Nog eens de anderhalve meter

Na het bekijken van het kunstwerk genaamd “Tower”, die toren met 49 hoofden ,in mijn vorig verslagje gingen mijn vriendin en ik verder wandelen richting Heist. Het was rustig op de zeedijk en de surfclub lag er ook rustig bij. De zon scheen en een briesje deed deugd .

Om op het strand de social distancy te kunnen behouden ,heeft het gemeentebestuur er iets op gevonden nl. “cabriocabines” plaatsen !
Een grappig woord voor strandnetten van 3 op 3 meter die in een vierkant worden opgesteld en telkens vier meter van elkaar verwijderd zijn. Daarin kan je met je eigen “bubbel” plaatsnemen.
Stranduitbaters zijn vindingrijk: ik zag ook vierkanten met strandzeilen ( die nu neergelaten waren omdat er toch niemand was en er bij felle wind ze anders kunnen weggeblazen worden). Het is een oplossing maar mij krijg je deze zomer  niet in zo’n vierkant. Zal wel een rustig plaatsje vinden desnoods even over de grens.

“Op verschillende evenementenzones op het strand zullen alles samen een kleine 200 cabriocabines geplaatst worden. Die moeten een soort oriëntatiepunt vormen voor alle strandgangers. Ons strand helemaal vol plaatsen met eigen materiaal is onmogelijk. We rekenen ook op het gezond verstand van de mensen. Zij kunnen bijvoorbeeld zelf windschermen zetten op andere plaatsen op het strand. De zones bevinden zich telkens op 4 meter van elkaar. Dat is genoeg om zonder problemen van en naar het strand te lopen – op voldoende afstand van elkaar”, zegt schepen van Strand Anthony Wittesaele 

Ook de strandbars liggen er nu nog verlaten bij . Maar je merkt wel aan de indeling dat er ook rekening gehouden werd met de “afstand” regel

Geen volk en bijgevolg geen interesse voor de uitgestalde gocarts! Ook de douche staat er nog werkeloos bij op het verlaten strand.

De bloembakken geplaatst door de gemeente zijn al fleurig opgevuld. Een strandbar zocht het bij cactussen om de bubbels van elkaar te scheiden ,hahaha!

Het was een flinke wandeling geweest van de start in het Bosje via Duinbergen ( de plaats waar  de” Tower” nu staat )tot het Heldenplein in Heist. We verdienden wel een drankje ! Als snoepje kozen we één bordje met voor elk drie pralines. We zaten in een pralinewinkel/kleine tearoom !

Het werd donker en het begon te bliksemen en te donderen. Op een loopje naar de geparkeerde auto  die een héél stuk verder geparkeerd stond. Ik kon juist mijn vriendin nog “droog” afzetten en vlug doorrijden naar mijn huis toen de hemelsluizen opengingen. Het stortregende en in geen tijd liep het water van de straat over op de oprit. De riolen konden het niet zo vlug slikken. Nadien kreeg ik een mooie regenboog te zien ( in een vorig logje geplaatst). Na het onweer is het die avond en nacht in een  gezapig tempo blijven regenen! Ideaal voor boer en tuinder !

 

14 gedachtes over “Nog eens de anderhalve meter

 1. Daar houd wel aan de regels. Hier niet hoor. Zie ik. Daar ben ik zo bang voor. Het is te rustig daar bij de strand. Och te rustig. Ander halve meter op afstand worden steeds kleiner hier nl. Ik ben geen strand mens om te liggen. Slecht voor de huid. Maar ik vermoed dat nu wel bij jou drukker zijn….? Mooie foto’s geworden.

  • Ach hier zie je ook al meer en meer mensen die geen mondmasker dragen als ze in de winkel gaan . Het virus is nog niet weg maar ze denken ” och de cijfers gaan omlaag ,we kunnen weer alles doen” Niet waar hé als je de berichten leest over de VS waar er nu weer meer en meer corona gevallen zijn!

 2. Ik vermoed ook dat het druk zal worden op het strand.
  Hier zijn de terrassen overbezet en van afstand houden is niets meer te merken.
  Hoe zal dat aflopen ?

  • Tot nu toe is het in Knokke-Heist nog redelijk kalm. Het komt maar traag op gang. Wellicht is het nu druk op het strand alhoewel met die hitte kan dat ook tegenvallen.. Aan de auto’s te zien die overal op de Natienlaan geparkeerd staan zal het wel een druk weekend worden! In sluis was het apedruk vorig weekend. Aan de grens werden de auto’s al omgeleid en konden het stadje niet meer binnen. De burgemeester van Sluis vond dat de social distancy niet meer kon gegarandeerd worden! Iedereen houdt hier al zijn hart vast eenmaal de vakantiemaanden echt starten.

 3. Benieuwd of het nog druk gaat worden op het strand. Wij zaten gewoonlijk op Kiki Beach maar ik denk dat we deze zomer – moesten we naar de Belgische kust gaan – voor Koksijde gaan kiezen. Daar hebben ze niet van die idiote regels.

  • Ik ben een geboren en getogen Knokkenaar maar ik zou hier niet graag op vakantie komen. Want je komt toch om te genieten van strand en zee. En dat kan je volgens mij dit jaar niet. De strandbars moeten de afstand in de gaten houden en dan die zogenaamde cabriocabines. om bubbels te creeëren…Het is één en al betutteling. Tja de mensen hun eigen schuld want je ziet nu al dat velen de regels aan hun laars lappen..
   Ik ga dan nog liever naar Cadzand ( kortbij voor mij en geen probleem om te parkeren) en er is daar plaats genoeg.

   • Wij gaan sowieso meestal naar Zeeland. Is vee korter voor ons en nooit file. En je kan er nog een ligbed huren op het strand aan een normale prijs.

   • Ja het is hier duur en dat heb ik er niet voor over en zeker niet om als het ware opgesloten te zitten in zo’n strandbeach. In 10 minuten sta ik ofwel in de Zwinvlakte of in Cadzand-bad zelf. En daar kan je zitten waar je maar wil en genieten van het strand en de zee. Plaats genoeg.

 4. Ik denk dat het de komende dagen best weleens druk kan worden op de stranden.. met het warme weer dat voorspeld wordt. Toch goed dan dat men er al maatregelen voor trof.. ik hoop dat ze werken!

  Die harde plensbuien zijn niet zo heel erg goed voor de grond heb ik begrepen.. maar gestadig doorregenen zal de droge aarde wel kunnen gebruiken hè!

  • Het is een aarzelend begin geweest op het strand maar nu zal het wel losbarsten met het aanhoudend mooie weer.
   Na die onweersbuien heeft het hier nog lang zachtjes geregend en daar had mens,dier en natuur echt deugd van.

 5. zelf zul je me niet op het strand zien liggen Magda

  stappen langs de waterlijn of op de dijk…dat wel

  en of de “grote drukte” aan de kust komt, weet ik zo niet

  vorige week was het in Oostende heel kalm en met nog heel wat horecazaken dicht…

  het wegvallen van evenementen zal ook wel een rol spelen

  groeten

  • De verschillende badsteden die we ondertussen al aandeden ,daar was het overal erg kalm niettegenstaande het mooie weer. Ik stel me ook de vraag of het deze zomer zal overlopen van toeristen.. En daar zeg jet het … het wegvallen van al die grote evenementen.

Geef een reactie