corona

De laatste week worden we overstelpt met Corona berichten. Aanvankelijk werd er niet zo zwaar aan getild . Het zou een soort griep zijn maar er was nog geen medicijn om het onder controle te krijgen. De maatregelen die aangeraden werden heb ik redelijk goed opgevolgd. Maar zo drastisch zoals het vanaf morgen , 18 maart om 12 uur, wordt opgelegd ook weer niet. Het zal wennen worden voor iedereen.

Ik kreeg donderdag in de voormiddag een vriendin op bezoek uit het binnenland en in plaats van over de middag ergens uit te gaan eten bleven we thuis . Ik had tongen gekocht en daar kan je haar echt plezier mee doen. Ik moest van haar frieten klaar maken in de airfryer want ze wilde toch eens proeven hoe die smaakten. Goedgekeurd. We zouden naar Sluis rijden om een koffietje. Voor haar is dat een leuk uitstapje. Maar we deden het niet wegens die corona. We reden wel naar de bakker in het dorp  gekend voor zijn fijne patisserie en dronken koffie bij mij thuis. De dag verliep gezellig want het was sedert nieuwjaar  geleden  dat we elkaar zagen. Toen ze naar huis ging gaven we elkaar geen zoen maar ik zwaaide haar uit.

Zondag vierde dochterlief haar verjaardag( pas op 19 maart) en die van haar man ( die was jarig in februari). Alleen schoonouders en mezelf. Ze heeft een heel grote tafel en we zaten zeker een meter  van elkaar. Er werd eens mee gelachen maar zo volgden we toch de raadgevingen van de overheid op. Gezellig zo ver van elkaar kon je het niet noemen.

Iedereen heeft wellicht op de TV gezien hoe dwaas veel Belgen zich hebben gedragen met hun coronafeestjes toen de cafés moesten sluiten. De andere dag trokken ze met velen de grens over naar Sluis. Een verstandige burgemeester  sloot alle parkings en de handelaars sloten eendrachtig hun zaken. Gedaan met de onbezonnen pret.  Zullen ze nu beseffen hoe ernstig de situatie is ?

Ik kan je verzekeren dat het schrikken is als je hoort dat een kleinzoon met koorts opstaat. Je kan nergens terecht, je wordt telefonisch geholpen in de zin dat er inlichtingen worden gevraagd door de secretaresse en de dokter belt dan op zodra hij kan. Ondertussen zit je met spanning te wachten. De symptomen waren niet volledig gelinkt aan corona. Met een koortswerend middel zakte de koorts. Maar deze ochtend had hij weer koorts ! Dus terug de dokter opgebeld. Zou het toch corona zijn of toch maar een “doodgewone” griep ! Zo te horen lijkt het eerder  de griep te zijn . Ik hoop dat het griep of een verkoudheid is.

Ikzelf kreeg van mijn kinderen volledige huisarrest en  de zoon heeft  het lijstje met boodschappen die ik nodig had afgewerkt. Neen er zit geen wc papier tussen. Dat was er niet eens , zelfs geen keukenrollen , noch papieren zakdoeken . Geen nood ik heb altijd wat voorraad in  huis dus ik kan gerust nog een tijdje voort. Enne … ik word door hen gecontroleerd op de vaste telefoon of ik thuis ben!! Ik heb beloofd om “braaf te zijn”  Ik ga niet dwaas doen daarvoor is de situatie veel te ernstig . Schoondochter werkzaam in een kledingzaak in Brugge kreeg deze middag bericht dat de zaak voor onbepaalde tijd dicht gaat!

Zo zie je dat je voortdurend aan de huidige situatie wordt herinnerd , niet enkel via de bestaande mediakanalen maar ook in je eigen omgeving. Alle activiteiten bij de senioren liggen stil , worden uitgesteld of afgelast. Ik kreeg ook al verschillende telefoontjes van mensen uit de seniorenvereniging die alleen zijn en geen familie dichtbij hebben. Gewoon om eens hun hart te luchten. Ik kan goed luisteren en babbelen nog beter. Het doet aan beide kanten van de telefoon deugd want  ik voel me ook wel wat opgesloten nu de zoon niet meer komt eten en de kleinzoons niet kunnen langskomen ( scholen dicht) . Oma behoort tot de risico groep hé.

Ik heb er iets op gevonden dank zij het mooie weer : ik ben de tuin in gedoken , de ideale plaats om mijn hoofd leeg te maken! Hier alvast één foto van de bloeiende magnolia. Morgen wordt weer een mooie dag en de tuin wacht op me!

 

 

12 gedachtes over “corona

 1. Behalve manlief en de toevallige voorbijganger zie ik niemand meer. Ik durf zelfs niet meer afspreken met een vriendin. Gelukkig kan ik de kleinkinderen en kinderen nog zien via whatsapp, toch wat beweging in huis.

  Ik voel dat ik banger word, maar wandel wel nog, ver van de bewoonde wereld. Ik heb het broodnodig. Binnen zitten is niet mijn ding, en niet weten voor hoe lang nog…. behalve ‘laaaaaaang’….

  Leven van dag tot dag en genieten van de zon achter glas, want het gaat kouder worden dan in de voorbije winter!

 2. tzijn heel vreemde tijden
  en gevaarlijk
  maar een boodschap moeten we wel nog eens doen, hopelijk hebben al de hamsteraars nu wat ze moeten hebben en kan ik straks in een winkel zonder volk
  Hou stand Magda!

  • Het voelt toch vreemd aan en heet is wennen. Mijn kinderen doen de boodschappen ,dus naar meer over en weer gebeld dan anders. En voor de rest hou ik me wel bezig buiten en in huis. Het geld zal wel eens op geraken bij die hamsteraars dank ik. Dan kunnen wij eens om wc papier hahaha!

 3. onzekere en verwarrende tijden zijn het Magda……..

  straks ga ik het voor het eerst het gras maaien..

  en de richtlijnen volg ik nauwgezet op

  wandelen kan ik wel, na +/- 200 m kan ik zo het veld doen

  verzorg je goed

  prettige dag

  • ja dat mag je wel zeggen ,het is aanpassen en misschien gaan velen eindelijk eens beseffen dat het thuis nog niet zo slecht is!
   Ik heb vandaag de grasmachine mogen binnenbrengen bij Aveve. Ik had het eerst gevraagd. ‘t was er alsmaar niet van gekomen. In een tuin werken die onder water gestaan heeft, zat er lang niet in Ik kan het niet alleen en de zoon heeft vandaag de machine in de koffer gestoken en bij Aveve halen ze die dan uit mijn koffer.Want ze mogen alleen nog voeding voor dieren en fruit verkopen. Doet vreemd aan. Je kunt niet eens binnen in de zaak. De uitgangsdeur staat open en dan sta je onmiddellijk aan de kassa.

 4. Dat die vriendin kwam was op zich eigenlijk al een risico.. aangezien de incubatietijd van dat virus nogal lang is, hadden jullie elkaar kunnen besmetten. Ik durf eigenlijk nog nauwelijks met mensen in contact te komen.. en ik ben dan nog uiterst vitaal en gezond. Het is gewoon een enge ziekte en ik volg alle voorschriften goed op. Een paar weken of maanden is het gewoon sober en in isolatie leven.. en dan maar hopen dat het virus uitdooft!

 5. Ik heb het gevoel in afzondering te leven, nu mijn werk het fietspunt dus, ook een aantal weken gesloten is. We zullen ons moeten aanpassen en tevreden zijn met kleine dingen.

 6. Corona is zeker heel erg. Er komen steeds meer doden. Zo erg is het hier. In Haarlem is 1 doden gevallen. Wij gaan helemaal niet uit. Zo bang. Wij hebben vakantie. Helemaal naar de knoppen….. Ikea is ook deur op slot gegaan. Treinen ook veel minder geworden. Veel ziek. Supermarkt moet open blijven. Enz….. Sterkte voor alles.

 7. Wens je veel sterkte.Ben zelf ook erg voorzichtig en als ik op wandel ga,zoek ik plekjes waar ik weet dat er weinig volk komt.In het slechtste geval heb ik nog mijn tuin.

Geef een reactie