Crystal Ship Oostende (1)

De fiets blijft nog even op stal!!

Gisteren was het de laatste donderdag van de maand en met de twee oudcollegaatjes trokken we er weer op uit. Deze keer was het doel de Crystal  Ship wandeling maken in Oostende. Met de kaart in de hand wandelden we door de stad. De zon was er maar het was fris en gelukkig moesten we  niet op de zeedijk zijn want daar was de wind nog een tikkeltje  frisser. Het was ons er niet om te doen om alle muurschilderingen te vinden want dat betekende een wandeling van 13 km!  Gelukkig waren er veel in het centrum van de stad. De buitenkanten doen we dan een ander keertje. Hoewel we er toch een drietal  gezien hebben vanuit de tram!! Ook de muurschilderingen van vorig jaar bekeken we nog eens nu we daar toch waren!

De dienst Toerisme Oostende had een plannetje toegestuurd via email, maar de uitleg stond er zodanig klein op dat geen van ons drie het goed kon lezen. Niet ver van de tramhalte bevindt zich het toerisme bureau en dus gingen we daar een origineel plan halen.

Boven het Bureau Toerisme zagen we  al een portret gemaakt uit gerecycleerd hout van Strook(B)

De grappige vuilnismannetjes  van Jaune(B) kun je op de meest onverwachte plaatsen terug vinden.

Bué the Warrior(B) doet je in de stad zoeken naar vogels.

En wat denk je van deze meeuwen getekend op een kastje dat aan een paal hangt. Ik kon de maker ervan niet achterhalen.

Het was onmogelijk om met één foto deze gevel in beeld te krijgen. Ik maakte er dan maar twee foto’s van. Het is van de hand van Dourone (B) dat volgens hem vrijheid, respect en diversiteit uitstraalt.

Toen we op de tram huiswaarts reden kon ik nog een paar foto’s nemen: De bovenste is van  Zoer&Velvet (Fr =It) en verwijst naar de tribune in de sporthal De Spui. Bij de onderste foto kon ik niet achterhalen wie de makers zijn.

Morgen verder en dan toon ik ook een verrassingsmoment!!

15 gedachtes over “Crystal Ship Oostende (1)

  • Je moet echt opletten om die kleine kleine mannetjes te zien . Je loopt er zo aan voorbij. Gelukkig liep er juist een groep voorbij met gids en ik hoorde en zag dat hij de mensen er op wees. In de hele stad zijn er nog van die kleine mannetjes en kleine vogels getekend! Ze staan ook niet allemaal op het plan. Dus is het echt uitkijken.

 1. De sporthal ‘De Spuikom’ die je fotografeerde is waar mijn badmintonclub speelt. Ik was er gisterenavond nog om mijn damesploeg te vieren (mijn: ik ben voorzitter van de club) die kampioen werd in hun reeks.

  • De foto’s die ik toonde zijn niet allemaal van dit jaar. De muurschilderingen blijven en elk jaar komen er bij. Ik geloof dat dit nu al het derde jaar is . Wij zagen er nog niet eens de helft van.13 km slenteren in één keer is gewoonweg niet te doen. Ideaal om het met de fiets te doen

   • We hebben vandaag de Crystal Ship route gereden met de fiets. En we hebben ons groen en blauw geërgerd. Ten eerste is het niet handig om met een grote kaart in de hand te fietsen. Ten tweede ontbreken er heel veel straatnaambordjes met als gevolg dat we heel veel verkeerd zijn gereden. De route is 30 km … we hebben er 40 gereden en we hebben niet alles gezien (de Vuurtorenwijk hebben we niet gedaan). Spijtig, want het was echt wel de moeite maar op de duur werden we gewoon moedeloos van al dat verkeerd rijden.

   • Wat is dat jammer! Inderdaad die kaart is niet zo handig. Ik heb wellicht dezelfde in handen gehad. Het is zoeken daarop. Mijn vriendinnen en ik kennen Oostende redelijk dus dat was dan een voordeel voor ons. Het is zeker niet leuk als je zo moet zoeken. Ik zou het ook opgeven. Te voet zijn wij niet naar de uithoeken gewandeld dat was te ver af gelegen.

 2. een lovenswaardig initiatief Magda…

  dat portret van Stook , vind ik bijzonder knap..

  en het werk van Dourone heb ik nog niet gezien

  als wandeling is dit bijna niet te doen ..

  zelf doe ik wel eens een deel van het traject

  groeten

  • Daar zeg je het . We hebben meer dan twee uur gewandeld en waren pompaf. Dat slenteren ,amaai onze rug !! Het gaat van Bredene tot in Stene. Te voet is dit niet haalbaar. Met de fiets moet het leuk zijn buiten het centrum.

Geef een reactie