Een tussendoortje!

Ik was bezig iets te maken om hier te posten . Maar deze namiddag scheen de zon en hoewel het nog koud aanvoelde heb ik een sweater aangetrokken en ben even in de tuin gaan kijken of ik aan de voorkant wat kon harken in de border . Door de L-vorm van het huis  is  er daar meestal minder wind dan aan de achterkant. Zo kreeg ik mijn portie verse lucht voor vandaag ! Hieronder zijn de knoppen  van de ouderwetse pioen al zichtbaar!

Ik keek verrast op naar de skeletbouwwoning twee huizen verder. Wat die allemaal voor acrobatisch toeren uithalen de laatste tijd! De schrik slaat me soms om het hart. Zeker die keer dat  het zo erg stormde en een zware tuinstoel die ik buiten had gehaald toen het een tijdje terug zacht weer was, was gewoonweg omgevallen en lag verder gewaaid op het terras. Toen liepen twee mannen op het dak . De ene zag het wellicht niet meer zitten en daalde af maar de tweede man leek zijn evenwicht te verliezen en hield zich vast aan de schoorsteen die ze pas geplaatst hadden. Gewoon gekkenwerk. Gelukkig heeft hij toen het dak ook verlaten.

Deze namiddag zag ik ze met twee soms drie mannen pannen op het dak leggen. Er moet toch nog redelijk wind geweest zijn want één man schuifelde met een stapel pannen naar de andere toe die ze in ontvangst nam en dan op het dak legde. De “schuifelaar” heb ik maar één keer pannen zien aanbrengen . Hij heeft dan pannen in model gezaagd op een platvorm.
Het mag wel vooruitgaan ,maar er moet toch geen waaghalzerij aan te pas komen.  Hier zie je de vorige bouwfase : (klik)

Terwijl ik wat aan het harken was hoorde ik het gebrul van Turbi. Ik kan dat moeilijk miauwen noemen . Dat beest zet waarlijk zijn keel open. Hij blijft miauwen tot ik mee ga met hem en in de keuken binnenlaat.
Hoewel hij officieel twee straten verder woont , komt hij praktisch elke dag even langs. Hij wil dan even binnen komen, loopt beneden rond en wil letterlijk met mijn voeten spelen. Hij duikt dan naar mijn pantoffels en als ik mijn voet ophef rent hij weg , om dan opnieuw te beginnen. Hij krijgt dan een klein beetje kattensnoepjes en is  weer weg. Gisteren ben ik bij een vriendin gaan eten en heb ik Turbi dus niet gezien. Vandaag heb ik het mogen horen. Wanneer hij terug naar buiten gaat doet hij de toer van de tuin en houdt een tijdje vanaf het terras achteraan het huis in de gaten.
Ik heb het al eens gezegd : een poes heeft een goed geheugen en ik ben niet van plan om hem weg te  jagen  maar zal hem ook niet extra aantrekken. Behalve die kattensnoepjes geef ik hem niets van eten. Ik las onlangs bij de uitingen van poezen om te tonen dat ze iemand graag zien het naar je benen springen een uiting daarvan is . Dan ziet hij me wel erg graag  🙂

En ik sluit af met een lente foto. De kerselaar bij onze buren staat volop in bloei. Mijn twee kerselaars zijn vorig jaar helemaal gesnoeid en de bloei zal dit jaar niet zo denderend zijn!

 

 

18 gedachtes over “Een tussendoortje!

 1. Werkmannen kunnen tegenwoordig hoog doen bouwen. Vaak zit deze mannen wel vast….Straks is ook klaar. Nu heb je geen lawaai last van. Hopelijk dan Magda. Tuin wil wel gaan groeien. Bij ons is natte troep.Kerselaar heeft inderdaad wat minder bloemen. Prachtig om te zien. Ha… deze poes komt vaak terug. Natuurlijk hebben goed geheugen Magda. Lekker snoepje gegeven. Deze poes wil wel graag komen. Laat maar komen. Leuke foto’s verslag heb je gemaakt. 🌼

  • Werkzaam zijn die mannen zeker ,maar ze nemen wel erg veel risico’s en ze lopen op die balken alsof het circus artiesten zijn! Lawaai maken ze niet maar de camions die af en aan rijden met materiaal die zijn wel hinderlijk. De straat staat soms vol met kleine en grote camions!
   Nu het zo dikwijls regent de laatste dagen zie ik poes niet zoveel en het is nog te koud om de achterdeur open te laten. De tuin wacht op warmer weer om te groeien het is nog koud .

 2. Met mijn hoogtevrees en twee linkse voeten moet ik zeker niet zo’n dak op. Er zouden ongelukken gebeuren. Mooi hoe die kerselaar al begint te bloeien. Nu nog wat warmer weer en ik ben tevreden.

  • Ik heb geen hoogtevrees en heb twee rechtse voeten,hahaha, maar ik zou in mijn broek doen moest ik daar zo hoog staan!
   Ja de kerselaar is toch een mooi teken dat het Lente wordt.. Inderdaad het mag wat warmer worden voor mij ook./

 3. Als de arbeidsinspectie dat zou zien, zijn ze meteen wel klaar met werken.. weet niet of het in B anders is dan hier in NL, maar dit is toch echt wel heel erg gevaarlijk, zo zonder veiligheidsharnas en -lijn. Wat een cowboys!
  De bloesem is mooi! Ik zag er ook al vele bloeien.. onder andere die hier op de hoek van de straat!

  • Cowboys dat is een gepast woord voor die waaghalzen. Ik denk het ook dat de boel snel zou stilliggen moest de arbeidsinspectie langskomen.. Je merkt daar niets van veiligheidsmiddelen. Ik ben er bijna zeker van dat het buitenlandse arbeidskrachten zijn. Er werken hier veel Polen en ik heb ze indertijd bij buren die veranderingswerken deden ook zo bezig gezien . Ze komen ‘s morgens toe met een camionette en ‘s avonds zijn ze allemaal ineens terug weg. Ze spreken in elk geval geen Nederlands.

  • De hele manier van werken is roekeloos. Ik heb met ongeloof gekeken hoe ze hele houten wanden met een speciale kraan door de lucht zwierden bij zware wind om ze dan te laten landen waar ze moesten terechtkomen. En het is inderdaad een hoog en steil dak. Ik denk dat mijn buren die er vlak naast wonen niet erg gelukkig zullen zijn met de inkijk van dat nieuwe huis.

  • Ik vind het ook onverantwoord hoe er daar gewerkt wordt . Ik vermoed dat het buitenlanders zijn zoals er hier veel Polen werken in de bouw . Ze komen samen toe en gaan ‘s avonds ook samen weg.. Ze spreken in elk geval geen Nederlands.

  • Ja die kerselaar bloeit héél mooi en is er ook vroeg bij. Bij mij staan ze pas in de knop.
   Turbi houdt vol en is de baas in de tuin. Er komen geen andere poezen als hij hier rondloopt. Hij merkt dat ik hem niet weg jaag en is rustiger geworden.

  • Dat betwijfel ik sterk! Zoals ik die heb bezig gezien toen dat blauwe zeil er nog niet lag. Ze stapten van de ene balk naar de andere. Nu liepen ze op die dwarslatjes. Het ergste vond ik toen ze op de dag dat het echt zo hard stormde op de nok van het dak bezig waren met die schoorsteen en eentje bijna zijn evenwicht verloor! Het zou me niet verwonderen dat het buitenlanders zijn die ‘s morgens vroeg in een busje gebracht worden en ‘s avonds rond 18 uur opgehaald worden.

   • Voor grote werven moet er een veiligheidscoördinator op toezien dat de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd. En hier zien we dan weer een hiaat in onze wetgeving want voor kleine werven bekleedt de aannemer zelf de functie van coördinator. Alsof er op een kleine werf geen ongelukken kunnen gebeuren!

  • Er is op die werf maar weinig te zien van veilig werken. Het gaat allemaal erg vlug en die arbeiders zijn echt een team en op mekaar afgestemd. Regen ,wind en storm niets houdt hen tegen. Ik ben er bijna zeker van dat het buitenlanders zijn. Ik heb op die manier zien werken bij buren in de straat die veranderingswerken lieten uitvoeren door Polen.

Geef een reactie