Familiebezoek

Wat doet het me plezier om de Luxemburgse familie terug te zien. Ze kozen jammer genoeg één van de koudste weken uit om naar de kust te komen maar toch valt het nog mee omdat de zon de  laatste dagen  veel te voorschijn is gekomen en zo de ijzige wind wat mildert. Alleen de zeedijk hebben ze wat gemeden want daar vonden ze het toch wat te koud. Ze zijn in Luxemburg wel lange winters met regelmatig sneeuw gewoon maar die ijzige wind aan zee niet. (Wij die hier wonen in feite ook niet.)

Nichtje is  zondagavond toegekomen voor een  weekje samen met haar dochter en diens man plus de kleine Léo van zes maanden. Een flinke jongen maar hij had last van opkomende tandjes . Het jonge koppel wandelt zich al alle dagen te pletter. Gisteren waren ze bij mij ,vandaag ben ik meegegaan naar Sluis. Dat kleine stadje trekt hen erg aan. Midden de week zijn er geen drommen toeristen en het was aangenaam wandelen( aan de zonzijde). We bleven er ook eten en het jonge koppel liep de winkels plat terwijl nichtje  en ik  na een tijdje  verder reden om goedendag te zeggen aan dochterlief die een eindje verder woont. Ja op die korte tijd wil nichtje mijn drie kinderen ook eens zien. Twee van de drie heeft zij nu al ontmoet overmorgen komt de oudste zoon aan de beurt. We plannen niets op voorhand en kijken elke morgen welk weer het is. Een bezoekje aan Brugge zit er ook nog wel in.

Een kleine collage met Léo als middelpunt. Wat is mijn gezicht smalletjes geworden, ik schrok even van deze foto!! Daar moet verandering in komen of tenminste dat gaan we proberen. Tenslotte heeft de Lente zijn intrede gedaan en ik reken op wat milde temperaturen met veel zon!

 

12 gedachtes over “Familiebezoek

 1. familiebezoek uit Luxemburg..

  iets om in stand te houden

  de nog wel prille lente, lente , zal ongetwijfeld voor nieuwe energie zorgen

  prettige dag

  • De inspanning komt van beide kanten. Het is niet omdat opa er niet meer is dat ik de familiebanden aan zijn kant zou verwaarlozen. Ik ben er altijd graag naar toe geweest en blijkbaar houden zij er ook aan om het contact te behouden.
   Energie daar zeg je het, dat ontbreekt me nog een beetje. Maar als de koude wat minder is zal ik ook meer buiten komen.

 2. Leuk om familie uit Luxemburg op bezoek te hebben. Dat zorgt zeker voor de nodige afleiding.
  De lente komt eraan, Magda en dan kan het alleen maar beter gaan.

 3. Wat een fijne collagen en zoals altijd speel je fantastisch voor gids .Leuk zo’n bezoek maar hopelijk niet te vermoeiend.Met de lente zal je terug lug aansterken.

Geef een reactie