Lissewege -vervolg

Een eindje verder waar die “oude bekenden” in het café ons toelachten draaiden we de hoek om en zagen we  de kerk Onze-Lieve-Vrouw-Bezoeking . Op het grasplein vóór de kerk stonden er verschillende beelden tentoon.
Maar in de kerk is er elk jaar een mooie tentoonstelling van kunstwerken gemaakt in allerlei materialen . Over smaak valt niet te twisten, maar er waren kunstwerken bij die ik erg mooi vond. 😉

 .

.

.

.

.

.

.

.

.

Toen was het tijd om even uit te blazen en dat deden we in Huize Saeftinghe gelegen vlak achter dit beeld van een familie op zoek naar woonst zoals er ludiek op een blaadje was geschreven!!

Daar at ik na maanden  noodgedwongen” vasten ” mijn eerste pannenkoek begeleid met een kop thee. Ik heb er niet speciaal last van gehad. Ik kon achteraf wel jodelen van blijdschap!
Daarna wandelden we terug naar de auto en zagen we onderweg deze Eifeltoren!

 

 

.

De auto stond vóór een  schattig caféetje met een piepklein terrasje en overal bloemen op de vensterbanken. We kwamen juist van Huize Saeftinghe maar anders hadden we daar wel een korte stop gedaan.

De rust van de omgeving werd plots verstoord door een schurend metaalachtig geluid . We zagen een oude auto de straat indraaien . Het helse lawaai kwam van de auto bestuurd door een oud dametje die een lekke voorband had en al hobbelend bleef doorrijden. Wij deden nog teken naar haar maar ze bleef hobbelend verder rijden.
We dachten dat ze misschien ergens dichtbij woonde en toch nog thuis wilde geraken. Dus stapten we in de auto en reden weg. Toen we een straat indraaiden zagen we het autootje aan de kant van de weg staan met open voorportier en het oude dametje die zomaar midden op de weg sprong en met haar armen molenwiekte. Ik parkeerde vlak voor haar auto en vroeg hoe we  konden helpen.

Om een lang verhaal kort te maken : Ze had vlak vóór ze de straat indraaide waar wij stonden een klapband gekregen en was verder blijven rijden. Ze hoopte nog thuis te geraken in  Zwankendamme, een dorp vlak naast Lissewege. Maar haar vriendin ,passagier, had haar aangeraden om toch maar aan de kant van de weg te gaan staan. Zij vroeg mij de pechverhelping op te bellen. want zelf had ze geen gsm bij . Ze was aangesloten bij zo’n dienst. Toen ze de papieren uit haar rommellade peuterde bleek dat ze maar betaald had tot einde 2017… Het mensje was totaal overstuur en ik stelde haar voor om de wagen daar te laten en ik zou haar naar huis voeren. Ze wilde de auto niet achterlaten , er moest een garagist komen. De discussie ging nog een eindje verder … tot haar vriendin zei dat ze moest kalmeren en dat ze een taxi zou opbellen. De vriendin maakte regelmatig gebruik van deze taxidienst en ze kende de chauffeurs. Ik gaf haar mijn gsm en ze belde een taxi op in Zeebrugge. De man beloofde binnen een half uurtje hen te komen ophalen. Misschien kon die man er ook voor zorgen dat de auto getakeld werd.

Toen beiden kalm waren en ons honderd keren hadden bedankt en niet wilden dat we bleven tot de taxi aankwam , reden we huiswaarts. We hadden al die tijd niets tegen elkaar gezegd , nu keken we elkaar aan en schoten in een lach ” we hebben een goede daad gedaan vandaag”.

14 gedachtes over “Lissewege -vervolg

  • ‘t was toch met een bang hartje dat ik die opat! De gevolgen konden pijnlijk zijn, maar niet van datte ! Joepie ,ik kon al probleemloos pannenkoeken eten,hahaha
   We hadden beiden eigenlijk compassie met het gestuntel van die twee vrouwtjes. De chauffeur leek me toch niet meer erg capabel !

 1. Prachtig kunstbeelden om te zien. Eifeltoren ziet apart uit. Gelukkig ging pannenkoek goed om te eten. Moet wel proberen of het gaat. Wat pech had je met klapband. Dat is zeker niet mooi. Ik heb je foto’s genoten. Onze vakantie is voorbij. Vandaag Ferry werken. Wij hebben heleboel foto’s van vakantie. Fijne week. Doei.

  • Lissewege is oa. bekend om zijn witte geschilderde huizen en zijn jaarlijkse beeldenroute. Ik ga er jaarlijks een keertje naar toe.
   Hé ik had geen klapband maar wel die twee dametjes die we nadien geholpen hebben .
   Ja vakantie gaat zo vlug voorbij en dan is het weer werken geblazen. Van de hitte zal Ferry op zijn werk niet lang meer last hebben want er wordt regen en onweer voorspeld en nadien toch meer normale temperaturen. Ik kan niet zo goed tegen die hoge temperaturen en zoek de koelere plaatsjes op.

 2. inderdaad voor elk wat wils
  in de tuin achter de kerk viel het wat tegen, maar in de kerk vond ik er enkele heel mooi
  daar zaten wij ook, maar dan op de middag 🙂
  een gans avontuur voor die dames

  • Ik heb nu vernomen dat in de pastorie een museum is met allemaal heiligenbeelden! Dat wist ik niet bij ons bezoek ,maar ik ga beslist nog eens terug want in de Pol D’Hondtstraat hebben de bewoners opnieuw iets leuks bedacht . Herinner je je nog dat breiwerk rond de bomen en de verschillende vogelhuisjes aan diezelfde bomen? Dit jaar is het thema Vlinders.

   • ja Magda, dat kan je zien op m’n blog, de vlinders 😉
    als je met de trein komt passeer je eerst aan dat straatje
    de heiligenbeelden hebben we nu niet gaan bekijken die zag ik al eerder

 3. voor elk wat wils daar Magda

  de Eiffeltoren had ik daar niet meteen verwacht

  van de “De Goedendag ” naar Huize Saeftinghe , het leven is nog zou kwaad niet..

  groeten

 4. als je nog eens naar Lissewege gaat moet je eens op de zijmuur van de kerk kijken. Daar staan al de namen van de pastoors en je zult er ook de naam van mijn grootoom terugvinden met dezelfde familienaam als mezelf
  mooie reportage. Ik moet er zeker nog eens naartoe om de beelden te zien

Geef een reactie