Dat wandelingetje in mijn tuin …

Dit is de eerste boom die we bewust in onze tuin hebben geplant.
Maar daar vertel ik later over.

…werd tegengewerkt , tja ik weet niet door wie , ik steek het op corona! Ik ondervind de laatste weken regelmatig problemen om op internet te geraken…. Ik weet zelfs wanneer het begonnen is. Op een dag was er een minieme stroomonderbreking  die door sommige mensen niet eens is opgemerkt . Maar het was er wel eentje want als na een stroomonderbreking  de stroom  weer “aanspringt ” dan zegt de deurbel ” dingdong”. Ik ging zelfs de deur gaan openen. Op het werk van mijn dochter had de stroomonderbreking wat langer geduurd , een bewijs dat het niet bij mij alleen was.
Sedertdien ondervind ik problemen om online te geraken.
‘s Morgens zet ik altijd  de pc aan om te zien of er mails zijn van vrienden of familie. Deze morgen was het voor de zoveelste keer : geen verbinding…. noch met de mails, noch met facebook  , noch met mijn blog. Daar krijg ik echt de krul van. De pc wordt regelmatig ” gekuist” daar kan het niet aan liggen. Ik denk dat het eerder aan het grote gebruik is van de sociale media en er daardoor dikwijls piekmomenten zijn.
Afsluiten en opnieuw opstarten helpt meestal ook niet. Vanmorgen wèl ,oef !
Ik weet het ik kan offline werken maar dat vind ik omslachtig met  kopieren , knippen en plakken vooral met foto’s. Ik heb nu al tijd te kort ( en dat voor een gepensioneerde ,hahaha) om te komen lezen op de blogjes.
Maar kom genoeg gezaagd over dit minieme ongemak in tijden van corona waar er veel grotere problemen zijn.

Ik heb me dan maar extra ingezet in de tuin : het schilderen van bloembakken en  -potten is klaar. Ik heb nog een paar zakken boomschors gehaald om de gaten te vullen( de vogels vinden het leuk om ze rond te strooien) en om een stukje in de bloemenborder ook te bedekken.
Ondertussen ben ik ook al een deel bloemen gaan kopen en morgen nog eens natellen hoeveel geraniums ik nodig hebben voor de mooie geverfde bloembakken. Ik kon het niet allemaal in één keer meebrengen.
De Hubo is terug open en ik haalde verf om de sierluiken verder zelf te verven. Ik reken niet meer op de klusjesman die komt al maanden niet meer af ,er is altijd wel iets dat bij hem in de weg komt. En dan moet je weten dat hij nog geld moet krijgen van mij. Zal het zeker niet nodig hebben! Ik heb ondertussen geoefend op de bloembakken en zo moeilijk zal het niet zijn om luiken te verven. Alleen moet ik zien zelf goed ingepakt te zijn want ik hang meestal zelf ook vol verf ! 14 luiken te gaan groot en klein…. In deze corona tijden is het een mooie bezigheid!

Om vandaag af te sluiten toch een foto van een tuin. Maar dit is niet mijn tuin wel die van de buurman. Er groeit geen gras bij hem enkel madeliefjes. Zo krijg ik af en toe ook een madeliefje van mijn buurman in mijn gras !
Niet zo’n scherpe foto maar uit discretie iets van te veraf getrokken.

 

 

8 gedachtes over “Dat wandelingetje in mijn tuin …

  • Ik heb ondertussen al een dozijn bloembakken en -potten geverfd. Die luiken kunnen er ook wel bij hoor 🙂 .Ik voel me terug goed na een zware operatie die aanvankelijk niet nodig was ,maar wegens een verkeerde diagnose en de revalidatie duurde een vol jaar. Dus moet ik mijn achterstand inhalen 😉

 1. Ik word ook rap zenuwachtig als de verbinding slecht is. Gelukkig valt dit hier niet zo vaak voor (hout vasthouden)
  Die buur van je trekt zich niets aan van die madeliefjes. Daar zit jij dan ook mee verveeld.

  • ‘t Zijn lieve buren maar ik verwens ze omdat ze hun tuin niet onderhouden. Eeuwig zagen over rugpijn bij het gras afrijden en nu er zoveel madeliefjes in de tuin groeien -en van langsom meer- doet hij er praktisch niets meer in! Vorige zomer was de tuin door de droogte helemaal verpieterd en toen stond er “hooi” in bijna een half meter hoog! Op den duur heeft hij dit toch afgereden en had er drie lange namiddagen voor nodig.. Dat leek echt een paardenwerk want hij geraakte niet vooruit!
   Ik ben verplicht om te sproeien onder mijn haag met spul tegen onkruid tussen struiken om het enigszins uit mijn tuin te houden.

 2. geen stroomstoring hier Magda.

  maar mijn internet verbinding gaat ook veel trager

  zeker bij het opstarten…

  mogelijk zijn de servers van sommige providers overbelast.. en dan vertraagt men de snelheid

  maar een specialist terzake ben ik nu ook weer niet

  groeten

  • Eigenlijk ben ik blij ( stout van me hé) wat ik bij jou lees. De pc is bij opstarten inderdaad veel trager geworden. Maar helemaal geen verbinding krijgen ( omdat die opstart misschien zo lang duurt?) is zenuwslopend. Zelfs een paar keer opnieuw opstarten helpt niet. Deze morgen gelukkig wel en hopelijk blijft het zo. Als ik niet aan de pc zit zet ik die normaal op slaapstand om de verbinding te behouden. Vergeet het maar de laatste tijd, bij het opnieuw beginnen is het ook ” geen verbinding” Tja en zo beland ik dan bij allerlei karweitjes doen en vliegt de tijd voorbij! 🙂

Geef een reactie