gaat misschien wat trager en ben ook vlugger moe. Maar zoals je schrijft ik ben weer ouderwets op dreef. Alleen moet ik wat doseren en momenteel blijf ik steken als het op logjes lezen en reageren aankomt.. Komt ook wel in orde, Ik kom veel bij je lezen en bewonder je om zo gevarieerd te schrijven over je uitstappen en wandelingetjes

 3. Je bent goed bezig Magda. Het internet doet het hier nog, maar soms is het traag vooral bij opladen van youtubefilmpjes. Zowat iedereen is nu op internet bezig.
  Warm was het de afgelopen dagen niet, maar dit weekend voorspellen ze warmer weer, vooral zondag.

  • Zondag was het echt genieten, vandaag is het weer wat minder. Maar het komt weer goed deze week.
   Ja soms heeft internet echt kuren zoals vastlopen en traag opstarten. We zijn met teveel ineens op internet bezig.

 4. stilzitten is niet je ding Magda…..

  geen internet…misschien komt het omdat zowat iedereen online bezig is.

  ik heb de indruk dat het hier veel trager gaat..

  nog niet naar zee geweest ?

  groeten

  • Ik heb inderdaad geen zittend gat. Hoewel ik me dikwijls héél rustig kan bezighouden met lezen en naaien!
   Naar zee ?,bijlange niet. Er loopt daar voor mij toch teveel volk rond! Een daarbij je moet je eigen drank en snoep meenemen en wat als je moet plassen? 😉

 5. Jij bent goed bezig.Hier moet het terug wat rustiger want volgens de dokter heb ik een milde vorm van corona .Ik heb alle regels echter goed opgevolgd en niet buiten geweest alleen voor dringende boodschappen.Ik ben alleen en er is ook niemand bij mij aan huis geweest.

  • Ik hoop dat je ondertussen aan de beterhand bent..Aanvankelijk deden de kinderen mijn boodschappen , maar dat is niet altijd genoeg. En nu de colruyt (dichtbij mijn woning) echt streng optreedt ga ik nu zelf met een lijstje in mijn hand zodat ik vlug weer buiten ben;

Geef een reactie