Schonbrünn

De enige dag dat het een groot deel van de dag zachtjes regende was toen we naar Schloss Schonbrünn gingen. De metro bracht ons tot vlak bij het Schloss. Niettegenstaande het slechte weer was het erg druk. Natuurlijk verwachtten we niet dat de tuinen bloemenrijk getooid zouden  zijn. Daarvoor was het wel laat in het jaar. Maar de miezer en de mistige lucht waren toch niet van aard om “wow” te zeggen. Tot overmaat van ramp ontdekte ik toen pas dat het veiligheidsglas van mijn camera stuk was. Ik kreeg die ring niet open en kon die  bijgevolg niet verwijderen .( Ik wilde ook niet prutsen aan het gebarsten glas om de andere ring niet te beschadigen en mezelf niet te kwetsen . Het was nu bepaald ook de plaats niet om daaraan bezig te zijn)
Dus camera maar opgeborgen en de hele reis foto’s gemaakt met de gsm. Echt inzoomen met een gsm geeft je geen mooie foto’s maar ik vind ze toch aardig gelukt. (camera zelf is niet beschadigd en er kan een andere veiligheidsring op)

Het zijn enkel foto’s van de tuinen en een paar van de kerstmarkt vòòr het Schloss. Ik plaatste in een vorig log al foto’s van deze kerstmarkt. Jammer dat er geen foto van de ingang van het Schloss  kon gemaakt worden vanwege die kerstmarkt. In het Schloss was het ten strengste verboden om een camera te gebruiken. Jammer jammer, maar ja er zouden anders zeker opstoppingen zijn !! Er is maar één woord:  ze leefden daar in grote weelde!!

Animatie in het kerstdorp  🙂

Het was middag en achter deze beeldengroep was de ingang van een erg mooie zaak waar je zowel  iets kon drinken of een kleinigheid kon eten. De meesten van ons namen een croque die werd opgediend vergezeld van een kommetje chips en ketchup.

De verering voor het vroegere vorstenhuis vind je overal terug zelf op de menukaart !

14 gedachtes over “Schonbrünn

 1. Ik moet zeggen, je hebt een goede gsm, want de beelden zijn mooi en goed gelukt, Magda! Schloss Schönbrunn is enorm groot met een al even indrukwekkende grote tuin! Het zal er ook wel mooi zijn tijdens de lente en zomermaanden. Wenen doet me ook aan Sissi en Keizer Franz Jozef denken. Hoewel het leven van beiden niet zo rooskleurig en romantisch was als wat ze ons wilden laten geloven in de films van Sissi. Ik neem aan dat wenen ook wel de moeite waard is om te zien en te verblijven. Wie weet kom ik er ook nog wel eens, na Salzburg ook een mooie stad met verschillende kerstmarkten groot en klein. Maar de mooiste Kerstmarkt(en) tot nu toe heb ik wel in Hamburg beleeft, ook een aanrader!
  Fijne groetjes, Heidi

 2. Magda, ik heb Schonbrünn in de zomer bezocht en dan zien die gebouwen en het immense park wel helemaal “vrolijker” uit

  jammer van je camera, hopelijk kan die nog hersteld worden.

  ondanks het weer, zijjn je gsm foto’s helemaal niet mis

  groeten

  • Die dag was het echt “mottig ” weer . Gelukkig was het binnenin zo mooi dat we het weer buiten al snel vergaten! Ja die gsm heeft echt overuren moeten doen èn heeft het ook volgehouden al die dagen. De camera kan hersteld worden, nu maar kijken of het waar is.

 3. Het park haf de indruk van een sfeer van weemoed met dat miezerig weer,de weemoed die ook in het leven van SIssi veel voorkwam. Het kasteel wordt immers onherroepelijk met Sissi verbonden
  Die foto’s die je hebt gemaakt geven heel goed die sfeer weer

 4. Ah.. eindelijk bekende beelden.. Schloss Schönbrun heb ik érg vaak bezocht.. búíten dan.. in de zomer zijn die tuin en de fonteinen echt de moeite.. jammer dat de bloemenperken nu overhoop lagen en de spuiten uit stonden. Je zou denken dat er in de winter toch ook wel wat van die perken te maken valt? zéker als er zo’n hoop mensen ook dán komen kijken!
  En alwéér eten hehe.. wij dronken er alleen weleens koffie. 🙂
  Groetjesss!

  • Ja binnenin was het pracht en praal ,maar buiten was het daar een triestige bedoeling. Nevel en miezerig weer. Die bloemenperken lagen bedekt met dennentakken . Er stonden plakkaatjes bij dat er onder die takken bloembollen zaten! Héél lang hebben we buiten niet rondgelopen. We waren al van ‘s morgens onderweg en al aten we bij het ontbijt uitgebreider dan thuis ,tegen de middag kregen we toch wel zin om iets kleins te eten. De hoofdmaaltijd was telkens ‘s avonds.

Geef een reactie