en we bleven eten…

Gisteren hadden we -zoals elk jaar één week voor Kerst – ons familiekerstfeest maar deze keer in beperkte kring ( iedereen kon er niet bij zijn, maar dat doen we in januari nog eens over) .

Fijn om kinderen en de drie kleinzoons samen te zien. Het eten was lekker en de taart /ijs sloot een gezellige maaltijd af. Ik ben nu toch wel vergeten om een foto van het eten te maken! Een gevuld kalkoengebraad en rosbief voor hen die de kalkoen niet zouden lusten( de vulling was nl een vraagteken , maar bleek overheerlijk) .De kleinzoons en schoonzoon speelden later in de namiddag Risk en oma keek toe en zag dat het goed was!

Maar ik zal nog even verder vertellen waar we in Wenen nog zijn gaan eten en waar je ook absoluut moet binnengaan als je ooit in Wenen komt. Het is elke keer een leuke ervaring en hoe chic deze cafés er ook uitzien nergens is het echt duur.
Wij hebben na reservering in Haas und Haas (in de schaduw van de Stephansdom) de high tea genomen. Deze zaak bestaat uit een winkel en restaurant. Het is niet groot en reserveren is een must, in de zomer kan je ook in een binnentuin zitten maar nu wordt het enkel gebruikt als een soort bar in openlucht. Hoe later in de namiddag hoe meer volk er komt samengestroomd in die binnentuin om iets kleins te eten maar vnl om te drinken..

Op de bovenste foto moet je door een gang lopen , kom je op de binnentuin en pas dan kan je in de tearoom. Op de onderste foto zaten wij met ons zes aan de tafel in het midden van de foto. Beide foto’s komen van internet.

Nog zo’n unieke ervaring is Café Central.( klik) Omdat het begin de week was , moesten we niet lang wachten om een tafeltje toegewezen te krijgen. De dame die aan het poetsen was in het toiletgedeelte vertelde ons dat we veel geluk hadden want dat er tegen het einde van de week soms 50 m ver mensen buiten staan aan te schuiven om een plaatsje te bemachtigen. Wij amper 10 minuten!!

Ik koos uit de typisch Weense gerechten : kalfslever in reepjes gebakken met spek en appeltjes en bovenop in frituur gebakken flinterdunne reepjes spek en aangevuld met gekookte aardappels. Zalig! De Café glacé sloot het menu af.

Je waant je in Café Central( what’s in a name! )  in de jaren van Sissi! De adoratie voor Sissi is hier overal groot!Een pianist speelde voortdurend Weense muziek.
Ik heb hem bedankt toen we weggingen en mocht met hem op de foto

Wat ook een must is als je in Wenen in een typisch restaurant wilt eten is de Landtmann. Daar hebben we wel even mogen aanschuiven . Maar eenmaal je naar een tafel wordt begeleid ,kan je er zolang blijven zitten als je wil.  Ook daar heb ik uit de Weense gerechten gekozen: een typisch kom groentesoep met een gekookte aardappel erin. Een kalfschnitzel ( een van ons koos voor verse zalm)en als dessert een Apfelstrüdel met een lichte vanillepudding saus.( geen sauce Anglaise). De porties waren zo groot dat ik maar de helft van het vlees heb opgegeten en ook maar de helft van de Apfelstrüdel.

Café Landtman is gelegen aan de grootste kerstmarkt van Wenen aan de Rathausplatz .
Het Rathaus zelf is erg mooi verlicht.

Toen wij er waren werden er kersliederen gespeeld door muzikanten uit Tirol.

wordt vervolgd.

ps. Ik kom binnenkort terug lezen bij jullie allemaal. Het had zijn reden dat ik geen blogrondes deed. Dat leg ik wel uit.

15 gedachtes over “en we bleven eten…

 1. Ik zie dat het vooral lekker eten was in een sfeerrijke omgeving 😉 Ik zou vooral een stukje van die chocolade ster willen :-p 🙂
  Fijne groetjes, Heidi

 2. Oh het gaat allemaal om eten in Wenen.. tjaaa.. daar hebben wij nooit zoveel tijd aan besteed hehe. Maar als ik je foto’s zie van die mooie grand-café’s hebben we er wel wat aan gemist!

  Het Kerstetentje was ook weer gezellig zie ik.
  Groetjesss!

  • Familie kerstfeest is zo fijn om allen weer samen te zien.
   Ach al dat lekker eten was wel gespreid over al de dagen die we in Wenen waren. Het was koud buiten en af en toe moesten we wel ergens binnengaan om ons op te warmen bij een koffie of thee maar dat is niet zo interessant om hier te vermelden hé , 🙂

 3. Samen met je familie …. heerlijk. Morgen komt onze ver weg zoon weer voor even dan kom ik ook minder online
  Ook in wenen kun je lekker eten zie ik

 4. je hebt genoten van je familie ,zie ik
  inderdaad je hebt Wenen niet geproefd als die iconische grand café’s niet hebt bezocht. En inderdaad ze waren niet duur en we hebben ervan genoten!!!

 5. Wat een fijn familiefeest is het geworden en als ik naar de foto’s kijk is het net of jullie hebben niets anders gedaan dan gegeten maar ik weet beter dat jullie een zwaar beladen programma hadden in Wenen.

Geef een reactie