schilderwerken van amateurs

Er is in cc Scharpoord altijd een niet zo grote ruimte voorbehouden aan een kleine tentoonstelling . Deze keer waren het amateur schilderijen over het strand en over het Zwin en ook over de ooievaars in het Zwin. Erg jammer dat de ophanging wat saai was in een onderbelichte gang. Er waren héél herkenbare zichten bij waarvan je kon zeggen dat is daar of daar

Ook nog een kleine en leuke tentoonstelling over zeemeerminnen.

De zeemeermin is een van de meest iconische wezens aller tijden. We kennen haar van mythes, legendes, sprookjes en verhalen die teruggaan tot in de oudheid. Zeemeerminnen worden steeds afgebeeld als sterke, bovennatuurlijke vrouwen die macht, schoonheid en zelfvertrouwen uitstralen.

De Gentse fotografe Elisa Maenhout neemt de kijker mee in de (w)onderwaterwereld van zeemeerminnen.
“Ze hebben dezelfde zorgen als gewone stervelingen, maar zodra deze parttime zeemeerminnen én -mannen hun staart aantrekken, telt alleen nog wat zich onder water afspeelt. Voor hen is dit geen rollenspel, zij voelen zich écht zeemeermin of -man.” 
Haar onderwaterfoto’s brengen de idyllische droomwereld tot leven.

Ik koos een tweetal foto’s uit die qua belichting meevielen. De andere waren te veel met spots belicht of was de weerkaatsing te groot. Het was een kleine tentoonstelling maar eentje die tot de verbeelding sprak.

9 gedachtes over “schilderwerken van amateurs

 1. Prachtige werken.. en dat voor amateurs! De organisatie van de tentoonstelling moet zich wél schamen.. ‘gooi en een wit of zwart lijstje om en klaar’ moeten ze hebben gedacht.. níét goed!

  • In alle kranten wordt er nu over die tentoonstelling over de zeemeerminnen
   geschreven. En ook de fascinatie van mannen om zich eveneens in zo’n staart te hijsen!
   Ja de tentoonstelling nota bene over de eigen streek wordt niet echt in het zonnetje gezet.

 2. Sorry bericht weer te vroeg weg..
  Ze zouden beter de werken tonen op witte of lichtgrijze muur, minder zware kaders en muur en kaders in de zelfde kleur?
  Ze moeten er voor de volgende tentoonstelling, eens veel beter over nadenken

Geef een reactie