Eten moet je, ook in Wenen

De feestdagen naderen en de brievenbus steekt vol met reclame met suggesties om feestmaaltijden te maken of af te  halen.
Morgen vieren wij hier Kerstfeest . Meestal één week voor Kerst om het wat te spreiden voor de kinderen. Ze hebben ook nog de schoonfamilie. Ze zijn er niet allemaal dit jaar want de oudste kleinkinderen zijn het huis uit en vindt maar een datum om ze bijeen te krijgen. Dat zal gebeuren eind januari als de feestdagen wat voorbij zijn.
Dus wordt het een wat rustiger feest en worden er dit jaar geen meubels versjouwd en tafels en stoelen bijgezet!

Maar over eten gesproken. In Wenen hebben we speciale adresjes opgezocht waar we gingen eten. Zo gingen we op de koffie bij Sacher , bekend voor zijn Sachertorte. We hadden enorm geluk dat we niet  lang moesten aanschuiven om binnen te geraken. Je stapt er werkelijk terug in de tijd. Een prachtig interieur . Daar hebben we natuurlijk Sachtertorte gegeten. Vlak naast het Café is er ook het sjieke hotel Sacher . Twee portiers staan  aan de ingang van het hotel en  lieten zich graag fotograferen.

Een imposant gebouw omvattend het hotel en het Café Sacher. Het houten gebouwtje vooraan en half op de stoep stond nu leeg maar het hoort wel bij Sacher. Misschien wordt het in de zomer gebruikt om taart te verkopen. 🙂

De gevel van het hotel en het Café Sacher

Een impressie van de tearoom . Er zaten teveel mensen om daar discreet een foto te maken.

Op de enige dag dat het regenachtig was  gingen we ‘s middags  eten op de bovenste verdieping van het sjieke warenhuis Steffl .Het warenhuis is vernoemd naar de naburige Stephansdom, die in de volksmond Steffl genoemd wordt. Het warenhuis telt maar liefst 9 verdiepingen, waarvan de bovenste verdieping een restaurant en bar is. Het gebouw is 137 m hoog en er is een glazen buitenlift die je tot de hoogste verdieping van het warenhuis brengt. Een tweede lift brengt je tot aan de Skybar. Daar heb je bij mooi weer een prachtig zicht over de stad . Nu zagen wij door de regen enkel het dak van de Stephansdom. De Skybar is heel gezellig, het eten lekker  , de bediening is perfect en het is er niet duur .

 Kaufhof Steffl :foto van internet. Hier zie je de glazen buitenlift.

 

wordt vervolgd

 

13 gedachtes over “Eten moet je, ook in Wenen

Geef een reactie