De Plaza del Triunfo

De kathedraal  samen met de Giralda zijn  gelegen aan de Plaza del triunfo een van de meest bezochte plazas in Sevilla . Het hele plein is verkeersvrij en is omringd niet alleen door de kathedraal maar ook door een grote bibliotheek nl het Archivo General de Indias , het aartbischoppelijk paleis en het koninklijk paleis ,Los reales Alcazar.
De gebouwen zijn zo groot dat je ze niet in hun geheel op de foto krijgt !

De kathedraal en de Giralda van alle kanten gefotografeerd. De laatste foto is een zij uitgang naast de sinaasappelhof.

Dit is een foto van internet: De sinaasappelhof op het binnenplein van de kathedraal. Omdat het zo uniek is wilde ik toch een foto  van deze hof van bovenaf gezien.
Ik vond toch nog een eigen  foto van deze hof vanaf de begane grond  🙂

Het aartsbischoppelijk paleis

Dit gebouw links bevat de bibliotheek en omvat tegenwoordig ongeveer negen kilometer archiefstukken( die bestaan uit ongeveer 43.000 banden met 80 miljoen pagina’s) die de koloniale overheden produceerden.

 Op het plein staan er veel banken zodat je rustig kunt genieten van al die mooie gebouwen en achteraan op een  foto zie je één  van de pittoreske straatjes die hier op het autovrije plein uitkomen.

De uitgang van de kathedraal  met zicht op de Plaza del Triunfo

De Plaza del Triunfo beschikt ook over een parkeerplaats voor paarden en koetsen.  Daar kan je een paard, koets en chauffeur contacteren die u rondrijdt door de oude binnenstad van Sevilla.

Het volgend logje brengt ons naar het Koninklijk Paleis , El Real Alcazar , dat eveneens uitgeeft op het plein.

 ps : ik vond nog een foto waarop te zien is dat de koetsen allemaal hun standplaats hebben voor de kathedraal en af en toe komt een wagen langs met drinkwater voor de paarden.

 

19 gedachtes over “De Plaza del Triunfo

 1. Indrukwekkende gebouwen en wat een pracht architectuur! Onmogelijk om alles in een geheel in beeld te brengen, maar je hebt het ons toch mooi laten zien! Knap gedaan hoor!
  Fijne avondgroetjes, Heidi

 2. het hoeft geen uitleg waarom deze plek zo druk bezocht is, je foto’s spreken voor zich.
  Grappig dat je daar een foto hebt met de rug van een dame.
  Ik erger mij daar altijd blauw aan aan die mensen die nooit dicht genoeg bij hun onderwerp kunnen staan.
  Als gebruiker van een spiegelreflex met cropfactor ben ik daar vaak het slachtoffer van.
  Zou natuurlijk terug mijn reflex zonder cropfactor kunnen gebruiken 🙂

  • Ja die foto met die dame. Zij is één van de vriendinnen en twee anderen staan rechts op de foto. Ik was het beu om te wachten tot die fontein “vrij” was. Er kwamen voortdurend mensen vòòr de lens . Dan nog liever ééntje van ons zessen erop, 🙂 Ik moet ook altijd zorgen dat ik de anderen niet uit het oog verlies. Ik wil niet dat ze zich belemmerd voelen omdat ik zoveel foto’s neem( en ze zijn al attent voor mij op dat vlak)

 3. weer prachtige foto’s maar toch een kleine opmerking. De foto die je plaatste is niet van Archivo de Indias maar van Palacio arcobispal (aartsbischoppelijk paleis)
  De Archivo de Indias liggen aan de andere kant nl de kant langswaar we binnengegaan zijn in de kathedraal

 4. Had al eens gehoord dat het een prachtige stad was, Sevilla.. en nu zie ik het met eigen ogen.. offe nou ja, de jóúwe dan! 🙂 Echt schitterend!
  Groetjesss!

  • Dat is ook zo . Je moest je echt in bochten wringen om die gebouwen en pleinen te kunnen fotograferen. En dan zijn die gebouwen niet eens recent. Wat een titanenwerk moet dat geweest zijn. Maar ook veel woningen zijn groots en hoog! Alleen de straatjes zijn dikwijls steegjes en dat zal wel een reden hebben : de hitte .Het zonlicht kan moeilijk tot op de straatstenen geraken.

 5. Die streek staat nog op mijn verlanglijstje
  Onze oudste heeft 7 maanden in Granada gewoont in die periode helaas nooit daar geweest
  Kwam er gewoonweg niet van

Geef een reactie