Vlekje 1999-2020

De gezondheidstoestand van Vlekje was zodanig dat ze niet meer kon eten en om haar niet te laten afzien heb ik haar met veel hartzeer  laten inslapen. Zij had al een tijdje spijsverteringproblemen en de dierenarts had bij onderzoek vastgesteld dat ze een gezwel had. Gezien haar leeftijd werden geen verdere onderzoeken gedaan. Haar toestand ging langzaam achteruit tot op het punt dat ingrijpen noodzakelijk werd.   De grote foto is deze namiddag genomen .
Eénentwintig jaar was ze bij ons en deelde alle lief en leed. De laatste week zocht ze in de tuin alle plekjes op waar ze vroeger kwam , waar ze water dronk uit de schaal voor de vogels, waar ze lag te zonnen of waar ze bij warmte de schaduw zocht. Ze stapte opnieuw met me mee ‘s morgens  tot aan de brievenbus en keek links en rechts de straat in  wellicht om andere poezen te zien. Ze deed haar wandelingetje rond het huis zoals ze vroeger zoveel deed. Ze ging languit aan de achterdeur liggen wat ze al een tijdje niet meer deed. Ze nam afscheid…
Haar plekje in de zetel naast mij en haar mand op de vensterbank zal nu voor altijd leeg blijven . Ik zal haar ontzettend missen.

 

19 gedachtes over “Vlekje 1999-2020

 1. Dat dit juist moet gebeuren in die moeilijke tijden voor ons allemaal
  Het moet een grote leegte zijn voor jullie na zoveel jaren haar gezelschap te hebben
  veel moed en hou jou en je familie veilig

  • Het was moeilijk om dat besluit te nemen. Maar zo kon het niet verder. Ik kon haar toch niet laten verhongeren? Er is hier een enorme leegte letterlijk en figuurlijk. Ze had overal haar plaatsjes boven en beneden ,etensbakjes, kommetjes met water, kattebak, Ik heb het vandaag allemaal opgeruimd …

 2. Het doet pijn he. Na 21 jaar je trouwe metgezel.

  Ik herinner me nog hoe onwennig ik me voelde toen onze kater na 16 jaar een spuitje moest hebben. Ik hoorde hem nog weken nadien overal krabben en miauwen.

  • ‘t is hier ook zo. Ik stond op en ging kijken waar ze lag . Soms kwam ze me al tegemoet als ik de trap afkwam ,soms zat ze te wachten in haar mandje in de keuken. negens te zien natuurlijk en onbewust was ik haar goede morgen aan het zeggen.

  • Het was geen schootjes zitster. Ze lag liever naast je. Maar door alle gezinsleden werd ze graag gezien. Ze
   heeft echt getreurd toen opa stierf en ging nog lang op het voeteneinde van zijn bed gaan liggen.. Ze was gek op Sébastien en die mocht met haar onder zijn arm rondlopen. Hadden wij eens moeten doen ! Ach er zijn zoveel mooie herinneringen aan dat kleine huisgenootje.

  • Ik denk wel dat ze een gelukkig leven heeft gehad en ze is echt verwend geworden van alle huisgenoten. Het zal hier nu stil zijn in huis . Ik ben mijn maatje kwijt want ik babbelde er tegen en dan kwam ze naast me liggen in de zetel of ze kwam kijken wat ik in de tuin aan het doen was.

 3. Het is droevig nieuws voor jou. Het is wel mooie leeftijd van 21 jaar. Mooie leeftijd gehaald. Vlekje heeft nu geen pijn meer. Vlekje heeft bij jou goed gehad. Rust zacht! Sterkte met het verlies van je vlekje. Mooie foto collage gemaakt.

 4. Heel droevig om een geliefd huisdier te moeten laten inslapen. Maar het is het beste wat je kon doen Magda. Vlekje hoeft nu niet meer af te zien. Wij hebben ook onze twee poezen moeten laten inslapen (resp. 17 en 16 jaar). Ik weet hoe je je nu voelt. Sterkte.

 5. Aah.. altijd triest zulke berichten.. die beestjes geven zoveel liefde hè en zijn zó lang om je heen..
  21 jaar! da’s wel heel erg oud geworden voor een kat toch? Het zal een troost zijn te weten dat ze het altijd heel erg goed bij jou heeft gehad, haar hoge leeftijd bewijst dat ook.. en ze zag er tot op het laats heel mooi uit.
  Sterkte hoor magda.

  • Ja dat is een behoorlijke leeftijd maar de vorige poes is ook ingeslapen aan 18 jaar. Het is na al die jaren een huisgenootje met haar gewoontes en haar streken. Ik wist al wat ze wilde aan haar houding alleen al.. Mijn dochter was er ook het hart van in. Maar ja zo kon het niet langer. Ze zag er goed uit op de foto, ik had zoals ik dagelijks deed haar flink geborsteld en dat had ze graag. Maar ze was erg mager geworden en ze zakte soms door haar achterpootjes..

Geef een reactie