Koeien zijn slim !

Ik was zondag op een bbq met zicht op een verdorde tuin en in de verte een grote geel-verschroeide weide waarin koeien liepen te grazen of moet ik zeggen te hooien! De tuin heeft een poortje dat uitgeeft op de weide .
Plots zagen we een paar jonge stieren over het poortje kijken. Ze bleven er stokstijf staan tot er een waterlans werd genomen en een wasmand  . Die werd gevuld met water en slobberen dat die beesten deden.
Ik geloof niet dat ze tekort aan drinkwater hadden want het bleef bij een beetje slobberen en daarna begonnen ze de bladeren en takken van de enorme treurwilg op te peuzelen. Ze hadden er al zoveel aan gepeuzeld dat er een handje werd geholpen om takken aan te brengen.
Ik denk dat die stieren niet zozeer honger en dorst hadden maar graag een beetje aandacht kregen want ze komen regelmatig tot aan het hekje ,vernam ik .
De andere koeien in de weide hadden er geen erg in want anders komen die ook allemaal aangestormd!

 

 

.

.  

.

16 gedachtes over “Koeien zijn slim !

 1. Bij ons heeft vanacht geregend. Eindelijk voor de natuur en beesten. Koeien zijn ze ook slim. Maar weet wel te vinden. Zoekt onder bomen om te staan. Schaduw plekken is daar zat op de foto’s. Leuke foto’s.

  • Woensdag op donderdag heeft het hier veel geregend en vandaag donderdag regende het praktisch de hele dag, soms zelfs zo hevig dat de straat blank stond!
   Niet alleen daar bij het hekje was er schaduw maar over de hele lengte . Maar ze zijn verwend door mijn dochter die met een lans een plastiek bak vult met water en hen ook groen geeft. Echt leuk om te zien. De beestjes blijven staan tot ze er naar toe gaat, leuk om zien.

   • Gelukkig bleven koeien staan. Zijn ze niet bang. Leuk hé….. Wij hebben ook foto’s nog van Dordrecht. Er komen ook later andere plaatste van ons foto’s. Wij hebben toen in de vakantie foto’s gemaakt. Je mist wel hoop bij ons?

  • Ik kom beslist bijlezen want jullie logjes zijn zeker het lezen waard. Maar als het avond wordt lukt het me dikwijls niet meer, veel te moe! Tja de medicatie doet zijn werk maar belemmeren mijn activiteiten. Ik denk dan ” het is maar tijdelijk” .Als ik maar volledig genees.

 2. de runderen hebben het moeilijk bij deze hitte..

  normaal gezien worden ze nu wel bijgevoederd…

  hopelijk is daar toch wat schaduw

  prettige dag

  • Over de hele lengte naast het hekje hebben de koeien schaduw. En het gras is daar hooi geworden en daar eten ze van. Dochter heeft de boer gevraagd of ze water kregen en eten omdat ze allemaal aan dat hekje komen staan en de treurwilg opvreten zo hoog ze kunnen geraken. Hij heeft haar gerustgesteld( zal wel gedacht hebben dat ze een stadsmadammetje was,hahaha. Maar dat is ze niet. Lijkt wat op haar moeder :een doorzetter)

 3. Voor zover ik het kan zien, is daar bij het hekje de enige schaduwplaats.. geen wonder dat ze daar dan komen staan! Dat zie je op het land altijd.. de hele kudde onder één grote boom.. en een enkele dappere die nog in het zonnetje staat te grazen..!
  De paardjes van de paardenweide naast de boerencamping in Saint Germain zag je de hele dag niet.. dan stonden ze in de schaduw van hun open stal. Pas later op de avond kwamen ze naar je toe als je langs de wei liep naar het sanitaire gebouw.. dan wilden ze wel geaaid worden. 🙂

  • Ik heb zelf héél veel vakanties op een boerderij doorgebracht bij een zus van mijn moeder en zij heeft de verhalen gehoord wat ik deed op de boerderij en dat je bv.nooit achter een groot dier mag staan en ook geen bruuske bewegingen mag maken of ze opjagen. Het waren nog jonge stieren en ze bleef mooi achter het hekje staan hoor 😉

Geef een reactie