De familie en wandelen in het bos

De springprocessie op de dinsdag na pinksteren is zo’n grote gebeurtenis dat de pelgrims niet enkel uit heel Luxemburg afkomen maar ook uit de omringende landen. Grote delegaties elk met hun eigen muziekkorps waren aanwezig. Dat schreef ik al in een eerder postje.
De meeste winkels waren gedurende een viertal dagen  gesloten! Alleen warenhuizen bleven open. Ook werd er op die dinsdag door de meeste mensen niet gewerkt.
Nichtje heeft ons al die dagen feestmaaltijden voorgezet. Zij had haar moeder en haar twee dochters uitgenodigd want het was feest en daarenboven was de familie ( dat ben ik dus 🙂  )uit België speciaal afgekomen om de processie mee te maken. Dat laatste was inderdaad wel waar. Ik ben nu al zoveel keer naar Luxemburg geweest maar nooit was ik er op de Pinksterdagen. 

Ook ben ik een ander nichtje wonende een paar kilometers verder gaan bezoeken( opa’s zus had drie kinderen: een zoon gehuwd met Nichtje en twee dochters). Nichtje en haar moeder kwamen mee en we hadden een gezellig onderonsje. In de grote tuin heeft haar man een miniatuur dorp met spoorweg gebouwd en de treinen  kunnen rijden !

De tuin van nichtje zelf is immens groot en grenst aan de achterliggende bossen. Er is ook een groententuin  en er staan talrijke fruitbomen.

Mijn vriendin en ik logeerden op vijf minuutjes wandelen in een hotel met alle mogelijke comfort. Wij hadden een kamer met zicht op weiden en koeien. Neen ze hebben ons niet wakker gemaakt ‘s morgens!

Aan de straatzijde had je een bos. Gewoon de straat oversteken en je kon aan de wandeling beginnen.  Dat heb ik ook gedaan. Het is er niet druk maar erg mooi. Niet klauteren en geen glibberige trappen zoals de wandelingen in de Mullerthal. Mijn vriendin bleef acher op het terras. Zij kon niet ver wandelen wegens een val  een week ervoor in een lift die niet op gelijke hoogte kwam stil te staan en ze stapte in het ijle met alle gevolgen.

Bij het binnekomen in het bos zag ik deze houten kerstboom met een brievenbus erop. De verklaring kwam wat later. Een vroegere molen is omgebouwd tot een prachtig domein met mooi onderhouden groenpartijen en bijenvriendelijke bloemenweiden.

wordt vervolgd

 

 

15 gedachtes over “De familie en wandelen in het bos

 1. Hello,

  My name is Axel Hernborg and I come from Sweden. I am looking for partnerships with dutch bloggers.

  Please send an email to axel_hborg@hotmail.com if you are interested.

  OBS! This is not spam. I am really looking for partnerships with dutch bloggers and would be really happy if you contacted me.

  You can delete / not approve this comment when you have read it.

  All the best,
  Axel 🙂

  • Het is wel bekend terrein voor mij ,maar als je er maar één keer per jaar komt is het toch weer genieten. Ik ga dan liefst alleen gaan wandelen en kan dan mijn gedachten laten gaan. Lang geleden wandelde ik ook in deze streek samen met mijn man.

 2. Prachtige omgeving. Woonde er vroeger redelijk dichtbij, maar helaas nog nooit geweest. Staat zeker op de to-to-list met mijn gezin.

 3. Leuke feestmaaltijd hebben jullie gedaan. Het ziet allemaal goed uit. IK wist dat in Luxemburg heel erg mooie omgeving was. Wat ziet daar prachtig uit. Je kan zeker urenlang lekker wandelen. Je hebt heerlijk gehad. Je hebt maar druk mee met alles. Wel gezond. Mooie foto’s. Je had geen tijd ervoor om te reageren. Pfff… Ik wens jou fijne week. Doei….

  • Ja het was fijn om de familie terug te zien en ik heb genoten van die dagen bij hen. Ik ga van nu voort mijn best doen om meer te reageren. Ik was de blogs zo beu toen ik hele dagen mijn oude blog aan het kopiëren was dat ik er eventjes de brui aangaf.

 4. Gezellige beelden.. leuk zo samen eten.
  En mooi dat je zó het bos in kon wandelen.. dat was voor ons ook de grootste aantrekkingskracht van Sy.. naar alle kanten kon je zo beginnen wandelen in het groen, dat verveelt nooit hè!

  • Nee na al die jaren verveelt het nooit om in die streek te gaan wandelen. Toen ik jong was wilde ik daar graag wonen ,maar opa wilde zijn vleugels uitslaan en heeft veel van de wereld gezien en Luxemburg was daarna te klein voor hem.

 5. Wat heb je weer een prachtig weekend gehad in Luxemburg.Tof als het contact met de familie onderhouden wordt en de foto’s vertellen je belevenissen.

Geef een reactie