Cruiseschepen

Mijn fiets hangt niet aan de haak hoor om eventjes een cruise te maken ! Mijn volgende fietstocht volgt nog.
Deze namiddag zag ik  bij het terugkeren van een partijtje bowling ( ieder laatste woensdag van de maand  in de bowling-inn in Blankenberge) terwijl ik voor de rode lichten stond een cruiseschip aangemeerd liggen in Zeebrugge . Ik wilde het schip eens van nabij bekijken. Maar dat gaat zo maar niet , teveel bewaking . Dan maar van ver een foto en ik klom ook via een trap op een container waar je een mooi zicht hebt op de voorhaven en op het cruiseschip. Die container staat daar speciaal zodat je  een eind boven de grond naar de schepen kan kijken. Maar dat viel een beetje tegen omdat ik enkel de voorsteven zag ,de romp was niet zo goed zichtbaar . Ik zag wel dat er twee schepen achter elkaar lagen.
Als ik dan boven op die container landinwaarts keek zag ik twee grote vrachtschepen wachten in de Vandammesluis om de zee in te varen.
De ene bus na de andere kwam een lading toeristen afzetten  en anderen kwamen wellicht van de tram of de trein te voet naar het cruiseschip.
Blijkbaar kwamen ze terug van de citytrips die ze kunnen maken naar steden in het omliggende .

Toen zag ik de bruggen omhoog gaan om de twee grote vrachtschepen door te laten en mocht ik een ommetje maken naar de achteraan liggende bruggen om naar huis te rijden!

18 gedachtes over “Cruiseschepen

 1. Als ik het zo zie, dan lijkt het me eerder de achtersteven dat je ziet en niet de voorsteven zoals je vermeld. Maar het zijn toch mooie foto’s die je hebt gemaakt. Vorige zomer heb ik nog een cruise gemaakt op de Adriatische, Ionische en Egeïsche zee. Vertrek vanuit Venetië richting Dubrovnic (Kroatie), Corfu, Santorini, Mykonos, Naples en aankomst in Civitavecchia (Rome). Heel mooi cruiseschip en mooie cruise gehad. 🙂
  Fijne avondgroetjes, Heidi

 2. het is voor dergelijke cruiseschepen dat ik gids.
  donderdag komt er weer een aan en ben ik weer van de partij
  een week geleden ben ik op een dinsdag met cruisetoeristen naar Knokke gemoeten waar ze een uur vrij kregen. Jammer dat het op een dinsdag was,want de meeste winkels zijn dan gesloten. Er was zelfs een meneer die me onderweg vroeg waar hij ergens een brood kon kopen,want de bakkers ,die hij kende waren allemaal gesloten. Voor de toeristen was het ook vervelend, want de meeste chocoladewinkels waren ook gesloten. Gelukkig was moeder babbelutte open. Doordat ze met de bus worden afgezet aan de roze fontein voor de toeristische dienst ,was het voor hen ook nogal ver lopen.Het ging om een Vip cruise waar de mensen het dubbele betalen voor dezelfde cruise op andere schepen, maar het voordeel is dat ze in kleine groepjes worden rondgeleid. en dat het schip veel kleiner is Ik had er maar 14 terwijl ik er soms anders wel 40 heb

  • Ja ik dacht al zal er nu niemand reageren ,haha. Maar er staat daar echt een aangepaste container waar je via trappen naar het platform kunt gaan en van daaruit over de zee kan kijken. Ik heb daar ooit eens een foto van geplaatst. Hier weet ik niet hoe je een foto kan plaatsen in het reactie venster.

 3. Indrukwekkend hé! Toen we in Barcelona waren, maakten we een boottochtje en vaarden langs enkele cruiseschepen… We vonden dat het indrukwekkendste van de boottocht toen!

 4. een mastodont is dat Magda..
  ..
  jammer dat je in Zeebrugge zo moeilijk foto’s kan maken

  bij een wandeling stond ik ook eens voor de brug

  maar dat leek wel eindeloos te duren

  een wandeling Knokke- Heist , zie ik sindsdien niet meer zitten

  prettige dag

 5. Er leggen er hier aan de Wilhelminakade ook héél geregeld aan.. en ik vind dat ook een mooi gezicht.
  Tót ik las dat die dingen zo enórm vervuilend zijn voor het milieu..! er mogen hier in de binnenstad geen auto’s meer van vóór 1994, omdat die te vervuilend zouden zijn, maar die vieze giganten zijn ze juist trots op!

   • Dat kan best zijn. Ongelooflijk als je al die passagiers van het schip ziet komen om een uitstap te maken naar verschillende steden.. Nu zijn ze bezig om een mooie vertrekhal plus hotel te bouwen zodat de passagiers een mooiere ontvangst zullen krijgen. Momenteel is het maar triestig tussen al die containers.

  • In Zeebrugge kan je er niet echt dichtbij en moet je tevreden zijn met wat je ziet boven de omheining ofwel op een kijkuit boven op een container die ze daarvoor geplaatst hebben .Maar dan zie je in feite enkel de voorsteven.

Geef een reactie