Een rustige herfstdag

foto’s genomen op zaterdag 5 oktober

Bij herfstweer en wandelen denken de meeste mensen aan een wandeling in het bos. Maar herfst zie je ook aan zee. Na drukke zomermaanden valt het leven aan zee als het ware plots stil.
Met de hoop dat het droog zou blijven gingen Julia en ik wandelen  op de zeedijk . Het is ons gelukt:  Het is pas beginnen regenen toen we terug aan de auto kwamen.
Héél veel strandkabientjes waren al afgebroken en het materiaal om het strand te effenen lag al te wachten.
Veel lege terrasjes , go carts zonder kinderen , weinig geparkeerde fietsen. Enkel nog hier en daar een strandbar waar mensen goed ingeduffeld zaten.

De drukte van de zomermaanden is er niet meer en je hebt opnieuw  vrij zicht  op het strand , de zee en de voorbijvarende containerschepen zonder tot bij de waterlijn te moeten wandelen.

In het voorjaar verlang je naar de zomerdrukte maar eenmaal  het herfst wordt mag het allemaal weer wat kalmer.  De hitte periodes zijn voorbij en van een indian summer kunnen we niet spreken. We zijn al blij dat we de zon eens te zien krijgen. De alsmaar terugkerende regenbuien heeft de natuur nodig gehad en heeft ze nog steeds nodig. Persoonlijk geniet ik van regen  dat maakt me helemaal niet neerslachtig. Vroeger zou ik mijn regenjas aangetrokken hebben om er even in te wandelen, maar nu kijk ik liever vanuit mijn zetel naar de regen ! Het zijn telkens ferme regenvlagen , in niets te vergelijken met een mals regentje waar je van opkikkert

Na een flinke wandeling strekten we even de beentjes in een leuke tearoom met een nononsense interieur dicht bij de oude kern van Knokke. Je treft er veel mensen  die je enigszins kent omdat ze ook in de omgeving wonen.
We hadden “een beetje honger” en bestelden een verwen koffie/thee. Kijk eens wat we kregen! een crème brûlée, een soesje, een mini éclair, ijs, vers fruit. Allemaal voor een schappelijk prijsje. Een koffie met een gebakje kost méér.
We konden er weer tegen want het was nog een flink eind wandelen tot de plaats waar de auto stond en toen we instapten vielen de eerste druppels van een nieuwe regenbui.

12 gedachtes over “Een rustige herfstdag

 1. Voor mensen aan en van de zee is het een verademing als de herfst aanbreekt!
  Leuke wandelingen op het strand met je haren in de wind. Geen drukte…zelfs de dingen lijken tot rust te komen.
  En die verwen koffie! Zalig 😝 daar komen we wel eens speciaal voor af. Zeg maar wanneer het geen sluitingsdag is. 😉

  • Hahaha ik zal dat onthouden Emmy! En daar gaan we zeker naar toe ,maar eerst een beetje wandelen hé!
   En wat je schrijft over die verademing dat is maar al te waar. Herfst aan zee is in feite de mooiste tijd van het jaar om langs de waterlijn of op de zeedijk te wandelen. En dan liefst op een wat winderige dag met een spaarzaam zonnetje!!

 2. Deze strand ziet mooi uit. Strandhuisjes worden dan opgeborgen zeg maar. Winter komt eraan. Nu nog niet. Eerst herfst. Maar in Nederland word zondag 22 graden. Even nazomer weer krijgen we. Zomer is altijd wel druk. Nu met herfst is minder druk geworden. Je eten ziet lekker uit. Zo wandeling word je ook moe van. Dan krijg je veel trek erin. Smullen maar. Alvast fijn weekend. Nog niet…Eerst fijne vrijdag,. 🌺🌺🌺🌺

 3. Mwahh.. echt herfst zie ik hier toch niet in hoor.. het ziet er in de winter en het voorjaar waarschijnlijk ook nog zo uit!
  Ik mis toch de warme herfstkleuren en de paddenstoeltjes!
  Maar het is wél meer in de herfst, winter en voorjaar dat ikzelf ook naar het strand ga.. in de zomer vind ik het ten eerste véél te druk en ten tweede mag Jaxon er dan niet op! 🙂

  • Herfst aan zee of in een bos is zeker een hemelsbreed verschil. Maar herfst aan zee is welkom na maanden drukte : overvolle zeedijk, volle terrasjes ,ontelbare strandkabientjes, . Daar geniet ik ook van maar als de rust terugkeert blijkt iedereen daar toch ook van te genieten. Ook in winter en lente is er tegenwoordig animatie vooral om toeristen te lokken. Vroeger zag je op de zeedijk in de winter en het voorjaar enkel hotels en tearooms afgesloten met houten luiken. Nu blijven de meeste zaken open en is er elk weekend wel iets te doen. Alleen het strandleven zelf valt stil.

 4. “fin de saison” in Knokke..Magda

  ik was er eind september en toen waren in de horecazaken die je toont, bijna geen mens te zien…

  en nu mag er wel eens een zonnige dag komen

  groeten

  • Het mindere weer in september zorgde echt al voor herfstsfeer en daar konden de horeca zaken niet echt om lachen. Maar één zonnig weekend en de toeristen zijn daar weer. De zee blijft een groot aantrekkingskracht hebben.

 5. De zee en het strand zijn altijd de moeite waard voor een bezoek. Ook in de herfst dus.
  Je hebt jezelf goed verwent zie ik op de onderste foto. Gelijk had je.

Geef een reactie