Het feestje gaat niet door !

“Ma moet ik geen boodschappen voor je doen?” zei de zoon  langs zijn neus weg toen hij maandagmiddag kwam eten. Ik keek hem stomverbaasd aan en wist eerst niet goed wat antwoorden. Hij zag dat ik het niet snapte en zei ” a ja je bent zo verkouden en het is dan toch beter dat jijzelf geen boodschappen gaat doen”. Toen viel mijn ouderwetse frank.
Ik beloofde om naar de dokter te gaan om me te laten onderzoeken vooral om hem gerust te stellen.. Ik ben inderdaad al een paar weken verkouden.
Wat in het krokusverlof als een stevige hoest begon , maar verholpen werd met keeltabletten en siroop en slijmafdrijvende oplospoeder (mijn huisdokter was in verlof en ik heb  dichtbij een héél goeie apothekeres die mijn gezondheidsproblemen de laatste twee jaar van nabij heeft gevolgd. ), sloeg over op mijn sinussen. Ik ben daar al héél lang erg gevoelig voor  en hiervoor heb ik de nodige medicatie in huis. Maar dat geneest niet zo vlug.

Ik ben naar de huisdokter geweest . Hij heeft me helemaal onderzocht : geen koorts , bloeddruk normaal, niets te merken op de longen. Alles in orde . Geen speciale medicatie nodig behalve een wat zwaarder slijmafdrijvend middel. Gewoon de hoestsiroop en de keeltabletten verder nemen als dit nodig zou zijn. Uitzieken binnenshuis en zo weinig mogelijk liefst niet in plaatsen komen waar veel mensen zijn. Uit voorzorg, gezien ik tot de kwetsbare groep behoor en gezien de zware operatie die ik gehad heb eigenlijk nog vatbaarder ben . Maar ik heb geen corona !

Jeetje ik had er tot nu toe niet bij stilgestaan, maar de zoon dacht er dus wel aan.  En die verkoudheid heb ik opgedaan toen er bij de senioren een oliebollen feestje was waar 80 mensen aanwezig waren. Het was er warm en ik moest nadien een eindje in de koude lopen naar de parking. Die twee feiten samen waren goed voor die zware verkoudheid. Volgende week is er weer een feestje, een optreden ,  en zullen er zeker ook zoveel mensen aanwezig zijn. Ik begin te twijfelen. Ik ben niet iemand die vlug panikeert maar zal toch de berichten wat opvolgen. In elk geval zijn er in mijn gemeente al  een groot aantal geregistreerde corona zieken.

Deze namiddag kreeg ik een bericht: ” Knokke-Heist neemt Corona maatregelen tot einde april. Hieronder vind je alvast een niet limitatief overzicht van de belangrijkste gebouwen die in Knokke-Heist hun activiteiten opschorten voor het publiek”
In die lijst staan ook alle Seniorenontmoetingscentra . In één van die centra ging ons feestje doorgaan.
Geen twijfel meer, het feestje gaat niet door! Toch maar zorgen dat de verkoudheid vlug geneest met de pilletjes en de siroop .Tegen dat het feestje wel kan plaats hebben ben ik zeker genezen.

16 gedachtes over “Het feestje gaat niet door !

 1. niks gaat nog door, ook al drie afspraken moeten uitstellen
  maar beter dat dan ziek worden
  en gelukkig ‘maar’ dat, stel je voor dat we zouden moeten vluchten voor bommen ed

  • ach hier is h et ook zo dat verschillende uitstappen afgelast zijn of worden uitgesteld. Beter dit dan dat virus op te lopen. Ik heb die stomme verkoudheid ook opgedaan op een feestje en ik geraak het maar niet volledig kwijt.

 2. Wat naar dat je ook lekker geworden. Alles komt stilstand. Bij ons in Nederland zijn gek aan worden. Supermarkten lopen leeg. Kijk maar uit. Er worden gewaarschuwd. Supermarkt hebben bestelling gedaan. Hopelijk is dan compleet??? Drama aan het worden. Drukte moet maar vermijden. Zo zie ik het.

   • Ik kan absoluut niet tegen drukte in de rij staan. Vreselijk aan gek worden. Dan maar bestelling gedaan. Drama aan het worden….

 3. Alles komt een beetje tot stilstand nu.. alle wandeltochten zijn hier ook afgelast.. álles waarbij meer dan 100 personen bijeen zijn. En maar goed ook.. we moeten hier écht niet te nonchalant mee omgaan!

  • Dat de mensen dit nu maar rustig opnemen en niet als gekken gaan hamsteren!. Mijn zoon zei deze middag nog om thuis te blijven want de Colruyt vlak bij mijn deur is overrompeld! Dus mijn wekelijkse boodschappen kunnen wachten, heb genoeg voorraad in huis.. Hij had meteen ook een vers brood mee voor mij meegebracht 🙂

Geef een reactie