In de tuin…

…werken zit er momenteel niet in. Het is veel te koud en de nachtvorst zorgde ervoor dat de temperatuur overdag niet genoeg de aarde doet opwarmen. Maar ik heb er iets op gevonden. Ik heb een groot zeil in de garage gelegd en daarop zakken aarde uitgegoten zodat ik kan beginnen met zaaien van bloemen. Ik had vroeger in de grote tuin( een eindje van de woning )een serre maar nu tuinier ik nog enkel rond het huis zelf en daar heb ik geen serre of koude bak. Dus van de nood een deugd gemaakt en ik zal de gespaarde kleine bloempotjes gebruiken om bloemen in te zaaien. Ik heb verleden jaar veel zaad verzameld en ook gekregen zodat ik weet dat die bloemen in ons klimaat kunnen gedijen.

De tuin wacht op zachter weer. Maar een paar weken geleden is de tuinman gekomen . Het waren droge( wel erg frisse )dagen en hij heeft de hele tuin geverticuteerd en alle bladeren en winterafval opgeruimd. Hij heeft ook het tuintje waar ik groenten kweek omgespit en er grondverbeteraar in gestrooid . Hij heeft ook geholpen om bij de aardbeistruiken alle dode bladeren af te knippen , alle houtsnippers werden er uit geharkt de grond werd met een kleine drietandhark  losgemaakt en behalve grondverbeteraar werd er ook meststof gegooid . Daarna werden alle houtsnippers er terug ingelegd. Ik moet nog een paar zakken halen om bij te vullen ,want de vogels gooien die snippers er graag uit. Zo zal er geen onkruid tussen de aardbeien groeien en wat nog belangijker is liggen de aardbeien bij nat weer niet op de natte grond.

De natuur is niet tegen te houden en de lente kondigt zich zichtbaar aan.

De magnolia begint kleur te bekennen. De paarse krokusjes overheersen ,de gele zijn bijna niet te zien. De muurbloem heeft de winter doorstaan en ik heb er onlangs een witblauwe bijgekocht. De mahonie struik die ik helemaal had gesnoeid is niet klein te krijgen en toont alweer een grote bloem( geen scherpe foto, maar de grond was zo laag 🙂 )

De pas gekochte camelia toont al een bloemknop. De onverwoestbare anemonen zijn daar terug en narcissen staan zowat overal. Een viooltje heeft ook de winter overleefd en een grote taxus staat vol met bloemetjes.

 

 

12 gedachtes over “In de tuin…

  • Nu is het in elk geval nog geen weer om stil te zitten buiten 😉 maar ik ben inderdaad graag bezig in de tuin . Ik heb me altijd goed kunnen ontspannen in de tuin en alles zien groeien en bloeien maakt me gelukkig . Ik heb na twee operaties alles moeten laten doen en dat wringt een beetje. Ik hoop dat ik in het algemeen in de nabije toekomst toch meer ga kunnen doen dan nu. zonder zo vlug “op en ’t end te zijn”

   Like

 1. Wat is jou tuin heel erg mooi om te zien. Ik hou wel erg van. Moet wel erg bij houden. Maar daar krijg jij geweldig hulp erbij. Toch is het zwaar werk om te bij houden. Bloemen ziet prachtig uit Magda. Bij ons staat gelukkig viooltjes. Groeien goed in de kou. Heel vreemd genoeg. Ik heb jou verhaal en je foto’s genoten.

  Like

 2. In de voortuin bij mij staan ook al narcissen en blauwe druifjes.. achter hebben we een beetje verwaarloosd, maar dat komt binnenkort goed.. en dan weer es nieuwe planten er in ook.. dat ik ook weer zulke mooie postjes als déze kan maken..! 😉

  Like

  • Ik ben blij dat ik zo’n lieve tuinman hebt die me komt helpen. Ik moet voorzichtig blijven en geen krachtinspanningen doen en dat doe je toch zo gemakkelijk bij tuinwerk.. Maar ik help mee en hij pakt snel gerief uit mijn handen wanneer hij merkt dat er kracht bij te pas komt. Heffen is al helemaal uit den bose. Ik doe het soms onbewust.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.