Dag van de trage weg

Het voorbije weekend was het(het hele weekend lang)”De Dag van de Trage Weg”  .Trage wegen zijn onverharde wegen. Ze zijn interessant voor wandel- en fietsnetwerken en hebben een ecologische meerwaarde. Landbouwers gebruiken deze wegen nog vaak om hun landerijen te bereiken.
En met deze gedachte ben ik samen met een Brugse vriendin naar de Assebroekse Meersen gereden om daar op trage wegen te wandelen.

Het 420 ha grote gebied ligt op de grens met Brugge, Beernem en Oostkamp en wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. De meersen vormen een geheel van laaggelegen vochtige weiden en hooilanden, omringd door rijen knotwilgen en populieren

Het was ideaal weer om te wandelen en we waren niet de enigen die daar wandelden. Opvallend ook veel jonge mensen.

Boomstammen als zitbank met houtsnijwerk van dieren die hier in de omgeving te vinden zijn zoals een uil, een pad, een eend, een otter( denk ik toch)

Even werd gevreesd voor een regenbui. Maar het bleef droog tot we in de auto stapten.

Heel veel paddenstoelen zagen we niet maar het waren wel mooie

We kwamen veel jonge mensen in groepjes tegen die er stevig de pas inzetten!

Een leuke en lekkere afsluiting van een mooie wandeling in een tearoom bij het begin ( of einde ) van de wandeling . De laatste dag dat ze nog open waren!!!

 

7 gedachtes over “Dag van de trage weg

    • Ik vond het een heel andere wandeling dan gewoonlijk. Geen bossen of zanderige grond maar aarden weggetjes en drassige weilanden en een uitgestrekt weidelandschap. Op een bepaald ogenblik moesten we wel door een drassige weide terug de meer drogere grond bereiken. Gelukkige hadden we stevige schoenen aan. Was onverwachts wel leuk ,hahaha!

  1. Mooie foto’s! Ik wandelde graag met je mee.

    De boomstammen met uitgehouwen dieren zijn prachtig én heerlijk voor een tussenstop.

    Jammer dat ook de buitenterrassen op slot gaan. Dat belemmert verre uitstappen, voor drankje en plasje.

Geef een reactie