El Alcazar, het koninklijk paleis

 

Het Real Alcázar (Koninklijk Paleis) van Sevilla bevindt zich naast de kathedraal en is één van de meest bezochte monumenten van de stad. Het Alcázar bestaat uit meerdere prachtige gebouwen en tuinen in verschillende bouwstijlen (Almohade, Mudéjar, Gotisch en Renaissance). Het meest opvallend is de mudéjar-stijl, een mix van arabische en christelijke architectuur. Nog steeds wordt het paleis gebruikt als officiële verblijfsplaats van de koninklijke familie als ze Sevilla bezoekt. Daarmee is het waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat als zodanig nog in gebruik is. Een Alcázar is een kasteel of paleis gebouwd door de Moren (internet)

De volgende morgen gingen we in de voormiddag het Koninklijk Paleis bezoeken. We moesten  toen toch al een kwartiertje aanschuiven om binnen te geraken! Op de bovenste foto zie je de uitgang maar wij moesten eerst helemaal de hoek om naar de ingang.
Het paleis bevat veel kunstschatten  zoals tapijten , rijk versierde kamers, veel tegeltjes , houtsnijwerk…

Vooraleer naar de uitgang te gaan trokken we eerst naar een cafetaria.

Het werd middag en we kregen niet alleen honger en dorst maar hadden het ook warm. Er was een kleine cafetaria waar je belegde broodjes en drank kon krijgen . We hebben ons toen buiten geïnstalleerd onder de bomen . Een vrouwtjes pauw kwam samen met haar kleintjes eten schooien. Maar op een bepaald ogenblik kwam het mannetje haar halen en weg waren  ze alle drie in de immense tuin!

 

18 gedachtes over “El Alcazar, het koninklijk paleis

  1. mooi hé het Acazar ik sta nog steeds in bewondering voor de handenarbeid die men toen kon realiseren.
    Toen ik in het Alcazar was heb ik wel pauwen gezien maar geen kalkoenen

Geef een reactie