Naar het tuincenter

Het begint te kriebelen nu het voorjaar echt naderbij komt. Als voorproefje ging ik met mijn vriendin vorige week naar Intratuin. Eens kijken om plantideetjes op te doen. Maar blijkbaar is het nog wat vroeg want ze waren volop bezig met planten aan te brengen en de rekken waren op veel plaatsen nog leeg.  Ja je vergeet al vlug als je een beetje zon ziet dat het in feite nog erg vroeg is en er zijn jaren geweest dat je pas einde maart zelfs pas in april echt in de tuin kon werken. En nu was het nog februari.

Dan maar binnen kijken want ik wilde in de woonkamer toch een paar frisse kamerplanten als voorproefje voor de lente. Het is altijd leuk om eens rond te lopen en kijken of er wat nieuws is.
Die blokken trokken mijn aandacht en daar moest ik toch echt mee lachen. Voor stoere mannen die hout klieven niet gewoon zijn lagen ze al half gekliefd ! 🙂

Een papegaai die hier al jaren verblijft en een hele installatie voor zichzelf heeft en niet eens in een kooi zit , was een vleugel uitgebreid aan het mooi maken. Hij keek je dan aan en opende die vleugel als om te zeggen “heb ik het goed gedaan”. En dan begon hij opnieuw. Soms zegt hij iets  maar ik verstond het niet.

Neen hier zit geen echte kip maar hij leek toch levensecht. Een hoekje ingericht als voorbereiding op Pasen.

Ook leuk waren al die vaasjes met pastelkleurige zijden bloemetjes. Mijn voorkeur gaat  liever naar echte plantjes en bloemetjes.

Mijn vriendin zocht iets in de bak- en snoepafdeling en ik hield het bij allerlei zakjes thee.

We eindigden in de afdeling van de kamerplanten en de bloemstukjes. Deze Intratuin is altijd goed voorzien van allerlei kamerplanten Ik heb geen bloemstuk gekocht maar een grote spathiphyllum (lepelplant foto internet). Ook hier was het nog te vroeg om veel planten te zien. De traditionele planten die je het hele jaar door kunt kopen waren er genoeg. Alleen dat tikkeltje voorjaar was er nog niet.
In de afdeling decoratie was er genoeg te zien  zoals dekentjes ,stoeltjes, kussens ,namaakplanten( waar ik een hekel aan heb)  en ook heel veel hebbedingetjes  die je een ogenblik leuk vindt en die dan belanden in een hoek van een kast  of in de vuilnisbak.

 

Druk was het er niet , helemaal coronaproof ! Veel ideetjes konden we er nog niet opsteken, dus reden we maar naar huis om koffie te drinken! Maar de aanzet was gegeven. Ik kreeg zin om in de tuin te werken en zeker met het vooruitzicht dat de tuinman kwam om de wintertuin onder handen te nemen!! Je leest er nog wel over.

12 gedachtes over “Naar het tuincenter

  • Intratuin in Maldegem is niet zo erg groot en er is ook een afdeling met tuinmeubelen en allerlei voeding voor dieren en een heel leuke afdeling met allerlei sierspulletjes en etenswaren en snoep die je elders niet zo vlug vindt( de winkel is van oorsprong een Hollandse keten met een paar vestigingen in Belgie.)

 1. Afgelopen vrijdag hebben wij viooltje in de potten gedaan. Kun je al bij ons zien. Tuincentrum ga ik niet naar toe hier. 10 minuten winkelen op afspraak is echt niks voor mij. Ook 4 uur van te voren afspraak regelen. Zo gek zijn ze hier. Gelukkig konden bij jullie gewoon winkelen. Weer anders bij ons. 1 foto zie ik al paas spulletjes aan het voorbereiden. Leuke uitje geweest. Leuke spulletjes hebben daar. ✿ ❀ ❁ ✾ ✽ ❃ FIJNE DAG ✿ ❀ ❁ ✾ ✽ ❃

  • O maar hier was het erg kalm in het tuincentrum.. Het enige vervelende is dat vriendin en ik elk zo’n winkelkar moeten nemen. Zelfs als je in feite weinig of niets koopt. Er staat ook niet echt een limiet van tijd op. Ze waren volop bezig met bloemen en planten aan te brengen ,maar de lenteversieringen zoals voor Pasen dat was er al. Het is niet enkel een bloemencentrum maar er is ook een afdeling vol met leuke spulletjes.

 2. De aanvoer van planten uit verre landen (waar toch echt een hoop van die plantjes vandaan komen!) is nogal beperkt door corona en nu staat de boel voor een groot deel te verpieteren bij de kwekers.. dus het kan nog wel even duren eerdat er echt veel te kopen valt voor in de tuin. Bij ons zijn dat soort zaken nog steeds dicht.
  Die houtblokken zijn volgens mij speciale dingen om in z’n geheel op te branden buiten, in een vuurtafel of zo.. die hoeven niet in stukjes hoor.

 3. Ik ben wat viooltjes en ranonkels gekocht voor op de tuintafel. En bloembollen online besteld. Het is duidelijk dat we niet kunnen wachten tot het lente is!

  • Voor buiten heb ik een blauw-wit bloeiende muurbloem gekocht. Meestal zijn het geel,bruin,roest kleuren en die beginnen nu al e bloeien in mijn tuin!! Die nieuwe variatie staat voorlopig wat beschut in een bloempot. Ben benieuwd wat die gaat geven deze zomer!
   Zeg dat wel, het kriebelt om te werken in de tuin en ondertussen ligt die door de tuinman lente klaar ( zelf kan ik het nog niet allemaal doen )

  • O maar ik heb voor de tuin eigenlijk nog niets gekocht behalve die bauw-witte muurbloem en een camelia voor in een grote bloempot. Ik vind het nog wat te koud om veel te doen buiten. Maar inderdaad het jeukt om eraan te beginnen.

Geef een reactie