Winterprik

Ik durf het hier bijna niet meer schrijven… ik heb opnieuw een terugval gehad. Buikgriep deze keer. Terug de dokter moeten halen en hij leek helemaal niet verwonderd te zijn. Er zijn zoveel patiënten die alsmaar blijven hervallen en telkens is het iets anders , zei hij. Het enige dat ik van januari tot nu niet gehad heb is …de èchte griep. Spaar me daar nu maar van.

Een paar dagen ongemak gehad want met de nodige medicatie is buikgriep vlug verholpen ,maar …gezien ik niet zo goed tegen medicatie kan is het herstel van de darmflora wat moeilijker en pijnlijker verlopen. Zucht. Is er dan eens een zachte dag zoals deze week dan durf je ook al niet ver lopen. Ik heb  wel een beetje takken van de treurwilg samen geveegd in de tuin en de dooie takken van de hortensia afgeknipt en de grasmachine  weggebracht voor nazicht en al eens een zak boomschors bijgegooid  in een perk. Maar veel meer kon ik niet aan. Je benen zijn van elastiek van het weinig eten en alles klotst in je van het  vele drinken( om te voorkomen dat ik nog eens een blaasontsteking zou krijgen). Overdag een dutje  en ‘s avonds doodmoe vroeg het bed in. Zucht.
Ik hou me wel bezig binnenshuis maar op den duur krijg je zo’n zin om de natuur in te trekken. Nog eens zucht.
Vandaag was het zo koud dat dochterlief de boodschappen voor me heeft gedaan. Huisarrest gekregen . ” Je moet het niet zoeken , hou je maar kalm” . Omgekeerde wereld !

Ik heb dan maar met takken van het krulhazelaartje in de tuin de paasversiering gemaakt en de paasfiguurtjes van de zolder gehaald. Nu maar hopen dat er na die winterprik toch wat zachter weer mag komen. Ook de buitenpoes heeft begrepen dat het binnen warmer is dan buiten. Ze ligt te genieten op de leuning van de zetel . Géén kattenjacht vannacht  🙂

28 gedachtes over “Winterprik

   • Dat vind ik heel erg jammer voor je! Ik hoop dat er een oplossing komt voor je ontstekingsproblemen en dat je gauw weer beter mag worden! Alvast spoedige beterschap gewenst!
    Lieve groetjes, Heidi

 1. Aiaiaiaiai, je hebt het toch serieus te pakken gehad.
  Hopelijk ben je het nu te boven.
  Heel knap gedaan die paasversieringen 🙂

  • Je reactie kikkert me wat op. Het is een lange winter geweest , ik heb van alles gedaan binnenshuis en dat was wel eens nodig. Maar nu verlang ik toch een betere gezondheid zodat ik niet om de haverklap van vermoeidheid in de zetel neerplof.. Ik wil weer mijn “oude” zelf zijn 🙂

 2. Eventjes huisarrest en een versnelling terug schakelen, maar het komt allemaal goed, Magda. Straks wordt het lente en kan je weer naar hartenlust op stap gaan en is al die winterellende vergeten.
  Heel veel beterschap gewenst !

 3. ‘t Is zéker niet die echte griep.. anders had je echt niet in die tuin rond gaan lopen.. daar ben je dan véél te ziek voor.
  Ik zou dat sowieso niet doen trouwens als ik niet 100% was.. tuinwerk kan altijd wachten.. en je zou er nog véél zieker van kunnen worden. Neem een voorbeeld aan de poes.. lekker knus en warm binnenblijven!
  Groetjesss!

  • Gelukkig maar want de griep mag mijn deur wel voorbijgaan. Ach Mizzy het was zo’n mooi zonnetje en achter in de tuin was de wind niet voelbaar. Wat beweging leek me wel beter dan stil te zitten en ik zit al zo lang ( met tussenpozen toch ) stil 😉

 4. Je moet je, zoals Mieke, vasthouden aan de takken van de bomen, al lijken de takken van dat krulhazelaartje me nu niet echt voor dat doel geschikt. Je hebt er wel fraaie paasdecoraties van gemaakt, dus je mag je nu even op je lauweren rusten, al hoef je dat niet meteen op de zetelleuning te doen, zoals de buitenproces.

  • Ja poes weet wel waar het lekker is want met het zonnetje was het daar wel het warmste plekje. De tijd dat ik aan de takken van de bomen hing is allang voorbij. Ik deed dat graag op de boerderij van tante Regina en nonkel Clement tot ergernis van tante die altijd zei ” je gaat nog eens op je kop vallen”

 5. Die poes lijkt sprekend op onze Annabel.
  Mooie paasversiering.
  Ziek maar goed uit. Zodra het weer warmer wordt kan je terug naar buiten en bij de mensen.
  Nu is het daarvoor te koud en worden we weer ziek.
  Beterschap.

 6. gezellige paasversiering
  minder gezellig is het altijd maar ziek zijn
  maar tegen dat het echt lentetemperaturen zijn zal je wel weer in form zijn moet je maar denken

 7. Alweer ziek geworden. Dat is zeker niet mooi. Het kan ook niet anders. Het ook veel te te koud. Dan krijg je te pakken. Bij ons is geen sneeuw gevallen. Leuke paastakjes heb je versierd. Beterschap gewenst.

Geef een reactie