Avondwandeling in de bossen

Na een ochtendwandeling deed ik nog een avondwandeling. Terwijl vriendin gezellig bleef babbelen met de familie trok ik opnieuw het bos in achter de woning van Nichtje. Zij vergezelde me een eindje om zeker te zijn dat ik me niet van richting vergiste. Want dan zou het wel een héél lange wandeling worden. Dat was de bedoeling niet . Ik wilde gewoon de sfeer van een bos opsnuiven en al wandelend kwam ik een heel stuk lager uit in het dorp zelf waar ons hotel ligt. Even een blik op het kerkhof waar enorme familiegraven liggen  die teruggaan tot de negentiende eeuw ! Dit kerkhofje lag tegen de rotsen aan . Het kleine sobere kerkje waarin Nichtje indertijd is gehuwd zal ontwijd worden en gebruikt worden als een soort gemeenschapshuis.

Vandaaruit begon ik aan de klim terug naar boven langs de straat. Het is niet zover maar ik kwam toch buiten adem aan de woning van Nichtje. Ik vind de huizen die langs deze straat staan altijd zo vrolijk. Ze zijn schots en scheef gebouwd ten overstaan van de straat zelf  en veel van die woningen zijn in kleuren geverfd en in de tuin staan allerhande prullaria.

Tussen de huizen zie je  zo ver het oog reikt landerijen en weiden. Ik nam een afslag een paar huizen vòòr hun woning en zo kon ik de foto maken van het huis dat een eind van de straat af is gebouwd.( foto op een vorig logje) In de wei naast hun woning lopen twee bejaarde paarden , allebei bijna 30 jaar oud. De eigenaars bieden hen een rustige oude dag aan! Bij het terug komen in hun tuin zag ik een klein boompje staan gekregen van de gemeente voor de geboorte van hun kleinkind Léo. Alle kinderen die geboren worden in Echternach krijgen een levensboompje ( een perelaartje). Hun dochter heeft het in de tuin van haar ouders geplant.

 

wordt vervolgd

13 gedachtes over “Avondwandeling in de bossen

  1. Wat is daar heel mooie omgeving te zien. Wat heerlijk dat jullie avond wandeling heb je gedaan. Kerk is zeker mooi. Huizen hebben prachtig kleuren. Het valt wel op daar gezellig maakt prachtig bloembakken maakt. Luxemburg hebben ook verschillende kleuren van deze huizen. Mooie foto’s serie gemaakt.

  2. Ik zie eerlijk gezegd niet zoveel speciaals aan die huizen.. vind het een beetje playmobil-huizen.. zo rechttoe rechtaan. Maar een boswandeling is altijd goed! En die paarden hebben getroffen. 🙂

    • Je kunt er uren wandelen in deze bossen maar ik nam een kortere versie niet helemaal in het dal . Heerlijk om in je eentje herinneringen op te halen aan vroegere wandelingen.. Het is in Scheidgen veel rustiger wandelen dan in de Müllerthal. Daar zijn spectaculaire paadjes en rotsen en moet je glibberige treden op en af en door spleten wandelen en gegarandeerd ben je achteraf bekaf. Neen ik had liever de nadruk op “wandelen” deze keer. Je kan van hieruit wandelen tot in Echternach en dan met de bus terugkeren( want de weg terug is de hele tijd bergop! )

    • Ik was meer dan een uur onderweg en de familie dacht al dat ik verloren was gelopen.Het was zo rustig in het bos dat ik best nog een uur langer wilde wandelen.Maar als de avond valt en er was onweer op komst is het beter om het bos te verlaten Het onweer is er gekomen maar veel later dan verwacht.

Geef een reactie