Site pictogram

Schonbrünn

De enige dag dat het een groot deel van de dag zachtjes regende was toen we naar Schloss Schonbrünn gingen. De metro bracht ons tot vlak bij het Schloss. Niettegenstaande het slechte weer was het erg druk. Natuurlijk verwachtten we niet dat de tuinen bloemenrijk getooid zouden  zijn. Daarvoor was het wel laat in het jaar. Maar de miezer en de mistige lucht waren toch niet van aard om “wow” te zeggen. Tot overmaat van ramp ontdekte ik toen pas dat het veiligheidsglas van mijn camera stuk was. Ik kreeg die ring niet open en kon die  bijgevolg niet verwijderen .( Ik wilde ook niet prutsen aan het gebarsten glas om de andere ring niet te beschadigen en mezelf niet te kwetsen . Het was nu bepaald ook de plaats niet om daaraan bezig te zijn)
Dus camera maar opgeborgen en de hele reis foto’s gemaakt met de gsm. Echt inzoomen met een gsm geeft je geen mooie foto’s maar ik vind ze toch aardig gelukt. (camera zelf is niet beschadigd en er kan een andere veiligheidsring op)

Het zijn enkel foto’s van de tuinen en een paar van de kerstmarkt vòòr het Schloss. Ik plaatste in een vorig log al foto’s van deze kerstmarkt. Jammer dat er geen foto van de ingang van het Schloss  kon gemaakt worden vanwege die kerstmarkt. In het Schloss was het ten strengste verboden om een camera te gebruiken. Jammer jammer, maar ja er zouden anders zeker opstoppingen zijn !! Er is maar één woord:  ze leefden daar in grote weelde!!

Animatie in het kerstdorp  🙂

Het was middag en achter deze beeldengroep was de ingang van een erg mooie zaak waar je zowel  iets kon drinken of een kleinigheid kon eten. De meesten van ons namen een croque die werd opgediend vergezeld van een kommetje chips en ketchup.

De verering voor het vroegere vorstenhuis vind je overal terug zelf op de menukaart !

Mobiele versie afsluiten