Cartoonfestival

Toen ik de tentoonstelling bezocht van Anton Corbijn zag ik bij het buitenkomen de panelen staan die verwijzen naar het cartoonfestival. Jaarlijks ging die door in een grote tent op het strand. Maar door de coronapandemie werd dit evenement , dat elk jaar veel volk lokt gedurende de twee zomermaanden,  geschrapt. De  wedstrijd  ging dit jaar door onder de vorm van een openluchttentoonstelling met een wandel- of fietsroute doorheen Knokke-Heist.

In Cultuurcentrum Scharpoord, ‘t Zwin, Museum Sincfala en het For Freedom museum prikkelen de winnaars èn geselecteerden van de Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed & Press Cartoon Belgium ongetwijfeld je lachspieren. Op de 4 locaties ruim 230 cartoons! Best de moeite!

De 40 cartoonspots staan namelijk voornamelijk opgesteld langs de vernieuwde gemeentelijke speeltuintjes! Hier een zicht in de tuin van het cultuurcentrum

Je hoeft je niet meer te haasten want sedert vorige weekend is dit evenement afgesloten.. Ik heb nog juist in de tuin van het CC. Scharpoord een deel van de cartoons kunnen bekijken. Hopelijk kan het volgende jaar weer in de grote tent en kan dan de 60ste uitgave van het Cartoonfestival groots gevierd worden.

De winnaars van de 59ste uitgave van het Cartoonfestival.

8 gedachtes over “Cartoonfestival

  1. Ik vind de bijdragen dit jaar toevallig ook niet zo heel erg leuk.. zag in het verleden veel leukere hier op je blog. Blijkbaar is dit een tijd waarin men toch niet zo in de mood is voor heel erg grappige dingen.

    • De gemeente had het in feite goed opgelost om het op zo’n kleinschalige manier te organiseren zodat er geen massa volk op één plaats samenkwam Hopelijk kan het volgende jaar opnieuw in die grote tent. wat het toch wat feestelijker maakt. Een feit is dat er deze zomer enorm veel gefietst is. Overal stonden auto’s geparkeerd met fietsrekken erop Buiten de gemeente gratis parkeren en dan met de fiets gaan toeren!

Geef een reactie