Een winterprik met wat sneeuw.

We zijn hier niet in de Hoge Venen . Er ligt aan de kust geen pak sneeuw maar wat er ligt maakt alles zoveel mooier.
De thermometer wijst een paar graden onder nul maar als je je neus buiten steekt voelt het veel kouder aan door de ONO wind.
Het is-2° aan de achterdeur maar de gevoelswaarde zou -12° zijn volgends de weerradar.
Deze morgen was het zelfs mistig, geen ideaal weer voor mij ,veel te vochtig. Geef mij maar droge koude , zelfs met vorst en een beetje zon erbij.

Op de straat lag er de eerste morgen een ferm laagje sneeuw maar omdat er tegen de middag meer regen dan sneeuw viel was het al vlug verdwenen. Nu is het gevaarlijk glad want hier komt er geen strooiwagen langs. Eerst worden alle hoofdwegen en andere meer bereden wegen gestrooid en als het vries /sneeuw- weer blijft aanhouden dan komen ze hier ook eens langs. Overbuurman was zo dapper om deze morgen het kleine laagje sneeuw van zijn stoep te vegen. Dat had hij beter niet gedaan want nu ligt het daar spekglad. Hij heeft geen zout gestrooid en de laag regen van gisteren is aangevroren.


.


.

De vogels en vooral de merels komen nu over en weer getrippeld voorbij de achterdeur. Tijd om eten te strooien. Ik gooi het nu op het pad aan de achterdeur en deze voormiddag heb ik al verschillende soorten zien afkomen. Tja was het dit weekend vogeltellen geweest dan kon ik er een heleboel opnoemen: Merels bij de vleet, een koppel bosduiven en een koppel tortelduiven, een paar eksters, koolmeesjes en een roodborstje.
Morgen moet ik beslist nog wat graan en vetbolletjes halen want mijn voorraad is op. Ik heb ze nu tevreden gesteld met droogvoer  die ik nog staan heb van de poes. De vetstaafjes die in de boom hangen zijn keihard door de vorst. Ik heb er al enkele losgepeuterd en kapotgetrapt . Het graansilootje wordt door de koolmeesjes druk bezocht.

Grappig was wel de twee merels die ruzie maakten wie het eerst mocht eten wat aan de achterdeur lag . Hun drinkbad heb ik met kokend water ontdooid. Jammer dat het zo vlug weer toevriest.

14 gedachtes over “Een winterprik met wat sneeuw.

 1. Nu is het buiten zo mooi, de dikke laag sneeuw hier blijft liggen, de zon schijnt én de wegen zijn vrij. En ‘s nachts zijn we lekker warm binnen. ik moet wel vaak op de daklozen denken nu….

  • Vandaag was het nog even koud als gisteren , maar nu zat de zon en dat maakt het allemaal veel draaglijker. De vogels zijn erg tevreden met hun nieuwe eten en daar bovenop nog gedroogde meelwormen. .Ik had nog een voederkastje staan dat één van de kleinzoons vroeger heeft gemaakt. Die hangt nu ook in de boom Het was één en al spektakel in de tuin! Erg leuk en de poes Turbi die terug bij zijn oorspronkelijke baasjes is ,kwam deze voormiddag nog eens goedendag zeggen en natuurlijk kreeg hij wat snoepjes .en na nog wat gemiauw wilde hij terug naar buiten. Na een inspectieronde in de tuin en wat zot gedoe in de sneeuw vertrok hij terug Praktisch elke dag komt hij even langs. Zo zie je maar dat dieren niet vlug vergeten!!

 2. wij hebben ook sneeuw gehad. Gisteren kregen alweer sneeuw. Bij ons is ook foto’s te zien. Jullie is wat minder sneeuw te zien. Ferry kwam gisteren ochtend vroeg vast te zitten met zijn scooter. Kon niet naar werk. Gelukkig zag collega met zijn auto rijden. Kon gelijk mee rijden. Moest zijn scooter achter laten. Ferry was helemaal uitgeput. Heel pijn in lichaam. Zo erg. Later zei chef ga jij maar naar huis. Moest scooter ophalen. Vreselijk weer helemaal uitgeput. Er werden weinig gedaan op de wegen. Zag wel heleboel strooiwagens., Hielp niet zo. Merels hebben daar wel trek in. Leuk dat je bij jou hangt. Lusten wel vetbolletjes. En zaadjes. Leuke foto’s geworden. Bye…

  • Oei dat is allemaal wat minder. Maar in Nederland was er een sneeuwstorm en viel er ook veel meer sneeuw dan bij ons. Hier aan de kust valt er dikwijls minder sneeuw dan in het binnenland . Maar koud was het wel en de wind was de eerste sneeuw dag erg scherp. Vandaag scheen de zon en vroor het -2° en het voelde toch wat minder scherp aan.
   Deze namiddag heb ik nog wat extra vogelvoeder gehaald. Amaai ze kwamen er nogal op af. . Ook hun waterbakjes heb ik regelmatig ontdooid met warm water.. Blij dat ze waren!

   • Water hebben zeker nodig voor de vogels om te drinken. Gaat volgende week veranderen met de weer. Temperatuur gaat stijgen naar boven 0. Heb je lekkers gehaald voor de vogels. Dan kunnen weer voeren. Ik had gisteren broden gegeven aan ganzen. Zijn ze wild. Pffff… 🐦❄️❄️❄️❄️

  • Ik zit niet op strooizout te wachten , je auto hangt er dan vol mee en eenmaal in de garage is het een vieze troep op de vloer. Ik heb natuurlijk makkelijk zeggen . Ik moet er niet dagelijks meer door. Toen ik nog werkte heb ik toestanden beleefd waardoor ik echt niet op tijd op het werk geraakte en één keer kon ik meerijden( samen met de kinderen die naar school moesten) met een camion van een achterbuur die me zag sukkelen om de sneeuw van voor mijn garagepoort weg te krijgen .’s Middags met een camionette van het werk werd ik netjes weer thuis gebracht hihi .

  • Ja aan je foto’s was te zien dat er bij jullie veel meer sneeuw ligt. De straten in de wijk liggen open maar het is glad. De grotere straten daar wordt gestrooid en is het best berijdbaar.. Maar ik heb mijn voorzorgen genomen: frigo en diepvries laten me toe een heel eind geen boodschappen te moeten doen! En indien nodig doet mijn zoon wel de boodschappen.

Geef een reactie