Boswandeling op een zonnige oktoberdag

Ik was onlangs gaan wandelen in het Domein Beisbroek in Brugge St Andries (klik) in de hoop veel paddenstoelen aan te treffen zoals een paar jaar terug. Behalve ” keien” ( een soort paddenstoel) zag ik er niet veel . Ook geen verkleurende bladeren aan de bomen. Daarenboven was het zo’n zacht weer dat een licht jasje al volstond . Precies een zomerdag..
Nu zijn we een paar weken verder en ik was op bezoek bij een Brugse vriendin en na een lekkere lunch stelde ze voor om in een klein bos niet ver van haar woning een wandeling te maken.

notenbrood met lauwe camembert en een slaatje

Veel paddenstoelen hebben we hier ook niet gezien , maar het was aangenaam om nu eens langs brede paden en dan weer door een stuk bos vol verdorde bladeren -waar je lekker kan in scheppen met je voeten -te wandelen. Dan liepen we langs waterpoelen en langs smalle vochtige paadjes. Midden in het bos waren banken in een vierkant geplaatst, wellicht afkomstig van omgewaaide bomen.
Hier en daar zag je bomen waarvan de bladeren lichtjes begonnen te verkleuren. De herfst komt er zeker aan maar nu was het bos nog overwegend groen en de zon gaf nog warmte.

Toen ik thuiskwam werd ik getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Jammer dat de woning van de buurmaan het zicht wat belemmerde. De hemel was een bewegend spel van kleuren . In plaats van een foto had ik het beter gefilmd.

10 gedachtes over “Boswandeling op een zonnige oktoberdag

 1. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe de seizoenswisseling z’n gangetje gaat.. van het groen langzaam naar de mooie warme herfstkleuren.. kan nooit zo ineens, maar komt vanzelf, hoeven we niks voor te doen. 🙂

  Like

 2. Fijne wandeling maar buiten enkele bomen die verkleuring vertonen is het wat uitzicht nog geen echte herfst. Ik vrees als er een vroege herfststorm moest aankomen de bladeren dan allemaal zullen vallen zonder die heel mooie herfqstverkleuring dus maar afwachten. Zou wel heel spijtig zijn

  Like

  • Ja dat is waar, maar ondertussen genieten we van het zachte weer en kunnen we nog met droge voeten in het bos wandelen! Ook mijn twee treurwilgen lossen nog hun bladeren niet en dat is wel heel opvallend. Anders kan je al flink moeten harken vanaf september en de jaren dat er zo’n droge zomers waren zelf al in augustus. Maar de twee kerselaars zijn allang al hun bladeren kwijt ,dat vind ik toch ook vreemd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.