skeletbouw

Ik heb een tijdje geleden verteld dat er niet alleen een bouwwoede is in onze omgeving maar dat er ook veel huizen afgebroken worden . Eenmaal opgeruimd wordt er dan een nieuwe woning terug gebouwd

https://kinderenenkleinkinderen.com/2020/11/30/bouwwoede/

Nog niet zolang geleden werd allerlei voorbereidend werk gedaan om een nieuw huis te bouwen. Alle camions die hier langs kwamen waren gigantisch. Soms konden ze met moeite de bocht halen om de straat in te rijden en meer dan eens moesten auto’s rechtsom keren omdat ze er gewoonweg niet langs konden rijden. Gelukkig is dat hier geen groot probleem en kan je een andere weg nemen.

Nu zijn ze sedert een week gestart met de woning zelf. Grote houtpanelen werden aangevoerd . En elke morgen wanneer ik de rolluiken optrok zag ik enorme panelen en balken in de lucht hangen. Er werd héél vroeg gestart voor het eigenlijk al helder was en de werf was dan verlicht met enorme schijnwerpers.

Er wordt daar echt aan acrobatie gedaan. want het lijkt me allemaal niet zo erg veilig hoe die mannen aan het werk zijn.

De kraan die de wanden en balken van de camion laadt en door de lucht tot op de plaats brengt waar ze moeten komen is van een buitengewoon kaliber. De foto’s geven niet echt weer hoe groot en breed die kraan is.

Hoe de buitenkant van het skelet zal afgewerkt worden is me nog niet duidelijk

Volgens de bouwheer zal de woning in juni al volledig bewoonbaar zijn!
In elk geval is het spectaculair om te zien. Ik hou het verder in de gaten 🙂

9 gedachtes over “skeletbouw

 1. […] Deze namiddag zag ik ze met twee soms drie mannen pannen op het dak leggen. Er moet toch nog redelijk wind geweest zijn want één man schuifelde met een stapel pannen naar de andere toe die ze in ontvangst nam en dan op het dak legde. De “schuifelaar” heb ik maar één keer pannen zien aanbrengen . Hij heeft dan pannen in model gezaagd op een platvorm. Het mag wel vooruitgaan ,maar er moet toch geen waaghalzerij aan te pas komen.  Hier zie je de vorige bouwfase : (klik) […]

 2. Skeletbouw interessant om dit te kunnen volgen Magda

  De uren van die werklui zijn duur; het moet dus vooruitgaan..

  Ik ben benieuwd of de afwerking ook zo vlot zal gaan

  prettige dag

  • Ze starten al héél vroeg in de ochtend en het is een af en aan rijden van camions met materiaal. Het zijn Franssprekende mannen( ik vroeg hen hoe de buitenkant zal worden maar verstond er niets van omdat ze ze hoog in het dak zaten) en ze werken aan een tempo, amaai. Halen halsbrekende teren uit op die balken . Elke dag zie je het veranderen. Maar ik ben ook benieuwd hoe het gaat afgewerkt worden..

  • Sedert de corona is hier precies alles in hoog tempo aan het veranderen. Huizen afbreken en heropbouwen in snel tempo. Er staat veel te koop en het is in de kortste keren ook verkocht. Dat heb ik nog anders geweten. In mijn onmiddellijke omgeving zijn er zes bouwwerven !

Geef een reactie