Duinenwater

Ik heb gisteren een wandeling gemaakt in Duinenwater.( Deze film is al verouderd en er is ondertussen al veel meer gebouwd . Het geeft toch een beeld hoe groots dit project is )
Duinenwater is gelegen vlak naast het treinstation van Knokke-Heist . En ligt ook vlakbij het centrum van de gemeente. Je kunt nu al spreken van een nieuw stadsgedeelte want de uitbouw gaat razendsnel. Ik was er al een tijdje niet meer geweest maar ik wilde iets halen in de Aldi (waar ik in coronatijden héél weinig kom en me in feite  beperk tot de  Colruyt op korte afstand van mijn woning). De Aldi heeft voorlopig een onderdak gekregen in een enorme tent  tot ze terug kunnen keren naar hun oorspronkelijke stek vlak naast het treinstation.  Er wordt op de plaats van de oude Aldi een gebouw gezet van 17 verdiepingen en op het gelijkvloers komt de nieuwe Aldi. Nu moet je een eindje verder rijden in de nieuwe verkaveling  om naar de Aldi te gaan.

Dit enorme project voorziet  woningen groot en klein en voor ieders portemonnee( wordt beweerd ) en ook is er reeds een enorm  complex voor bejaardenzorg ( wel prijzig) . Er is reeds een apotheek, bakker, sportwinkel , Maison du Monde, een Albert Heyn, een restaurant  en wellicht vergeet ik nog enkele nieuwe zaken..

Wat ook reeds gerealiseerd is is het zwembad “Sportoase Duinenwater ” en het jeugdcentrum “‘t Verzet “, ook een jeugdhotel  aan het Duinenwatermeer verbonden uitgebaat door “Lakeside Paradise” waar je allerlei watersporten kan beoefenen.

Onlangs is gestart in de omgeving van het duinenwater meer met de aanplanting van bomen om een stadsrandbos te creëren(klik). Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe golf  en accommodatie rond het golfgebeuren. zoals een hotel… En wie weet wat er nog allemaal bij komt kijken.

De bouwwerven liggen praktisch naast elkaar en het is door het af en aan rijden van grote camions gevaarlijk om daar te wandelen. De bouwmaterialen nemen het voetpad in beslag !

Een blik op  gebouwen die afgewerkt zijn en bewoond en andere die bijna bewoonbaar zijn! Er is een grote diversiteit in bouwstijlen.

Mijn vriendin en ik wandelen richting Duinenwater meer

Op dit pad kan je rond het meer wandelen . Het was wel mooi weer maar de wind maakte het erg koud en vriendin zag het niet zitten om de hele toer rond het water te wandelen. Ik eigenlijk ook niet, ken een beetje mijn limiet.

We leefden ons wat uit op de fitnesstoestellen die er rond het meer staan.

Het mooie zwembad dat nu al maanden gesloten is evenals het restaurant met zijn tearoom.

Surfen is in de huidige tijd niet aan de orde!

De terrassen zijn leeg en vissen mag ook al niet.

Aan het kabbelende water kan je zien dat er veel wind was. En op een soort catwalk liepen er geen surfers maar gebruikten de meeuwen dit als rustplaats!

We keerden terug en liepen in een andere straat langs een enorme bouwwerf.

Naast die bouwwerf lag er nog een stuk braakliggende grond te wachten  om ook  bebouwd te worden.

Hier liepen we langs de eerste gezinswoningen die er een aantal jaren geleden gebouwd werden. Te koop of te huur.

Er komt zeker nog een vervolg  want er was nog veel te zien …maar dat is voor een volgende wandeling.

update 

Er wordt volop gebouwd aan drie torens bij het begin van  Duinenwater gelegen aan de Natiënlaan vlak naast het treinstation( foto gemeentebestuur Knokke-Heist). Nu is het daar momenteel één grote bouwput!
De andere gebouwen vooraan op de foto staan er reeds. Op de foto zie je links midden de wagons met rode deuren van een dubbeldektrein.

15 gedachtes over “Duinenwater

 1. […] Ik heb in een vorig logje verteld over het bouwproject Duinenwater maar meer over het bouwen en niet zoveel over het meer zelf. Toen zijn we daar ook niet rond gaan wandelen, was veel te koud!(klik) […]

  • Een mooi dorp wordt het en het is bijlange nog niet af!! Bij de surfclub is het in de zomer druk maar nooit overweldigend. Voor de rest is er daar plaats genoeg om rustig te wandelen rond het meer.. Het mooie zwembad is echt een attractie voor groot en klein met een tearoom/restaurant erbij.

 2. Het “Duinenwater ” een mooie locatie in Knokke Magda.

  Wat een enorm project, waar ik ook wel eens geweest ben…

  Mooie woningen, maar de prijzen swingen er wel de pan uit..

  Alhoewel onder meer door het virus, meer geïnvesteerd in vastgoed zou geïnvesteerd worden..

  Maar of die locatie nu een gebouw van 17 verdiepingen kan gebouwd worden; verwondert me

  prettige dag

  • Ik heb ongewild gelogen :er komen drie hoge gebouwen resp met veertien bouwlagen, met 7bouwlagen en met drie bouwlagen. In het hoogste gebouw komt op het gelijkvloers de Aldi. . Ik plaats een foto van het project in wording .De drie gebouwen komen tegenaan de Natiënlaan vlak naast het stationsgebouw.

   Er wordt inderdaad gezegd dat het er duur is. Ik ken geen prijzen. Maar ik weet wel dat er verschillende mensen( geboren Knokkenaars die we “mensen van ‘t dorp ” noemen) daar een ééngezinswoning huren en dat de prijs meevalt.

  • Het is er nu al mooi en als alles wat in zijn plooi zal vallen en de beplantingen er komen zal het daar zeker en vast aangenaam wonen zijn. Gewoon dat Duinenwatermeer is al fantastisch om zien en als je daar dan vlakbij woont … Ik zal er later nog wat over tonen , een beetje wachten tot het lente is .

 3. Ondanks dat ik tegen die bouwwoede ben (er zit veel te veel beton in de grond) ziet dit er toch wel heel mooi uit. Maar of het ook voor de portmonnee van jan-met-de-pet zal zijn? Ik betwijfel het.

  • Ik denk ook dat niet iedereen de middelen zal hebben om daar te wonen. Maar er komen nog een pak woningen en wat dat gaat worden wet ik nog niet. Het zal echt een dorp op zich zijn met alles kortbij v an winkels en voorzieningen.

 4. Zo daar zijn druk bezig. Huizen bouwen daar. Wat is daar mooie huizen om te zien. Waterduinen worden ook aangelegd. Druk bezig met deze mannen. Jij fitness doen bij toestellen. Lekker bewegen houden. Ik beweegt haast niet. Pffff..Gezinswoningen staat daar te koop of te huur. Wat mooie deze huizen. Drukke bedoeling daar. Leuke foto’s weer eens te zien. Fijn weekend!

  • Het zal echt een nieuw mooi dorp zijn waar je alle soorten winkels en voorzieningen zal hebben. Met veel groen ,een park met vijver, het grote meer waar ze op surfen en dan het zeer mooie zwembad met glijbanen en kinderbaden en tevens ook een gewoon zwembad waar je baantjes kan zwemmen. Je kun er vanuit het restaurant/tearoom kijken naar de zwemmers. Vorige zomer hebben ze enorme stukken land ingezaaid met zonnebloemen. Daar zijn veel mensen gaan wandelen. Ikzelf kon niet gaan kijken,was toen pas geopereerd, misschien doen ze het dit jaar opnieuw.

  • Zo te zien wel hé.. Ik moet zeggen dat we ook opkeken hoe snel alles gaat. . Het is voor de gewone burger lang een raadsel geweest wat er daar eigenlijk allemaal zou komen. Aanvankelijk werd gesproken van een evenementenplein en dan van parkeertorens en uiteindelijk zijn het nu te zien allemaal huizen,villa’s, appartementsgebouwen. Allemaal heel mooi en zeer gevarieerd.. Zoals ik schreef :er komt een héél dorp bij!
   Jarenlang waren er daar enkel weiden en enkele gebouwen van de NMBS voor goederenvervoer. Verwaarloosd tot en met. Dat meer is in de jaren 50 ontstaan door zandopspuitingen voor het strand.. Er is daar nadien zeker 50 jaar niets mee gedaan. Het was omheind omdat er gevreesd werd voor verdrinkingen omdat het zo diep is..

Geef een reactie