Mijn tweede fietstocht

Zondagnamiddag ben ik op de fiets gestapt . Voor de tweede keer een lange tocht met de e-bike. Dus in feite geen oefentocht meer! De bestemming was Middelburg(B) waar dochterlief volop samen met haar man en nog een vriend bezig is met poetsen en schilderen in de pas aangekochte woning.
Een voor mij heel bekende streek. Mijn moeder is geboren in Middelburg en twee van haar zusters woonden in de nabije omgeving nl in Heille-Sluis en in St Kruis (in de nabijheid van Aardenburg).Bij de zus in St Kruis heb ik jarenlang al mijn vakanties doorgebracht. Volgers van vroeger weten dat ik het heb tante Regina en nonkel Clement .
Een uurtje fietsen langs landelijke wegen . Ik ondervond dat veel chauffeurs deze landelijke wegen kennen en zo het drukke verkeer ontwijken op de Natienlaan en ook op de weg rond Sluis om in Maldegem op de expresweg te komen.
  De Damse vaart richting Damme en de tweede foto richting Sluis gezien vanop de weg die naast de autoweg ligt .

Ik zag aan de kant van de landelijke weg een grenspaal half in de gracht staan en niet veel verder nog één midden de landerijen. Hoe hebben ze vroeger de landgrenzen bepaald ?

 Sluis gezien vanaf de rondweg. Bovenste foto  een wazig beeld van “de Grote Beer” ( overblijfsel van een stadpoort)en bij de onderste  zie je links een stukje van het Belfort. Het licht was die dag wazig als je in de verte keek.

Tussen Sluis en Heille tref je een mooi gerestaureerd landhuis aan. Lees eens de geschiedenis van dit landhuis (klik). Nu staat het er prachtig bij , maar ik heb het van kindsaf  altijd geweten in verval zoals rechts onder op de foto.

Ik nam een foto van de voorzijde en eentje langs de achterzijde.

Ik fietste verder en toen ik het torentje van de kerk van Middelburg zag wist ik dat ik er bijna was.
Ik zag dat de opknapwerken aan het huis goed vorderden en na een korte rustpauze vatte ik de terugweg aan!

Ongeveer in het midden van de foto zie je in de verte een huis en op de tweede foto zie je hetzelfde huis maar aan de andere kant . Daar woonde de zuster van mijn moeder. De kleinzoon woont er nu .Het huis is vernieuwd maar de rest van de boerderij is opgekuist en de stallingen en bergruimtes voor landbouwmachines zijn gebleven. Het is allang geen boerderij meer.
Er was niemand thuis, het was ook mijn bedoeling niet om op de koffie te gaan.

Overal knotwilgen die dit jaar mooi zijn gesnoeid.  Ik heb het nog anders geweten.

Een opgeknapt boerderijtje. Vroeger was het een buitenverblijf van een collega. Hij is verongelukt toen hij daar een boom aan het snoeien was. Ik moet er nog altijd aan denken wanneer ik hier langs kom.

Er zijn in deze streek veel kreken. In die kreken wordt ook gevist. Ik zag verschillende auto’s staan aan de rand van de weg.  In de verte een visserstentje .

 Afgelegen boerderijen zijn in deze omgeving nog steeds omzoomd met bomen. Op veel van die boerderijen  kan je ook kamperen.

 Zin in een buitenverblijfje? Met zicht op het landhuis van hierboven.

12 gedachtes over “Mijn tweede fietstocht

  1. Nou, dat gaat al prima met de nieuwe fiets zo te zien! Je maakte een mooie tocht.. genoeg mooie boerderijen te zien daar!
    Groetjesss!

    • Ja het gaat best met de fiets, al mag je nooit vergeten dat het toch een beetje gemotoriseerd is ! In zo’n streek hadden tante Regina en nonkel Clement ook hun boerderij , waar ik al mijn vakanties doorbracht. Ik ben dus wat doordrongen van weidse uitzichten en poldergrond en weilanden 😉

    • Daarvoor alleen al kocht ik een e-bike. Geen problemen meer met veel of weinig wind en ik kan nu met gemak het vlakke land doorkruisen. Wil ik wat verder ,dan plooi ik de fiets en stop die in de auto. Ik wil per se nog eens de groene 62( Oostende -Torhout) doen!! Maar dat is van mijn huis af veel te ver.

    • Dat zijn wat je noemt stille wegen ! Hoewel er redelijk autoverkeer was . Chauffeurs die de weg kennen en zo de drukke en overvolle autowegen vermijden. Maar daar kun je zonder problemen halt houden en foto’s maken zoveel je wil. Ben ik blij dat ik nu een e-bike heb want als je door de polders rijdt vang je altijd veel wind. En zij die dan lachen en zeggen ja een keer met en een keer tegen wind. Vergeet het maar ,de wind komt van alle kanten.

Geef een reactie