Stad in verandering…

Toen ik maandag na het petanque spel met de fiets huiswaarts reed , zag ik dat er niet ver van het sportterrein Molenhoek in Westkapelle werken  bezig zijn. Ik vermoed dat een stuk van de weiden rond de boerderij verkocht zijn . Er zouden sportterreinen  aangelegd worden voor Club Brugge plus de nodige accommodatie.
Hoelang kunnen we nog genieten van het uitzicht op deze mooie boerderij en de weiden errond ?
Vlak vòòr de boerderij  is er al een groot  industrieterrein met verschillende straten en talloze grote hangars en gebouwen van handelaars. Sommige diensten van de gemeente betrekken er  al een groot gebouw. Zelfs de politie heeft er al verschillende burelen(Gebouwen in de Oosthoek en in Heist waar politiediensten waren worden in de nabije toekomst afgebroken).
Aan de andere kant van de boerderij heb je de Helihaven. Ik denk dat de koeien het lawaai van opstijgende en dalende heli’s ondertussen al gewoon zijn!

En de koe zei meeeuh  en stapte het af !

Achter een berm  zie je nog juist een schroef van een heli. Er ligt een voorlopige weg naast de helihaven
omdat er grote werken op til zijn aan het kruispunt ietsje verderop.

Dit is één van de administratieve gebouwen waar kantoorruimte kan gehuurd worden.

 

11 gedachtes over “Stad in verandering…

  1. Jammer dat er altijd maar weer een stukje natuur moet inboeten voor de mensheid! Hoewel er soms vele lege gebouwen staan te verkrotten, die ze beter zouden afbreken en daar iets nieuws bouwen dan weer een stuk natuur in te palmen!
    Fijne groetjes, Heidi

  2. Het is overal hetzelfde/ Landbouwgrond en weiden verdwijnen onder verkavelingen en andere gebouwen of wat dan ook. Mooier wordt het er niet door.

  3. Landelijke taferelen zoals deze worden steeds zeldzamer Magda. Alles wordt tegenwoordig vol gebouwd. Er is blijkbaar nergens geen ontkomen aan.

Geef een reactie