Het Bierkasteel en de Koekjesfabriek

Dinsdag was er een lenteuitstap met de senioren.  We hebben de brouwerij het Bierkasteel in Izegem bezocht. Een supermoderne brouwerij en in niets te vergelijken met de oude brouwerijen van vroeger . Wil je  meer over weten over deze brouwerij klik dan op deze link : klik
Een hele belevenis om deze brouwerij te bezoeken en te eindigen in Michelle’s Pub waar je van de verschillende bieren kan proeven. Wij kregen een rondleiding met een gids die ons het maken van bier haarfijn uitlegde. Eerst hadden we een paar filmpjes gezien over het brouwen van het bier, want in feite zie je niet zoveel van dat brouwen zelf. Je wandelt tussen hoge silo achtige ketels en nadien kijk je van op een passerelle hoe de gereinigde flessen met bier worden gevuld om uiteindelijk in kratten opgeslagen te worden  klaar om naar de klanten te gaan.
Héél weinig personeel komt er nog aan te pas. Nadien mochten we in de pub gratis een paar biertjes proeven.

 De busrit naar Izegem verliep vlotter dan gedacht . Geen hinder van wegenwerken . We waren daardoor te vroeg maar mochten genieten van het terras op de eerste verdieping  waar er strandstoelen , tafels en stoelen en barkrukken stonden.

Michelle’s Pub is er nog niet zolang. Het is heel smaakvol ingericht en bulkt van de nostalgie : reuze oude lusters, boeken, radio’s

Wat wil je als je een paar glazen bier mag proeven! En als afscheid kregen we nog een grote fles bier mee.

Toen reden we naar St Elooiswinkel  waar we in een heel mooie zaak een voortreffelijk diner kregen! In het Bierkasteel was de tijd danig uitgelopen dat we na het diner  geen koffie meer konden drinken want we werden in Lo-Reninge verwacht voor een bezoek aan de koekjesfabriek!

Om hygiënische redenen konden we niet het bakken van de koekjes gaan bekijken. Enkel eens door een raam kijken. Opmerkelijk is dat er praktisch geen personeel aanwezig is. Robots sorteren de koekjes en leggen ze in dozen!!
Er is een bezoekerscentrum en een gids toonde ons eerst aan de hand van een paar filmpjes het ontstaan van de koekjesfabriek. Er was ook een klein museumpje . De koffie en een assortiment koekjes wachtten op ons en via een winkel waar je alles kon kopen stapten we weer naar buiten.

Niemand had zin om al huiswaarts te keren. Het was zo’n mooi weer die dag en het voorstel om naar de Rode Berg door te rijden werd unaniem aanvaard. We hebben  het ons niet beklaagd. Heerlijk uitblazen in een nonchalant café op de berg. De tijd had er blijkbaar stil gestaan . Alleen was het jammer dat de stoeltjeslift al gestopt was. De nevel van een warme dag versluierde de horizon!

Verspreid over de verschillende terrassen zat iedereen na te genieten van een geslaagde daguitstap.

 

15 gedachtes over “Het Bierkasteel en de Koekjesfabriek

 1. Dat was een heerlijke en wellustige trip zo te zien 🙂 Dat zou iets voor mijn man zijn, vooral het bierkasteel, haha ha 😀 Maar ik zou er ook wel kunnen van genieten, hoor. 😉
  Fijne groetjes, Heidi

 2. een goed gevulde mooie dag was dat
  amai die zijn gul, elk een grote fles bier, tof
  in m’n kindertijd zo vaak naar de rode berg en zwarte berg geweest, we mochten toen een nipje nemen van de picon van m’n ouders 🙂

 3. de koekjesfabriek heb ik ook al bezocht. je kon er dan zelfs koekjes kopen die niet in de handel verkrijgbaar waren. Is dit nog zo?

 4. Ben met Lucretia nog eens naar de Dolle Brouwers-brouwerij in Eepen geweest.. dat was nog een ouderwetse bierbrouwerij en kon je alles zien. Maar de hoofdattractie was de oude mevrouw die de rondleidingen deed, de moeder van de brouwers.. al dik in de 90 was ze toen.. maar ze zal ondertussen wel overleden zijn vrees ik.
  Die wafeltjes van De Stroopere heb ik toebvallig nu in de kast liggen. 🙂
  Mooie uitstap leek me!

  • Deze brouwerij is ultra modern en in feite zie je het hele proces niet meer. Maar de gids wist iedereen ,,te boeien met de filmpjes en de verhalen en daarbovenop mocht je een grote fles bier uitkiezen. Niemand die nee zei ,hahaha!
   Ook zei niemand neen bij de proeverij van de koekjes. Ik denk de meesten wel bier en koekjes gekocht hebben ook!

  • Het is een heel gezellige groep en niemand is tegendraads . Iedereen slaat een babbeltje met iedereen. Dat is zo fijn aan de groep en behulpzaam waar het maar kan. Want er zijn ook mensen bij die niet meer zo goed te been zijn.

Geef een reactie