Met de tram….

….op wandel gaan. Jaja je leest goed. Met de kusttram gaan vriendin en ik dikwijls op wandel dwz we laten de auto achter op de parking, dat kan in onze thuishaven zijn of dat kan ook een heel eind verder langs de kust zijn. Onlangs stapten we in Knokke op de tram en reden door tot in Zeebrugge-Strand. Daar stapten we uit en gingen te voet tot Blankenberge. Neen deze keer niet langs de vloedlijn maar langs een wandelpad behorende tot het “Zeebos “. Deze keer wandelden we enkel langs het brede fietspad tot in Blankenberge . We trokken de polders niet in. Het was die dag veel te guur weer al zat er een mager zonnetje.

Tussen Blankenberge en Zeebrugge, net achter de kustlijn, ligt het provinciedomein Zeebos, een aangelegd bos van 41 ha.

Het Zeebos is voornamelijk een wandelbos, dat windluwte en schaduw biedt en je toelaat om op een rustige manier van natuur en landschap te genieten. In het bos zelf kan je korte of langere wandelingen maken.

Een deel van het bos is als speelbos ingericht en hierbij aansluitend liggen recreatieweiden en een avontuurlijk speelterrein. De natuurlijke zones, nl. natte weide en kreekrestanten, kan je het best vanaf de observatiehut langs de kustfietsroute bekijken.

Eenmaal ter hoogte van het vakantiepark de Duinse Polders staken we de kustbaan over en wandelden verder in het Natuurgebied ” de Fonteintjes”. In sommige waterpartijen vlak achter de duinen mag mits vergunning gevist worden .In dit gebied groeien tal van zeldzame wilde orchideeën.
Je kunt op en in deze duinen wandelen van Zeebrugge tot Blankenberge. Dat deden we deze keer niet, we kwamen pas halverwege in de duinen. Maar het was toch nog een flink stuk wandelen voor we de zeedijk van Blankenberge bereikten. En vanop het duinenpad zagen we de zee, het strand , achteruit kijkend de haven van Zeebrugge en vooruit kijkend de Pier van Blankenberge waar grote werken aan de gang zijn om deze te herstellen.

Je kan evenwijdig met de Pier een stuk ernaast wandelen. Waar de werken bezig zijn is voor een deel ook de rijweg verboden voor autoverkeer.

Al verder wandelend naderden we de Pier . Nog even een koffietje gedronken en daarna wandelden we de dijk af recht naar het tramstation om terug naar huis te keren. Toen ik thuis kwam was de avond al ingevallen.

Die korte paaltjes op het strand zijn de contouren van de Lustige Velodroom. Benieuwd of die terugkomt ( klik )

Nog een paar beelden van de Pier in Blankenberge, een merkteken in de zee !

Dat is het voordeel van de kusttram. Je rijdt tot een bepaalde halte en van daaruit maak je een wandeling zoals wij deden van Zeebrugge tot Blankenberge . Wil je nog verder stap je terug de tram op en rijd je nog verder. Om terug te keren neem je gewoon de tram en rijd je helemaal terug tot waar je de auto hebt achtergelaten!

Ter herinnering : de meeste foto’s zijn aanklikbaar!

18 gedachtes over “Met de tram….

  • Voor jou is dat haalbaar Antje. We deden er een goed uur over van Zeebrugge strand tot Blankenberge Pier . Dan moet je weten dat ik ondertussen ook nog foto’s maak. We zijn op het pad gebleven omdat er zo’n koude wind was. Maar je kan er ook het bos in en er zijn poelen met veel orchissen. Nu is het nog overal een beetje kaal. En als afwisseling wandelden we ook een stuk op het duinenpad.

 1. Wat een mooi wandelgebied daar, dat Zeebos.. en aansluitend kun je dus nog verder wandelen!
  Ik heb die kusttram altijd erg interessant gevonden.. en zéker mooi toepasbaar zo.. hoef je niet perse een rondje te wandelen hè.

  • Dat Zeebos is tamelijk nieuw en kent hoe langer hoe meer succes. Met de fiets kan je het uitgebreider doen ,te voet moet je al een flinke wandelaar zijn om alles te willen doen.
   Ja de kusttram is een ideaal middel om méér te halen uit je wandelingen :bv een langere afstand langs het strand wandelen en dan terugkeren met de tram.

  • Sedert er overal werken zijn in de kuststeden is dit een ideaal vervoermiddel. Het is een ellende om door Heist te rijden nu er daar een paar jaar werken zijn om een wandelboulevard aan te leggen en een woontoren te bouwen. Nog niet zolang geleden van hetzelfde in Blankenberge ,weg omleggingen… Hup de tram op en je wordt er probleemloos doorgeloodst. Willen we naar Oostende geraak je met moeite je auto kwijt. Hup de tram op en een klein uurtje later kom je midden in de stad toe

   • Ja en je kan nog op weinig plaatsen gratis parkeren terwijl het parkeertarief steeds hoger wordt

Geef een reactie