Marc kwam op bezoek

Het was alweer een hele tijd geleden dat Marc , mijn schrijfzoon , op bezoek kwam. Zelf was ik voor zijn verjaardag in januari naar hem toe gereisd . Ik weet dat ik hem er een enorm plezier mee doe en ik zorg er dan ook elk jaar voor dat ik op die dag hem persoonlijk ga feliciteren. Hij is dan zo fier dat hij bezoek krijgt want familie heeft hij niet meer. Onlangs is hij  verhuisd naar een nieuw wooncomplex en dat wilde hij ook tonen.
Wil je wat meer weten over Marc druk dan zèker even op  klik. Ik heb al dikwijls over Marc verteld op mijn vorige blog en voor hen die nooit op de vorige blog kwamen  een  woordje uitleg:

“Vele jaren terug vroeg mijn vriendin die als  maatschappelijk assistente in een instelling voor meerderjarig gehandicapten werkt in Lokeren of ik de taak van schrijfmoeder wilde opnemen voor een zwak begaafde man. Hij had geen familie meer en het zou voor hem heel goed zijn als er iemand zo nu en dan een kaartje stuurde of een brief schreef. Hij kan wel niet lezen maar het feit  post te krijgen zou hem deugd doen. In de instelling lazen ze die brief voor en een voorgeschreven tekstje als bedanking stuurde hij dan terug op (door hemgemaakt) handgeschept papier. Al vele jaren heb ik heel mooie briefjes en kaartjes van hem ontvangen.
Na een heleboel wijzigingen in de statuten van hogerhand stapte Marc na een verblijf van 25 jaar in een instelling over naar het systeem van beschermd wonen.”

Hij kwam deze voormiddag met de trein  samen met een begeleidster . We gingen onmiddellijk een wandeling maken aan het strand  want we vreesden dat er regen zou komen en dan is het zeker niet aangenaam om op de zeedijk te lopen. Het was bewolkt  en er was flink veel wind aan zee.

Na het middageten brak de zon door  en reden we naar het Zwin en wandelden tot aan het nieuwe haventje van Cadzand. Zee en strand daar kan je Marc een enorm plezier mee doen.  Er was nog altijd veel  wind maar de zon maakte veel goed. Nog een rustpauze met een Westmalle en een bord poffertjes op een terrasje in Cadzand  vooraleer we terug naar huis  reden.
Normaal wil hij altijd redelijk vroeg terug naar Lokeren maar deze keer vertrok hij  twee treinen later dan gewoonlijk. Hij heeft genoten en de begeleidster ( die ik ondertussen al héél goed ken) en ikzelf zijn er zeker van dat deze dag voor hem terug een bladzijde wordt in het boek van leuke herinneringen!! Ik heb er evenveel van genoten 🙂

10 gedachtes over “Marc kwam op bezoek

 1. wat leuk dat hij op bezoek kwam! las hier al vroeger over hem.

  OT: The Bodyguard met wijlen Houston en met Kostner was idd een mooie film.
  De musical lijkt ook de moeite te zijn, maar niet echt mijn ding, ik hou van musicals met een sterke verhaallijn zoals Evita, Phantom of the Opera, Whicked en The Book of Mormon. Heb ik al allemaal gezien in Londen of New York.

  • Phantom of the opera hebben wij gezien bij een van onze bezoeken aan Londen. Ook Priscilla, Queen of the desert. Een knotsgekke musical. Veel jaren na elkaar trokken we met zes vriendinnen een lang weekend naar Londen. Hoewel er nog geen sleet op was willen we toch eens naar andere oorden !

  • Het is ook de eerste keer dat hij zo laat nog wilde blijven. De dienst die hem begeleidt had gezegd profiteur er maan goed van. Er wacht hier niemand op jou( hij heeft wel een vaste vriendin maar die woont in een ander gebouw en er was haar gezegd dat Marc die avond eens niet ging langskomen!!) Het was ene leuke dag voor ons allemaal.

  • Dat je Cadzand meteen herkende kan ik best geloven :-). Ik maak een apart logje over Cadzand want ik was er vorige week met de twee kleinzoons.
   Mensen als Marc zijn zeer gevoelig en er is geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om hem het plezier van naar hier te komen te ontzeggen. Ik ben met de jaren een familielid geworden voor hem.

 2. Oh.. Marc kwam weer eens op bezoek, leuk!.. het was duidelijk een fijne uitstap voor ‘m. Hij was zelfs zo op z’n gemakje dat ie 2 treinen later terug nam.. dat zegt genoeg denk ik! 🙂
  Groetjesss!

  • Ik geniet er zelf ontzettend van als je ziet hoe hij geniet van zo’n dagje aan zee! Hij is geen grote verteller en voor mij is het ook fijn als zijn begeleidster mee is. Zij houdt het gesprek in die zin gaande dat Marc dan vertelt wat hij allemaal gedaan heeft en nog doet en zal doen. Sébastien was hier ook en dat vindt hij super. Hij weet graag hoe het met mijn familie si gesteld en voor de twee kleinzoons heeft hij een zwak. Hij zag ze ook al meermaals. Nu is het weer mijn beurt om hem in Lokeren te bezoeken en dan zorgt hij dat er een fiets is en gaan we samen fietsen.

Geef een reactie