9 gedachtes over “Internationale Vrouwendag

  1. […] Deze eerste staking is de aanzet geweest tot wat wij nu “de internationale dag van de vrouw” noemen. Elk jaar heb ik er een woordje over geschreven maar vandaag had ik de mogelijkheid niet om dit te doen. Nu het avond is wil ik deze dag niet zo maar laten voorbijgaan!! (klik) […]

    • Ik kan ervan meespreken na 36 jaar dienst ! Ik heb echt moeten vechten voor mijn plaatsje in een overwegend mannelijke wereld in die tijd. De wetgeving heeft ervoor gezorgd dat er meer vrouwen aangeworven werden.

    • Het is met de jaren al verbeterd. Maar ik heb veel meegemaakt in het begin van mijn carrière. Zoals waarom kom jij werken, blijf thuis en zorg voor je kinderen….je pakt werk af van de mannen… en dan die verwijtende taal alsof je als vrouw je werk niet aankan! Manmanman ,heb ik toch dikwijls op mijn tanden moeten bijten !

Geef een reactie